Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vertikální nesoučinnost

27. 04. 2001
7
0
2162
Autor
Špuntík

Probdělé úsečky Se povznesly nad rámce součtů Všech slzavých sinusoid V okamžiku objevení Vektorových komet Nad mělkým horizontem vln. V jehlanu třpytících metafor Se kříží věčnopřímky Neutuchajících osudových okamžiků Kdy možnosti dialogů Zapadly ve prospěch věčnosti.
Jiřička
02. 11. 2006
Dát tip
Dala jsem to přečíst matematicky vzdělanému kamarádovi s tím,že ho to potěší a vrátil mi to s tím,že je to z matematického hlediska blbost.Jsem ráda,že matematiku umím jen zběžně,pak mi to smysl dává a navíc má fantazie spojuje všechny ty slzavé sinusoidy a věčnopřímky v překrásný obraz... *t

Tapinka
11. 04. 2003
Dát tip
Líbí se mi posledni dva verše. Jsou takové metafyzické. Je to zvlaštní, když muž, který přemýšlí v geometrických útvarech, je schopen napsat báseň. ALe proč ne. Ale je to takové trošku neprochůdné. Jako bys měl co říct, ale zároveň se nechtěl odhalit, otevřít...

Katčenka
29. 03. 2003
Dát tip
tip

Miroslawek
18. 06. 2001
Dát tip
Hmmm ... to je zvláštní ... nedávno jsem napsal básničku s podobným metaforickým vyjádřením pocitu (Lekce z geometrie). Právě proto se mi to docela líbí ... že jsi při svém hledání našel zajímavá a logická obrazná spojení, která by mne ani nenapadla. Na druhou stranu mi některá z těchto spojení přijdou ne zcela přirozená ... a jako dost často ve Tvých básních přes originalitu, překvapivost a někdy až děsivou krásu slovních spojení na můj vkus až přiliš zjevné "konstrukční" úsilí a autorský záměr, kudy a kam chceš báseň (do)vést ... nebo cheš-li ta xpiredova "perfektní" ... logika ... která mi dává před básní při jejím čtení náskok. Samozřejmě mne překvapují slova ... ale děj a myšlenka ne ... Zkrátka vidím, co by být vidět nemělo, abych o tom mohl říci víc než jen ... dobré, Tvůj standard, průměr ... možná mírný nadprůměr, líbí. Ale pak mne vždycky malinko mrzí ten utracený potenciál ... nic mi do toho není, ale sakra chlape tohle si od Tebe zasloužilo víc ... třeba "jehlany třpytících metafor" ... to je tak krásné ... a už nikdy to nemůžeš použít ... tak trochu jsi to promrhal, vyplýtal jsi několik jedinečných darů ... na tuto báseň.

Wopi
03. 05. 2001
Dát tip
*

Ostrich
02. 05. 2001
Dát tip
Hezké, ale .. nějak mi tam nesedí ten konec, když jsou okamžiky neutuchající, tak proč to jsou ty, kdy možnosti zapadly.... aha, jako že ty možnosti sice zapadly ale v tobě to zůstalo hořet... sakra to znám, napsals to SPRÁVNĚ! Promiň, už je pozdě, tak musím přemýšlet nahlas, nebo vůbec. Tip.

Print
27. 04. 2001
Dát tip
...*

Naso
27. 04. 2001
Dát tip
geometropoézia....

xpired
27. 04. 2001
Dát tip
Perfektní!

Litochowitz
27. 04. 2001
Dát tip
Matika? To nemám rád, ale tohle je pěkný.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru