Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

obojek

30. 04. 2001
2
0
2067
Autor
olivierek

Dávám to sem rozpracovaný. Doupravím později.

Podívala ses. Všechno všude sleduješ. Něco pro Tebe mám. Položilas na stůl obojek. Jé, ten je krásný, je samý cvoček. Jsem cvok, jsem z něho blázen. Jsem pejsek. Vem si ho na sebe! Slyším to od Tebe. Slyším to jako ozvěnu. Pro sebe tak jak Ty říkám si: Vem si ho na sebe! Uchopil jsem ho a teď hraji si s ním. Je překrásný Je jak nebe modrý. Koukám se kolem, ale né - není tu mnoho lidí. Především jsou tu kolem všude Tvé oči. Ale přece jenom tohle - Je to možné nebo není? Je, vím, že umíš ve mně zničit staré a stvořit nové světy obrácené k Tvému slunci. Znovu slyším: Vem si ho na sebe! Huláká moje dítě. To moje dítě ho chce. Zatímco já v boji s jeho nerozumem ptám se: Co se to se mnou děje? Všemu, co nechápu, čemu nerozumím Je dílem Tvé moci. Čaruješ a já podléhám Ti. Dělej si se mnou, co uznáš za vhodné. Prosím. Nasaď si ho! Snad bych se tomu měl smát, lehce povznesen nad tou věcí Snad tak by se snáze dalo vzdorovat všemu, co proniká mou duší. Jenže, jak jsem si stahoval hrdlo, ztratil se mi hlas. Ukaž, ty jsi ale nešika. Královno víš, že v Tvých poutech se dá létat? Docela svobodně nezávisle na sobě se dá v nejtajnějších představách.
Margarettka
26. 08. 2002
Dát tip
jo jo...

olivierek
03. 05. 2001
Dát tip
Falko, to si napsala moc krásně. Jen řekni, že chodíš po vodní hladině? - Myslím si, že určitě, když jsi to tak hezky napsala. Něco mě napadalo, když jsem četl Tvůj příspěvek. Je to tohle: V dálce, tam při dotknutí modrých jsem na vodní hladině ucítil napnutí linky. Hledal jsem všude i tady na kraji svého světa, ale nenašel. Ztratilo se mi k Tobě pouto a toho je mi teď moc líto. Klid neklid žene. Doplulo sem od setmění tam ticho až ke mě - pak - ustalo o břeh šplouchání vlnek. Volám Je mi to moc líto. Vzduchem se nese bouře. Hrozíš tiše - tak tiše. Jsi vítr. Jsi nebe. Utopím se.

Falka
03. 05. 2001
Dát tip
...

Ostrovidka
30. 04. 2001
Dát tip
;-))) obojek lásky?......

Funda
30. 04. 2001
Dát tip
Budu se muset nad tím ještě zamyslet, ale určitě se radši nenechej spoutat příliš pevně.

Falka
30. 04. 2001
Dát tip
Jako vždycky když čtu tvoje řádky, napíná se mi kůže na krku a trochu bolí, skoro jako odíraná obojkem... a zároveň se mi tají dech a vidím, jak krásná ta modrá barva je... vyvoláváš napětí... jako čtenářka jdu po vodní hladině a cítím, že něco je špatně, ale co...?

olivierek
30. 04. 2001
Dát tip
Falko, to protože to napětí v sobě držím. Nevím kam ho dát a tak ho pouštím do svých řádků, aby se mi ulevilo - dělám to více či méně křečovovitě. Je tohle špatně? Nevím co s tím.

Falka
30. 04. 2001
Dát tip
Neeee, není to špatně... To nebylo o tom, že by ta báseň byla špatná... Chtěla jsem popsat pocit, který navozuje... jako že modrá je krásná barva, ale tušíš něco za ní... jenže pro tu nádheru modři na to nemůžeš přijít, jen víš, že něco je špatně... jdeš po vodní hladině a neuvědomuješ si, že to vlastně "nejde"... jdeš... ale něco je špatně, lidé po hladině obvykle nechodí... až si to uvědomíš, možná spadneš... Tohle je ten pocit, který z tvých dílek cítím... Báseň vůbec špatná není, už proto, že tenhle pocit dokáže tak zprostředkovat... Napětí v sobě... nevíš, kam ho dát... možná by bylo třeba spíš provést něco s příčinou tvého napětí... ? Nevím...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru