Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milostný život Evy P.

28. 01. 2007
4
24
3307
Autor
violetlight

postavy a děj příběhu jsou smyšlené povídka mj. obsahuje popis soulože - komu to vadí, ať ji raději nečte

Další ráno, co se probudila u Davida v bytě. Jasně, David je nejlepší milenec, jakého kdy měla, ale přesto se nemohla zbavit pocitu, že by teď měla být jinde. Svlékla si jeho tričko, které jí půjčil na spaní, a oblékla si svoji podprsenku. V tu chvíli se vrátil David z toalety. Když viděl její ňadra, která v novém kousku prádla vypadala opravdu přitažlivě, zastavil její ruku, která se natahovala po košili.

„Tohle si ještě neoblíkej,“ řekl a začal ji vzrušeně líbat. Netrvalo dlouho a podprsenku jí sundal, stejně jako kalhotky. Rozhodně kývnul směrem k rozestlanému loži a jí nezbývalo, než ho následovat. Milovala chvíle, kdy do ní partner poprvé pronikl. Vždy na chvíli zatajila dech a snažila se vnímat ten slastný pocit všemi smysly. Davidův penis jí působil rozkoš. Nechápala, jak to, že jeho žalud cítí tak výrazně… vlastně v takových chvílích nechápala vůbec nic, jen to, že chce ještě, ještě, ještě…

Pak, když si ji bral zezadu, napadla ji absurdní myšlenka: Co kdybych si teď představovala někoho jiného? To bych přece mohla, když Davida nevidím… Myšlenka nespustila sérii představ jiných mužů, ale slzy. Eva už dřív při sexu plakala, ale jen ve chvílích dojetí, kdy cítila intenzivní spojení s partnerem. Teď plakala, protože sebou pohrdala. Právě měla sex s mužem, kterého téměř neznala, nemilovala ho a přála si, aby to byl někdo jiný. Její vlastní ubohost se jí zdála nesnesitelná. Nebyla schopná cokoliv udělat, jen držela a tiše plakala. David si po chvíli všiml, že něco není v pořádku. „Co je?“ „Nic, v pohodě.“ Ani neví, proč to řekla. Přece mu nebudeš držet? Proč nepřestaneš? Nechtěla Davidovi kazit ráno, tak proto. Nebo možná kvůli tomu, že nechtěla, aby si všiml jejího ponížení. Ať tak či onak, když se k ní David naklonil a zeptal se jí znovu, už to nevydržela. Pohybem pánve se vymanila ze spojení a paralyzovaná se svalila na polštář.

„Copak, nával emocí?“ David, jakožto psycholog, o emocích leccos věděl, ale tohle přece jen nečekal. „Co se stalo?“ Eva se dokázala trochu sebrat, hrozně se styděla a posadila se. „Já jsem taková husa!“ „Ne, to je v pořádku,“ ujišťoval ji David a vůbec netušil, že Eva se nestydí za pláč, ale za jeho příčinu. Po cestě domů, ještě otřesená prožitkem, si uvědomila, že se už nikdy nechce milovat s někým, koho nenosí v srdci.


24 názorů

Povídka vypadá opravdu zajímavě. Já možná spíš preferuji sex v literatuře ve stylu- neřeknu vše, je to lehce zahalené tajemnem a dost sexy, ale to je jenom můj subjektivní názor. Někdo má raději otevřenost. Pobavil mě tvůj prolog: "postavy a děj příběhu jsou smyšlené". Co tam tak třeba ještě napsat něco jako, že veškerá podobnost se skutečnými lidmi je náhodná a že autorská práva jsou vyhrazena?:-) Každopádně jsem zvědavá na další pokračování.

cip_is
31. 01. 2007
Dát tip
Nevím, jestli je vhodné slovo žalud, možná bych doporučil jiný výraz, nebo větu přestylizovat, aby nebyla tolik konkrétní. Ve větě "Když ji bral ze zadu, ..." slovo bral je celkem ostré a hovorové, přičemž se zde nabízí spousta jemnějších slov. Oceňuji odvahu zpracovat takové téma. ;)

alternic
29. 01. 2007
Dát tip
Taky nejsem zastánce zbytečného obkrmování - a tahle povídka se mi opravdu líbí. Ale prostě to "až tak moc nechápu" - snad opravdu proto, že nejsu ženská - potřeboval bych to prostě delší, abych se do toho víc dostal. Je to pro mě takové, jakoby v nějakém klasickém řeckém dramatu byla rovnou krize a hned po tom katarze (bez expozice, kolize a katestrofy). Ale to je jedno - i tak je to faň - jestli ti u čtenáře jde o ty emoce, tak to se ti u mě povedlo. :-)

violetlight
29. 01. 2007
Dát tip
bylo by to delší, ale prohloubilo by to výpověď? ten konec, kdy si uvědomí, že chce od života (tedy i od sebe) víc? myslím, že ani ne... a jelikož nejsem příznivcem nadbytečných slov, napsala jsem je tohle co se týká slabosti, tak tu asi přepracuju, tam se možná hodí něco objasnit, ale tohle nechám tak

alternic
29. 01. 2007
Dát tip
Myslel jsem to spíš tak, že by to bylo víc rozpracováno co se týče motivací. Třeba že uviděla včerejšího dne v tramvaji nějakého mladíka, který se jí líbil - na to by si mohla třeba jen tak mimoděk vzpomenout, když se na začátku obléká. Pak začne s Davidem znovu pichat a napadne jí, že by si klidně mohla představovat někoho uplně niného - a vzpomene si na toho z tramvaje. Tak si ho u toho zkouší představot, ale najednou je to divné - ale myslet při tom na Davida taky není to správné, co by mělo u toho být. Myšlenky ji vedou někam dál a dál a pak ji napadne, že vlastně sama sebe ponižuje - a začne plakat. Nevím, jak přesně by to mělo být - nejsem ženská - ale tak nějak bych si to představoval - propracovanější, tím pádem i trochu delší.

johny45
29. 01. 2007
Dát tip
violet...teraz si vlastne napisala to, co predtym, len v styroch vetach...nehovorim, ze je to lepsie, ale v podstate to iste, len kratsie a jednoduchsie napisane...:) A violet, podla mna si tu kritiku moc beries...citaj a pis dalej a mozno casom budes pisat tak, ze si nikto nedovoli skritizovat nic na tvojej tvorbe...

violetlight
29. 01. 2007
Dát tip
:)

StvN
29. 01. 2007
Dát tip
Tak si třeba přečti nějakou knihu.

violetlight
29. 01. 2007
Dát tip
alternic by to chtel delsi, johny zase kratsi... njn alternic: bylo nebylo, jednoho krasneho dne Eva potkala Davida. David se ji velmi zalibil, sice ne na prvni pohled, ale z dlouhodobeho hlediska to nehraje roli... johny: Eva mela s Davidem pomer uz delsi dobu. Docela se ji to s nim libilo. Jednoho dne se pri soulozi rozplakala. Tak si uvedomila, ze sex bez lasky neni pro ni. (to jsou 4 vety... neprijde mi to ted lepsi ;-)

violetlight
29. 01. 2007
Dát tip
StvN: lepsi drive, nezli pozdeji (zacit poznavat svet) paklize mas pravdu, a chybi mi nadhled, tak to nemuzu uznat, prave proto, ze mi chybi :) tak ja to povazuji za sve nejlepsi dilo a vy mi to tak ztrhate - no nic, to je zivot

Narvah
29. 01. 2007
Dát tip
ta eva musela být ale strašná husa!

StvN
29. 01. 2007
Dát tip
Jak jsem řekl u předchozí. Plus. Chybí ti nadhled. Za téma si volíš takové běžné malichernosti a snažíš se na nich vystavět nějakou morálku, či co. Je to jako bys celý život žila někde zavřená a teď teprve začala poznávat svět. Vše je prvoplánové, postavy neživé, konec se vytratil. Psaní vyžaduje trochu víc než to rychle rychle hodit na papír hlavně ať už je to za mnou a to přesně cítím z tvého psaní. Aby to už bylo za tebou.

johny45
28. 01. 2007
Dát tip
nie, violet...myslel som tym, ze...ono emocie tam boli, ale ako som povedal, zmestilo by sa to do mozno styroch viet...to je asi vsetko, co by som vytkol...

Levi
28. 01. 2007
Dát tip
Možná do toho zapojit trochu "poezie" ve smyslu osobitýho, neobvyklýho pohledu na věc... takhle je to šedivej průměr. Námět samotnej není špatnej, v dnešní době těžký postmoderny jsou takovýhle příběhy přínosem, ale chce tomu dát nějakou barvu... snad jsem ti maličko pomohl...

nevim, je zvlastni to cist...

violetlight
28. 01. 2007
Dát tip
účelem mojí povídky je vyvolat emoce, ty jsou také jejím obsahem johny45: je to málo emocí na povídku? valéry: jaký autorský přesah (co to je)? jak jinak by se tohle téma dalo zvárnit?

johny45
28. 01. 2007
Dát tip
Tiez by som povedal, ze dost malo na poviedku...to, co tam bolo povedane, by sa zmestilo do asi styroch viet. Pritom stylisticky to bolo dobre napisane...

violetlight
28. 01. 2007
Dát tip
rikal jsi mi totiz, ze pouzivam malo obrazu... tak se chci (neskromne) zeptat, zda ti pri cteni alespon nejake naskocili?

Valéry
28. 01. 2007
Dát tip
Myslím že máš talent pro psaní, ale samotný prožitek nestačí, schází mi autorský přesah, nějaké 'uchopení' události.

violetlight
28. 01. 2007
Dát tip
GBShow: jak to myslis?

G_B_Show
28. 01. 2007
Dát tip
ty tomu dáváš...

alternic
28. 01. 2007
Dát tip
Znovu : jakoby to chtělo nějaký ten obraz navíc - ale faň. * *

Ó
28. 01. 2007
Dát tip
...hmmm...píšeš krásně..dík...myslím si ale, celkem zbytečně tady používáš slůvka...penis...žalud...v celkovém dojmu, mi pak jejich použití, přijde spíš jako taková malá úlitba pornografii...protože ale vím, že jsi aktivní...těším se, jak moji kritiku rozneseš na kopytech...

No na povídku mě to přijde slabé. Ta si žádá mnohem víc. Povídka má vyprávět, ale tahle jakoby to neuměla a neměla o čem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru