Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jedna trochu blbá povídka

28. 04. 2001
3
0
2588

Pohladil ji po vlasech a dívenka něco tiše zabroukala. Byla právě v té fázi probuzení, kdy se člověk vnímá okolí, ale nedokáže reagovat na podněty. Přimhouřila oči proti vycházejícímu měsíci...miloval úplněk, ale ten dnešní ho moc nenadchl. \Kdoví co vůbec myslela tím, že to není ono,\ proběhlo mu hlavou. Díval se na ty zlatý pramínky, v kterejch se třpytily měsíční paprsky a světla svíček. Tak moc se těšil na romantickej večera ona si jenom tak usne... Napil se ze skoro prázdné lahve. Sakra. Začal nožem párat břicho plyšového medvídka, kterého jí přivezl z Prahy. Když jí ho dával řekla:\Hmm...dík.\ Je to málo, ale co po ní můze chtít víc. Prej s ním nemá o čem mluvit ! Jsou moc rozdílní ! Aspoň, že ještě neřekla, že je mezi nima konec...Opatrně jí pohladil po víčkách a zabroukal: \Pusinko,...\ Nic. Spala dál, nebo to jenom dobře předstírala. \ Miluju tě. Proč nic neříkáš? \ zkusil to znova. Kdyby byla vzhůru, asi by odpověděla, že s ním nemá o čem mluvit. Rychlým pohybem setřel slzu co mu tekla po tváři...a rozpáral medvědovi ruku. Dal jí ten řetízek s pírkem...měla ho na krku. Zvedal se s tichou pravidelností. Ten její dlouhý labutí krk...a malá kulatá brada. Plné, hebké, růžové rty pod rovným a trochu širokým nosem. Pod víčky s dlouhýma řasama byly hnědozelené oči, ketré uměly zastavit tlukot srdce. Pak vysoké čelo a nad ním medově zlaté, dlouhé, husté vlasy. Leskly se. Stejně jak slzy na jeho tvářích. Už dlouho se nesnažil chytit její rychlý myšlenky za očima. A snad to byla chyba, ale v tomhle jí fakt nerozuměl. Snad má pravdu...nemají si co říct. Ani to nemělo začít ! Ale když jí chytil poprvé kolem pasu, nechtěl už zpátky. Ráda čte o světových válkách a píše básničky, kterým on nerozumí. Miluje zvířata a bojí se tmy...Kolik toho o ní věděl?! Nerozuměl jí a bál se o ni. \ Jenom spi, princezno. A až se probudíš, tak si to všechno vyříkáme,\ mluvil s ní v myšlenkách. Bude to krásný ! Jako na začatku ! Až se probudíš... \Měl bych taky spát,\ usmál se a zívl. \Dobrou noc ,lásko. Až se probudíš, bude už všechno mezi náma dobrý...,\ zašeptal jí do ouška. Nůž se ponořil do břicha...ale nebylo to břicho plyšového medvěda.
wazzup
25. 09. 2004
Dát tip
není z toho přesně poznat, jestli zabodl sebe nebo onu slečnu! ***/*****

wazzup: nejsi prvni kdo to rika ale me nejak vubec nenapadlo ze by nekdo odtusil ze slecnu...sebe samozrejme:*)))

stewewonder
18. 08. 2004
Dát tip
Podle mne bybylo zivotne vystiznejsi kdyby se rano probudil v posteli sam ... pride mi to pravdepodobnejsi nez pichat do slecen ostrymi predmety

chlapi furt do slecen necim pichaj ne?:*)))akorat ze to bylo mysleno tak ze tenhle chlap pichl do sebe...aby byla naka zmena:*)))))))

ondrech
06. 08. 2004
Dát tip
je to... mírně násilný(nemám to moc rád), ale city jsou popsané velice dobře!!! ***

ja samotna s tim taky nejsem spokojena neboooj..a je to stary:*)))ale i tak dekuji...a koukam ze ses na me vrhnul pekne:*)))))))

Kačírek
25. 06. 2004
Dát tip
... ten konec je zbytečně patetickej ...

ja obcas jsem zbytecne pateticka...dyz me to neda:*))))))))))

aramis
22. 06. 2004
Dát tip
to muselo byt krvi :) ano, da sa aj tak ;)

Ferri
21. 06. 2004
Dát tip
Ehm... Podivné:)

Seregil
20. 06. 2004
Dát tip
... uf... tak to je síla... tip a klub tentokrát jiný soudek... Psychotická frakce.. sekce Divnosti rodinné... (tak mi to sedne nejvíc)

:*)))))faaaaajn zacnu sbirat kluby kde jsem zarazena:*)))))))

Kandelabr
29. 04. 2001
Dát tip
ehm no...taky řešení :-) nějak mi nesedí ta čecháčkovská mluva, buď z něho udělej pořádného burana, a nebo, a to by myslím bylo lepší, nechej ho klidně mluvit spisovně a exaktně, závěr pak bude trošku překvapivější technicky je to ok, jenom pozor na občasná škobrtnutí ve slovosledu a některé nepříliš povedené obraty...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru