Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pramínky

21. 04. 2001
2
0
2562
Autor
Celinka

Pramínky vlasů mi na Tvůj něžný krk spadají, ale není to tím, že by byly příliš krátké. V životě se mnou Ti už nikdy pokoj a klid nedají, ani v dalších životech, které už budou více vratké. Neposlušné jsou jenom ty zbarvené do červena, místy do ruda, zrzava a někde i do žluta. Dnešní noc s nimi bude velká proměna, při které mi srdce láskou puká. Ty pramínky se při velké vášni proměňují v paprsky, které Ti jenně vypalují na čelo naše iniciály. Tobě to však připadá jako malé drobnůstky, které Ti kdysi vlastní vlasy zlámaly. Když zažijí rychlé a vášnivé vzplanutí, mění se v bílé a žluté kopretiny. Jsou nad hladinou nebezpešně nahnuty a bzry spadnou do hluboké propadliny. Tam pro ně existuje jen jedna naděje, která by je mohla z toho sevření vysvobodit. V Tobě se ale žádný zlom opět neděje, a tak bych měla znovu slzy ronit. Tímto se květiny promění v barvené motýly, kteří se rozletí do celého světa. A vlasy, které mou hlavu tak krásně zdobily mi nevrátí už žádná planeta.
no, moje pocity z teto basnicky nejsou az tak jednoznacne pozitivni, zda se mi, ze vazany vers je tu trosicku na skodu. vis,Celinko, tvoje basen nadherne impresionisticky zachycuje krasu i bolest okamziku, ale cely dojem je trosicku strhan neobratnosti verse. zkus pouzit v dalsich vecech verse libris, nebo vic cti rymovanou poezii /doporucuju Alfreda de Musseta, ci nejakeho impresionistu-treba Verlaina/, ta ti ukaze, jak spravne pracovat s versem a dbat na jeho zvucnou stranku. ale jinak fajn...

Mea
29. 04. 2001
Dát tip
Moooc se mi to líbí, pravda, některé verše mi přijdou takové zvláštní, ale líbí se mi o to víc. TIP

nikdo
24. 04. 2001
Dát tip
mě se to taky moc líbí....

Albireo
23. 04. 2001
Dát tip
Tohle se mi líbí. Moc. Tip. **

Cllaude
22. 04. 2001
Dát tip
ahaaaa tak zde je tvá záliba ve vlasech :))), a s tou šelmou, je to už starši záležitot a teď je všechno super :)

Mámalibor
21. 04. 2001
Dát tip
ještě že tak já jsem byla - není to dlouho do hola já se nebojím ničeho mě sluší všechno

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru