Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Maminčino tajemství

20. 04. 2001
17
12
9764
Autor
Kandelabr

Mami, myslím, že jsem ti řekl, že ten špenát prostě žrát doprdele nebudu! Ale no tak petříčku, nebuď ošklivý na maminku a pěkně ho všechen spapej. To nevíš, že ve špenátu je spousta železa a já nevím čeho ještě, říkali to onehdá v televizi. Budeš po tom silný jako buk, jako ten kreslený námořník. No jo Pepek, jenže mě to kurva nechutná , tak mě s tím už laskavě neser. Peťuško, nezlob! Co je to za ošklivá slova, to tě jistě naučili ti zlí kluci, co s nima chodíš ven. Ale hovno! Péťo tak přece nemůžeš mluvit, není to vhodné. Já si budu mluvit jak budu chtít, tobě po tom může být totální prd, a na ten tvůj odpornej hnusnej špenát se ti můžu akorát tak z vysoka vysrat. Vždyť jsi ani neochutnal, je to dobrůtka, maminka ti ho uvařila čerstvounký. Maminka se na to měla vysrat a měla mi udělat něco jinýho. A co ti na tom nebohoučkém špenátku tak vadí? Je zelenej! Ale to přece marihuana taky a ta ti přece chutná. Ale to je něco jinýho, špenát smrdí. Ale jdi, vůbec nesmrdí, jen si to neoškliv a pěkně si naber, aspoň jednu lžičku, udělej mamince radost. Di do prdele, já to fakt žrát nehodlám, a jestli mě budeš ještě chvíli srát tak to po tobě namouduši hodím a bude vymalováno! Buď hodný chlapeček a dej si. Jsi v růstu a potřebuješ vitamíny. Seru na růst, to rači budu furt malej. Ale nemůžeš být pořád malinký capart a držet se máminy sukně. Jednou příjde doba a ty vylétneš z rodného hnízda a zanecháš tady maminku samotnou a najdeš si nějakou slečnu a na maminku si už ani nevzpomeneš. Ale jo, vzpomenu a dycky si odplivnu, protže si zrovna vzpomenu taky na to jak si mě nutila žrát tenhle odpornej zelenej blivajz. Hlavně si pamatuj, že žádná to s tebou nebude nikdy myslet tak dobře, jako to s tebou myslí tvoje maminka. Ale já doprdele nechci žádnou slečnu,a hlavně kurva nechci už do smrti vidět žádný špenát! Tak víš co, uděláme dohodu. Ty sníš dvě lžičky tohohle výborného voňavoučkého špenátu a já ti slíbím, že ti už žádný špenát v životě neudělám. Ani mě nehne, toho svinstva se ani nedotknu. Tak aspoň jednu. Za maminku. Jéžiš, kurva ty si otravná. Tak jó dám si jednu ale pak bude konec se špenátem a vůbec. Dobře petříčku. A fuj to je teda hnus.Tak co seš spokojená takhle mučit svý ubohý dítě? Jéžiš mami já to půjdu vyblít dělá se mi nějak špatně. Jen zůstaň v klidu sedět péťo, jed už začíná pomalu působit.

12 názorů

Minty
22. 12. 2015
Dát tip

Ten konec byl taky super gradace. :)


Minty
22. 12. 2015
Dát tip

No jo Pepek, jenže mě to kurva nechutná, má tip :D


Konec nijak překvapivý, vajadřování kluka ho vystihuje, ale mohl by sis to po sobě taky trošku přečíst, než to sem prskneš. Jsou tam různé chyby, jednu chvilku se ten kluk vyjadřuje spisovně, což k němu moc nesedí. Možná by taky bylo fajn oddělit nějak rozhovor, popřípadě dát fakt věta-věta, ne, že v průběhu budou mít vět víc. Ale to je fuk, nepřijde mi, že bys nad tím fakt dumal, než to sem dáš, aby ti to lidi ohodnotili. Jen náhlý nápad a šup sem s ním.


Kandelabr
03. 05. 2011
Dát tip
FG: díky, milý odborníku.

Kandelabr
02. 05. 2011
Dát tip
forrest: ono je toto "dílo" taky přes deset let staré. zkus něco od konce :)

čučenka
13. 07. 2009
Dát tip
uff, drsné..

Já bych ho už po třetí větě umlátil naběračkou. Ale humor dobrej.

Účel světí prostředky, matka byla velmi rozumná, tvé zpracování jedinečné.TIP

Joee
20. 12. 2005
Dát tip
Maminka by mluvila tak jak mluvi tady v povidce, kdyz ma v umyslu otravit spratka co zpolodila, ale to zjistime az na konci, ale ta preslazenost prozrazuje jisty dabelsky pohled v ocich maminky... a skvele se preleve sranda v litost a zpet

evalota47
01. 05. 2005
Dát tip
Ty jo - nejdřív sem si říkala,že petříčkovi dám do zubů,ale vidim,že ta jeho máma to udělala za mně,ale přece jen mi vrtá hlavou -- není to náhodou macecha ? -- a proto se k ní tak chová petříček? -- a nemá náhodou napěchované konto a macecha se třeba chtěla napakovat -- pěkně zvrhlá matka v tomto případě. já dávám TIP

Haggish
07. 02. 2005
Dát tip
eeeee....kua..to je zlo

Zvěruška
07. 05. 2004
Dát tip
Hodně drsně napsané a ten konec mi vzal dech. Akorát mi vadí ty vulgarismy, ale nejen u tebe, ale obecně, já si taky zanadávám, to jo, ale mám pocit, že na papír to nepatří, ale chápu, že k tomuto dílu to prostě sedle. Dík za počtení

já jsem se teda nesmála. Ta matka je strašná a ten Péťa taky, ale matky nevražděj svoje děti a ona je víc na vraždu, než on.

bor_uvka
19. 05. 2003
Dát tip
Pěkně napsané, jen pochybuju že by maminka a co má synátora co hulí majoránku mluvila jak mluví :o)) Jinak jsem se docela pobavila.

evina
19. 05. 2003
Dát tip
to je jak můj brácha s mojí mámou, jenže můj brácha je venca a mámu ještě nenapadlo že by ho mohla otrávit jedem... myslela že stačí jenom ten špenát...:-) je to super ***

S_ccorpio
13. 04. 2003
Dát tip
Bez trávy toho asi už moc nenapíšeš, jak je vidět vlastní mozek už jsi odepsal.

suva
12. 01. 2003
Dát tip
špenátek? Miluju, ale až od dospěla, zamala bych se asi taky poprala, kdyby ho do mě někdo hustil, ale tady šlo asi o něco mírně jinačího, naštěstí jsme tohle období doma přežili všici... Myslím, že si to, navzdory Wopimu tipnu. Neb to má hodně co říct těm spratkům i těm maminám, co tak dlouho ustupujou, až přestanou mít kam a pak... a ouvej!

Perchta
09. 01. 2003
Dát tip
Dobrý :-) t

Cirilla
16. 12. 2002
Dát tip
no, ten konec jsem teda fakt nečekala. Mno, mě dost vadí, když někdo takhle mluví o rodičích. To, co chci říct už řekli ostatní za, takže asi tak. Hm, a špenát mi dycky strašně chutnal, sem holt devijovaná

JohnieBass
03. 06. 2001
Dát tip
:Za to kurva ty si otravná bych ho otrávil taky! Prča J.B.

blbjenka
19. 05. 2001
Dát tip
blbjence by se víc líbilo, kdyby to nebylo tak do extrému ( to byl asi účel, já vim, ale stejně ), kdyby ta maminka nebyla tak moc sladká a ten kluk tak moc sprostej. Páč taklenc to na mě působí trošku nepřirozeně :o)

Danny
11. 05. 2001
Dát tip
ta pointa: úplně mě píchlo u srdce za to ti to otipuju

Baron
06. 05. 2001
Dát tip
Je to pěkný, s milým koncem. Abych z toho měl ještě větší zážitek, uvítal bych trochu více popisu charakterů, seznámit se s tím, jak Petříček vypadá, jaký má výraz v tváři atd. Zkrátka abych se mohl pořádně zasmát a vychutnat si více tu zajímavou situaci.

pohlazení
04. 05. 2001
Dát tip
dobře napsané - pointa mě dostala... technická připomínka: proč je někdy petříček a jindy Péťa (malá / velká písmena)? (*)

Verita
25. 04. 2001
Dát tip
wow :))

Helča
24. 04. 2001
Dát tip
Je možné, že maminky dokážou ničit a zničit dítko mnoho způsoby, ale jed z rukou matky - to nějak nezkousnu. Jinak jak se střídala řeč matky a syna, Péťa se mi před očima měnil z náctiletého na předškolního, ale to byl asi záměr.

Deltex
23. 04. 2001
Dát tip
Souhlas se Simim! V jednu chvíli to vyvolá úsměv na tváři, ale pak je z toho smutno...:-(((

alina
22. 04. 2001
Dát tip
:o))....ach Ty můj šťastnej naivní Bobříčku :o)))

ruby
21. 04. 2001
Dát tip
no maminka je trochu prehnane maminkovska, ja vim ze jsi chtel(a) ukazat kontrast, ale takove deti vazne jsou a podobnych hovoru (bez zaveru teda:-)) ) jsem byla svedkem. mamky rikaly podobne veci normalnejsimi slovy a deti rikaly presne stejne veci a znelo to snad jeste hur. pointa me prekvapila, ale nemuzu rict jestli zklamala nebo potesila... celkove ale tip

alina
21. 04. 2001
Dát tip
Je mi ztoho naprosto příšerně, ego, je to velmi dobře napsané! rubíí: :o((( Mýlíš se, ta maminka želbohu není přehnaná. I takové jsou :o( Jinak se tomu říká taky citové vydírání. ufo: no to by mě fakt osobně zajímalo jakou p. jsi čekala :o)?!

alina
21. 04. 2001
Dát tip
ehm.....v tom prvním řádku jsem samozřejmě chtěla napsat "ergo"....

ruby
21. 04. 2001
Dát tip
ali myslela jsem formu ne obsah, ten jiste odpovida(ba se primo pravidelne opakuje), ale v nekterych pasazich mi ta zdrobnelinovata forma vazne pripada pritazena za vlasky....

ruby
21. 04. 2001
Dát tip
ali myslela jsem formu ne obsah, ten jiste odpovida(ba se primo pravidelne opakuje), ale v nekterych pasazich mi ta zdrobnelinovata forma vazne pripada pritazena za vlasky....

clovrdik
20. 04. 2001
Dát tip
Tak nevím, jak to mělo působit, ale celkem jsem se zasmál, i když tak nějak posmutněle ...

Kandelabr
20. 04. 2001
Dát tip
clovrdik: tak přesně tak to mělo působit :-)

zase dva pocity...proč jsou vždy dva a tak opačné ? první...úsměv druhý...smutek všeobecně...líbíli se oba a povídka také :)

Wopi
20. 04. 2001
Dát tip
To je síla... Je to dost drsný. Konec má sice překvapivou pointu, ale já už asi nějak měknu nebo co, nějak mi vadí takovéhle vztahy. Chápu, že je to jen jen jako vtip, ale moc ze života. Nějak neumím akceptovat magory typu Eminema. Asi jsem jedl v mládí moc špenátu (železné svaly, leč křehká mysl).

Rony
20. 04. 2001
Dát tip
Nebyl von ten voňavoučkej špenátek náhodou od žida? -tip-

Kandelabr
20. 04. 2001
Dát tip
wopi: jasně že je to drsné, takovéhle vztahy vadí i mě, ale bohužel určitě existují

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru