Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Melancholie

28. 03. 2007
2
8
1167
Autor
dusk

Čerň. Totální, neproniknutelná, všeobjímající čerň. Jed zákeřně se rozlévající celým tělem, paralyzující a sžírající zevnitř. Závoj, jenž halí mysl, obestírá smysly a dusí život. Veškerá špína, hnus a utrpení soustřeďující se do jednoho jediného bodu v nekonečnu, který vše nasává jako houba, zalyká se, a nemůže vyvrhnout. Pád do hlubin je pak mučivě bezvýchodný, nezadržitelný, definitivní, nicméně strašlivě, strašlivě dlouhý. Někdy přijdou tyto chvíle. Chvíle, kdy nezbývá nic než hořkost, bolest a ultratemná perspektiva absolutní nicoty.


8 názorů

Řízek
23. 04. 2008
Dát tip
možná trochu moc depresivní,...melancholii bych viděl jako spíš pasivní, ale jinak se mi to zdá výstižný,...*

tanec
19. 03. 2008
Dát tip
+++

karmenta
10. 04. 2007
Dát tip
Hm...zalkla jsem se množstvím přídavných jmen...nutí mě soustředit se na význam místo na pocit

dusk
07. 04. 2007
Dát tip
Ještě k tomu názvu - melancholie prostě zní tak nějak poetičtěji:)

dusk
07. 04. 2007
Dát tip
Ten název jsem zvolil zcela záměrně. V dřívějších dobách, kdy ještě výraz deprese neexistoval, se takové stavy nazývaly právě melancholie. Nepopírám, že by to šlo určitě vyjádřit líp, ale tohle bylo to nejvýstižnější, co jsem ze sebe... vyblil. Díky za názor a měj se. Pokud možno bez depek:)

Fairiella
06. 04. 2007
Dát tip
jo, spíš depka než melancholie... melancholie je spíš takové všeobecné rozesmutnění, někdy, pravda, sebelítost.. ale nedochází do černavě temných extrémů myšlenek na smrt a tak... deprese nejni totéž; a toto je spíše popis depky. Každopádně.. dalo by se to vyjádřit i lépe... "nasává jak houba" a podobné obraty, to spíš nějak.. zlehčují... nenasálo mě to..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru