Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Havraní vlasy

15. 03. 2007
4
10
1436
Autor
oerdnj

Havraní vlasy
máchly křídly
a vznesly se.

Teplé slunce
roztančilo
myriádu paprsků.

Tančíš mezi nimi
a je to jako
když letí hejno vran.

Jarní vítr
ti připomene moře
vlahé a slané.

Rozcuchal ti pírka
a tvoji vůni je náhle
cítit všude.

Vlasy zavíří
a máchnutím
křídel
odlétáš
pryč.

Zatracená situace…


10 názorů

oerdnj
22. 06. 2007
Dát tip
Pro mě to prázdné není... ale rozumím tomu, že bez znalosti reálií to může na každého působit úplně jinak. Každopádně děkuju i za ty tři slova... :-)))

oerdnj
09. 06. 2007
Dát tip
LaMouette, dobře ti tak: díky :-)

"Kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy?" :-D *

LaMouette
03. 06. 2007
Dát tip
pekna metafora.. :-))*

oerdnj
18. 03. 2007
Dát tip
S tím "ve spěchu" to je docela trefa. Jsem se ten den vzbudil a hlavou se mi honily jenom ty "havraní vlasy" a jejich pohyb, jako když pohodíš hlavou. Zbytek jsem nacvakal do mobilu cestou metrem na Hloubětín a zpátky. Ale není to tak, že bych se toho chtěl rychle zbavit, spíš jsem nechtěl ztratit ten pocit se kterým jsem se vzbudil. A s tím se máš pravdu, vyhodím ho pryč, bez něj je to lepší. Taky děkuju za kritiku.

oerdnj
18. 03. 2007
Dát tip
Zajímavé, ani mě nějak nenapadlo přemýšlet nad formální stránkou. Mě například víc nesedím ten přechod mezi čtvrtou a pátou... A teprve teď mi došlo, že vlastně první a poslední je to samé. Děkuju za kritiku, přiměla mě přemýšlet.

avox
18. 03. 2007
Dát tip
jsem tu znova a totéž... něco ano, a na něco mne napadají přípodotky, taková vě spěchu, jako když se toho chceš co nejdřív zbavit... a "vlasy SE zavíří", to "SE" tam nemá vůbec co dělat, ale to je to nejmenší

Neuwe
15. 03. 2007
Dát tip
občas prohazuješ slovosled, ano zní to básnicky, ale právě v některých případech ti to kazí způsob básně. Nejnápadnější je to ve čtvrté strofě, s tím mořem... Ale je to osobní pocit z té básně

Divor Fuldo
15. 03. 2007
Dát tip
prva strofa je najsilnejsia, dalsie su akoby variacie na nu, ale nie najhorsie

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru