Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ty tam

10. 02. 2007
3
8
1500
Autor
Lindra

Ty tam a ja tu.

Milujem sa s Tebou na diaľku.

Slzou kropím,

ako kvety aby  rástli,

dni, kým tu nie si.

Každé ráno v dlaniach zvieram,

ako splašené zviera,

miesto novín z metra,

Tvoj dych, vôňu, pohľad.

Si tak blízko...

A keď mi je zima,

prikrývam sa objatím,

ktoré lovím v pamäti.

Ty tam  a ja tu.

Milujem sa s Tebou na diaľku.

 


8 názorů

Alojs
12. 02. 2007
Dát tip
lindro, až se vrátím z fotbalu, můžu se vrhnout i na ty zbylé básně. jistá sebedůvěra je jenom dobrá, jen se to samozřejmě nesmí přehánět. a navíc - není každý den posvícení, přičemž - jeden názor vyjádřující rozporuplnost ještě neznamená, že je dílo špatné. všechno je ryze subjektivní a dedukovat se dá snad jen na základě většího množství kritik. ovšem jak kdy...

Lindra
12. 02. 2007
Dát tip
Dobre,beriem to, ale aj tak je zvlastne, ze si si precital prave tie dve basne, ktore su takmer rovnake, myslim myslienku i styl. Je pravda, ze obcas este mam tendencie sklznut do "patosu a otrepaných slov" ako by napisal Aššurballit a ini, ale i tak si myslim, ze v pisani na tom niesom az tak zle. Ale i tak vdaka za uprimnost, tu sa s tym skutocne nestretnes casto. Líbí/nelíbí mi príde také...akoby citatel basni vobec nerozumel. Aj ked je pravda, že niekedy sa tomu nedá vyhnut.

Alojs
11. 02. 2007
Dát tip
lindro, buď ráda za to, co jsem ti napsal, protože se tady tím spíš setkáš s kritikou "líbí/nelíbí" - navíc jsem se odkázal na kritiku minulou. ale pokud mám být teda konkrétní: - začátek považuju za krok do louže... "Ty tam, já tady" nebo něco v tom duchu - to je zatraceně otřepané a provařené jako voda na párky. ... podobně nešťastnou volbu slov jsem zbytřil i jinde (viz "si tak blízko..."). ... celkově vzato mě to vážně neoslovilo až na tu mnou zmíněnou pasáž. ohrané téma a nikterak fikané zpracování. ... nevím, co bych více napsal. je to dílko na pár řádků a stejně tak velkou očekávám případnou kritiku.

Lindra
11. 02. 2007
Dát tip
chalani, na vasu "konstruktivnu" kritiku nemam slov :-))

Honzyk
11. 02. 2007
Dát tip
...jsem si vzpomnel, jak moje babicka jednou zazmatkovala, my se segrou se rvali jak psi, a zarvala: TI DY SEM A TI DY TAM..."!.. no, aspon tak, zejo...:) zdravi honzyk.

Alojs
10. 02. 2007
Dát tip
totéž co minule. jen tentokrát jsem ti to nezbaštil :) celek ničím extrémně nevyniká, avšak našla se jedná líbivá pasáž: "A keď mi je zima, prikrývam sa objatím, ktoré lovím v pamäti." - to se ti povedlo :)

Lindra
10. 02. 2007
Dát tip
:-))

Renas
10. 02. 2007
Dát tip
*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru