Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Skála

15. 02. 2007
2
8
1316
Autor
Kili

Dnešní povídečka, povšimněte si, že hrdinka nekouří /i když by mohla/ :-D :-D

Pod pískovcovými skalami se vinula řeka a ze skalního masivu odnášela zrnéčka písku, jako když čas odvává vzpomínky. Nad řekou na sluncem vyhřáté vyvýšenině seděla mladá slečna, rozpuštěné nepříliš pečlivě upravené vlasy jí splývaly k ramenům. Na sobě měla sako, z johož střihu se nedalo s určitostí poznat, zda je pánské či dámské. Její ruce si pohrávaly s jehličím, jež padalo z borovic, které se skláněly všude okolo.
    Shlížela na řeku a srdce jí plnily smíšené pocity, měla ráda toto místo, o němž nikdo kromě ní nevěděl. Utíkala sem před problémy všedního života, chodila sem ale i jen tak odpočívat a občas bylo toto místo svědkem vznikajících básní, nezřídka snášejících se na zmuchlaných papírech do proudu řeky. Byla unavená a sedět na vyhřátém pískovci jí bylo velice příjemné. Hlavou se jí honily myšlenky na všechno možné, vybavovala si melodii Vltavy, ale za Boha si nemohla vzpomenout, kdo ji složil. Usínala; únava a konejšivé teplo konaly své.
     Přepadla dopředu - probudila se sice, jak je pro člověka přirozené, ale bylo pozdě. Kolikrát sledovala padající list nebo papír, teď byla na jejich místě. Padala ale mnohem rychleji a vítr si pohrával pouze s jejími vlasy.


8 názorů

dee-dead
11. 05. 2007
Dát tip
Nevím...samo o sobě by to bylo zajímavý, i když mi děj ve Tvých povídkách připadá neměnej, ale krátký povídky ve mně v konečný fázi dojem nezanechávaj...

jo no, klid a harmonie spolu se sluinečním svitem ji defakto odrkádlují. Celkem ee, jinak dobré, tipas. Jo! Souvětí jestli sou tyhle dlouhý, pak ty moje sou mílový ( v dřívějších povídkách ) )

avox
03. 03. 2007
Dát tip
miniatura v próze, vlastně se mi líbí, :-)) */

johny45
17. 02. 2007
Dát tip
Je to taka poviedka, ktora tak miestami celkom lyricky plynie, no potom na konci urobis hruby sek...bum bac...a the end... Dlhe suvetia mozu byt niekedy na skodu, ale nie vzdy...napriklad lukasj ma v poviedkach extremne dlhe suvetia, ale casom som si na ne zvykol a teraz uz sa mi pacia... Pre mna strasne rychly koniec a prilis kratke a nerozvinute na poviedku...

Kili
16. 02. 2007
Dát tip
Narvah: Vážně, prakticky všechna svá díla myslím vážně Díky za kritiku :-)

Narvah
15. 02. 2007
Dát tip
a jéje. tohle je fakt napsaný tak, že člověk nad tím kulí očima a neví, jeslti to myslíš vážně, nebo si děláš legraci.

Lakrov
15. 02. 2007
Dát tip
Rozsekej věty na nudličky, poskládej je pod sebe, změň kategorii na 'Volné verše'... ... a uvidíš, že obdržíš nejmíň deset kritik a pět Tipů. A přidáš-li jedno hrubé slovo (nejlépe do názvu), zisky se zdvojnásobí.

Rabb
15. 02. 2007
Dát tip
základní chybou, kvůli které jsem nedočetl (promiň) jsou strašně dlouhý souvětí. Nějak mne to utahalo. Hodilo by se dlouhý souvětí prokládat kratšíma.. tím to získá na spádu a "kotev" pro očí bude víc.. zase melu, zase melu..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru