Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Časovaná bomba za barákem

05. 03. 2007
0
12
2349

Časovaná bomba za barákem

 

Válčí se v Iráku. Jsem jako většina z vás docela v klidu. Akutní nebezpečí příliš nehrozí. Mluví se o radarech NATO na našem území. Ačkoliv si nechci připustit ruské bububu, lehce znejistím. Je to už přece jen blízko. Přečtu si o záměru zřídit muniční sklad ve Vráži a k tomu nejeden vyplašený komentář ke zprávě od místních obyvatel. Ve výpovědi Vrážských se rojí obavy z bezpečnosti zajištění skladu a z možného cíle pro pomatené muslimské teroristy. Na straně druhé čtu pokusy armády o zklidnění veřejné atmosféry. A do toho vpadnou záběry televizního zpravodajství ze slovenské obce Nováky, kde si výbuch munice vyžádal nejméně tři lidské životy, pět nezvěstných a mnoho těžce zraněných. Tlaková vlna výbuchu přitom rozbíjela okna až deset kilometrů od místa neštěstí. A mám rázem po klidu.

Přestože bydlíme na opačném konci Vráže, do lesů v blízkosti uvažovaného muničního skladu chodíme či jezdíme na kole často a rádi. Při představě časované bomby de facto za barákem se krásný Vrážský les může stát lokalitou takřka rizikovou, kde si člověk nebude bezpečností příliš jistý. Rád bych se pletl a trochu té paniky mile rád přenechal válečným zpravodajům, které podobné kauzy živí. Ale znáte to, košile je vždy bližší než kabát.


12 názorů

Korála: O tom nepochybuji, že jseš vzdělaná osoba, což se nakonec tak trochu od studentky SŠ tak nějak očekává :)))

Korála
20. 03. 2007
Dát tip
Já vim že nemusí bejt ftipnej, jsem přece vzdělaná osoba, ne (a navíc jsme se to nedávno učili :cB)?

Glosa: to je takový krátký subjektivní komentář k k nějaké aktuální zprávě či situaci, nezřídka kritický a sarkastický, tak si to ehmm vysvětluji, někdy má blízko právě k fejetonu (ten nutně le nemusí být vtipný, i když se to od něj všeobecně očekává)

Korála
20. 03. 2007
Dát tip
Jsem si ani nevšimla, že všeci tamty dílka byly od tebe. Páč se mi nějak zalíbily tady fejetony (na jinejch serverech jsou fejetony spíš k pláči-a ne tim,že by bylo taky hafec smutný), a tak jsem jich četla a četla a moc se mi to většinou líbily, joooooooooooooooo

Korála
20. 03. 2007
Dát tip
Uh, glosa? A to je co? :cO

Korála: Máš pravdu, je to spíš glosa, ale tenhle chlíveček Písmák nemá, tak jsem nevěděl, kam s tím :(

Korála
18. 03. 2007
Dát tip
Asi bych to nepovažovala za fejeton, ale jinak, zaobírám se podobnejma otázkama...

Alojs
06. 03. 2007
Dát tip
ať už paranoia, nebo neparanoia, zřejmě s tebou souhlasím. jak jsi napsal, člověku je hodně věcí jedno, pakliže jej odděluje dostatečné množství kilometrů. všechno je však relativní. stejně jako bezpečí.

Smrťák: souhlasím s tebou Hrbol jediný: Bydlet blízko podobnýho místa, možná by tě lehká paranoia taky líbala na čelo ... Petrusha: ano, tak trochu máš pravdu, bala to reakce na novinové a TV zprávy

paranoia

Petrusha
05. 03. 2007
Dát tip
??? zrnutie novinových titulkov?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru