Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

MARKÉTA hledá svého Fausta

02. 04. 2007
0
4
3221
Autor
Muamarek


 Do šera slov veršotepu
a hledám struny
malovaných ód,
brousím hrany ostrých střepů,
vyrábím runy,
luštím zašlý kód...

 Oměj zřím a rudbékie,
trvalky mizí
jak dřevo lesů,
mezi řádky výkřik žije,
ptáš se břízy,
co neunesu?

 Epitaf je zde početí
neposkvrněné
jak záblesk tónů.
Svou řečí umí mlčeti,
oči zasněné
a v slovech tonu...

 Ptá se vlastních odpovědí,
jež plynou
a jež naráží
na nejistoty, které vědí,
že zvolna hynou
v tepu zápraží...

 Markéta píše volné i vázané verše, haiku. Kamkoli se člověk podívá, nachází spoustu pocitů a otázek - vyřčených i nevyslovených. Dojemně prostý epitaf, úvahy o tom, co tu hledáme a co je tak moc nutné tady dosáhnout. O čem to celé je? Nemusí se nám zdaleka vše líbit, ale lze říci, že se k tomu člověk vrací a občas o tom i přemýšlí. Markéta si tu vyměnila roli s Faustem. Hledá ho. V sobě...




4 názory

Muamarek
06. 04. 2007
Dát tip
Ale to přece neva :-)) Muamarek

Muamarek
03. 04. 2007
Dát tip
Tož stačí si ji najít a číst :-)) Muamarek

houmles
03. 04. 2007
Dát tip
zachrani takhle lod poustevnika po 14 letech na pustym ostrove.. kazdej vyfasuje becku rumu, vsichni namornici parej, akorat kapitan si vezme poustevnika do kajuty, naleje mu cisteho destilatu a pravi: - a jak dlouho jste tam byl, na tom ostrove? - inu, dobrych ctrnact let pet tydnu a tri dny. - a cim jste se zivil celou tu dobu? - inu, kokosovym mlekem a co more dalo, co more dalo. - a co jste tam celou tu dobu delal? nenudilo vas to? - inu, ani ne, premyslel jsem o zivote. - tak? a co jste vymyslel? - no, ze zivot je takova Hluboka Studna. - No to snad ne! - No tak ne, no... tim chci rict, ze za cely tyden tu ctu samy kritiky na marketu, ale marketa nikde. a tu o nahym kralovi znate?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru