Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ráno

Výběr: Honzyk
01. 02. 2007
4
4
1408

...všimnul jsem si ráno...

Ráno bývá někdy nahlas. Rodiče mají rozdílné představy. Na třecích plochách vzniká náboj. Život je pak vidět. Ráno bývá potichu. Anglická snídaně vypadá jinak. Pivo nesnídám. V papírku lednovej den. Led Zeppelin z rádia. Mám žízeň a názory. Drogy neberu. Tenhle je někde až na dně, kde neumím lhát. Každý to má jinak hluboko. S různým významem. Bude ples. Ve Skutči a jinde. Tancovat neumím. Možná trochu. Polku a valčík a nebo valc. Nevím, kterej je kterej. Opakuju se. Laibach to dělaj taky. Na netu jsou pěkný básničky. A hodně špatnejch. Kdyby z nich pětina byla výborných, budeme básnická velmoc. Mnoho se sloví. Mlčí až v recenzích. Net to je jako internet. Zkráceně. Krátí se čas a slova. Život přestává být vidět u mikrovlnky a v Bille. Hodně se dívá na seriály. Musí to být přiměřená kravina, aby se na to dalo nadávat a dalo se o tom vyprávět. Televize dává názor. Někdy je smutno i lidem před kamerou. Snad. Mám mobilní telefon. Občas někdo zavolá. Je k něčemu. Jsme mistři světa. V hokeji častěji. Česko je tam kde chytal Hašek. Třeba ještě bude. Když nebude zraněnej. Z Česka je i Aneta langerová a Sámer Issa. Ty jsou z Česka hledá superstar. O nich se neví. O Gottovi jo. Ten v tom nehrál. Je vtipnej. Nevím jestli chce. Metalisti jsou i nakrátko. Já ne. Nechci vypadat jako metalista. Ze Seattlu zbylo pár mastnejch řep a vytahanejch svetrů na každým nádraží. Venku běhaj dvě ženský. Počkali až budou tlustý. Spousta hospod. Moc málo opilců po ránu. Přijdou odpoledne. Točit pivo je poslání, alespoň v dobrejch hospodách. Den počkám. Pátek je lepší.

4 názory

Ninkwen
03. 02. 2007
Dát tip
začátek docela fajn, až po ráno bývá potichu, no ale i tak to jde...ovšem pro mne docela nezvyklé

Baziliška
01. 02. 2007
Dát tip
něco je řečený výstižně, vtipná zkratka, která by obstála i sama o sobě...něco je pro mě vata Ráno bývá někdy nahlas. Rodiče mají rozdílné představy. Na třecích plochách vzniká náboj. Život je pak vidět. Ráno bývá potichu. ... Pivo nesnídám. V papírku lednovej den. Led Zeppelin z rádia. Mám žízeň a názory. Drogy neberu. ... Mnoho se sloví. Mlčí až v recenzích. (tohle je skvělej postřeh:) ... Den počkám. Pátek je lepší. tyhle části považuju za dobrý...zbytek bohužel ne, jako celek nesedí...kdybys to třeba trochu proškrtal...ještě se přijdu podívat:)

fárum
01. 02. 2007
Dát tip
Tohle je slusny, ale ptal sem se spusty lidi z Nemecka jestli znaj Gotta a nikdo ho nezna, takze to s nim nebude zas az tak valny. Ale je pravda, ze si spoustu dobrejch myslenek tak nejak zakryl myslenkama libivyma(treba prave ten Gott, a nebo i ty basnicky), ale to k tomu asi patri. Rozhodne je to na Tip.

Honzyk
01. 02. 2007
Dát tip
...super krakoraky...ty kratky za sebou, pritom drzej pozornost, je v tom atmosfera, jak poskladana z malych ostrych kaminku....pritom neni nablbla komunalni satira, coz ocenuju dost...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru