Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Píseň smrti

29. 04. 2001
0
0
1715
Autor
Lori

Omlouvám se za opakování slov, ale těžko se nahrazují... je to jen takový nápad.

Malá dívenka stojí na skále nad údolím a na své ručně dělané píšťalce popěvuje jemnou melodii. Nebe se zatahuje, pomalu začíná pršet. Ale ona dál hraje. Tiše, ale bez přestávek. Hraje, hraje, i když se z nebe ozve zahřmění a objeví se první blesky, stále pořád hraje... Stromy se ohýbají pod tlakem větru a dívenka stále hraje. Až teď poznávám tu píseň, tu jemnou tklivou melodii. Slyšel jsem ji i při bitvě u Man‘hurt, kdy pršelo jako dnes. Oznamuje nám příchod smrti. Na nedalekém pobřeží vlny naráží do skalisek. Divoce a prudce. Dívka hraje. Nadechuji se a cítím ve vzduchu kouř. Pozoruji její bosé nohy na hrubých kamenech a nemodlím se. Jen se dívám, jak dívka hraje. Bouře dosahuje svého vrcholu. Neslyším vlastního slova, ale píseň zní. Píseň smrti hraje dále. Zní, i když lidé umírají. Posadím se vedle dívenky a pozoruji tu zkázu. Ale ta hraje dál nevidíc to utrpení, hraje, hraje a lidé umírají.
Vallery
03. 01. 2004
Dát tip
zezačátku sem měla pocit jako ze Sedmera krkavců kdy babky pořád opakujou šije, šije, pořád jenom šije, vůbec nepromluví, jenom šije jinak mám pocit, že už sem někdy něco takovýho četla, jenom ti nejsem schopná říct kde... tam to ale každopádně bylo vrámci nějakýho delšího příběhu, kde v jednu chvíli došlo k bitvě, hrál tam chlapec, co se beztak nemohl bitvy zúčastnit, myslim, že byl slepej....možná to bylo u Eddingse, ale za nic neručim........ něco takovýho bylo taky v Ostrovech čarodějů od Davida Drakea

Reistlin
04. 01. 2002
Dát tip
Takový zvláštní

Wolfling
06. 10. 2001
Dát tip
Píšťala zní a bránu nekonečna hudba otvírá... Líbil by se mi ten nápad, kdyby byl originální, ale zpracování je ne můj vkus moc nekonkrétní.

Albireo
24. 07. 2001
Dát tip
Líbí se mi to. Ani to opakování mi nevadí, dokáže někdy umocnit působivost. Jen ohledně toho "popěvování" musím souhlasit s Eowyn.

Ansuz
29. 05. 2001
Dát tip
ta podobnost s krysařem je znát chtělo by to dotáhnout

Eowyn
01. 05. 2001
Dát tip
Dost divně vypadá, že na píšťalce popěvuje melodii. Když někdo popěvuje melodii, tak bych skoro řekla spíš hlasivkama. Ano dost se to tam opakuje. Někdy to nevadí, ale někdy mi to tam moc nesedí, ovšem asi bych Ti nedokázala poradit, co místo toho :( Ale je to velice krásný nápad. Opravdu se mi to moc líbí, ale tipika snad jindy... bohužel..

dablik008
01. 05. 2001
Dát tip
mno..................... napad.................... ten se ceni...ale mam dojem jako bys to napsala za 5 minut na koleni v metru a pak musela vystoupit a napad tam zustal sedet se starenkou ze Zizkova a jeji taskou s prvnim jarnim zlatym destem...

KID
29. 04. 2001
Dát tip
Připomíná mi to Krysaře :))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru