Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dokonalý zločin

22. 03. 2007
1
3
1481
Autor
racek

minutová groteska

Dokonalý zločin

/minutová groteska/

 

První hlas řekl: - Jak ji zabiješ?

- Utopím, po chvilce váhání navrhl Druhý.

- Těžko utopíš někoho, kdo přeplaval La Manche, namítl hlas ze začátku a připomněl: - Střelnou zbraní to nejde. Zastřelils zatím každého. Chvíli bylo ticho, pak hlas varovně dodal :

- Neplánuj to. Vidím ti to na čele. Brutálně ne. Žádný masakr, žádné kusy, co pošleš vlakem každý jinam. Musí to být klidné a elegantní.

  Druhý hlas se nejistě zeptal: - Jed? Vyrobila by ho nějaká tajná laboratoř.

  - Poněkud obehrané, ale budiž, blahosklonně pronesl První. - Může být. Hlavně důkladně zamaskovat stopy! Na dokonalý zločin!, cinkly o sebe skleničky.

   To už vrchní nevydržel. Vzal pár talířů jako alibi a vydal se ve směru hovoru. Loktem odrhnul závěs, který odděloval zadní část restaurace, a málem upustil talíře na zem. Na stole, u kterého seděli dva muži v perfektně padnoucích černých oblecích, ležela hromada popsaných papírů a kniha s titulem Jak napsat detektivku.

 

/20.února 2007, Obratník/


3 názory

Bacil
28. 03. 2007
Dát tip
To by mohlo být i jinak. První hlas řekl: - Jak ji zabiješ? - Utopím, po chvilce váhání navrhl Druhý. - Tady jsou ti utopenci, ozval se veselý hlas vrchního :-)

Alojs
22. 03. 2007
Dát tip
ale tenhle pokus by se i cenil, kdyby byl kvalitněji zpracován. přijde mi, že jsi dostal nápad, rychle usedl k PC a hnedle jej nahodil na písmák. Minimální oddělení popisujících pasáží a přímých řečí působí dost chaoticky. Přitom výrazivo nemáš špatné.

avox
22. 03. 2007
Dát tip
hezké, ale takový očekávaný konec hned od začátku :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru