Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Žádná sláva [22.10.2000]

04. 05. 2001
4
0
1761
Autor
Rising_Star

... tři měsíce manželství ...

Tak popošli jsme - žádná sláva Láska jak čpavek vyprchává, z hradu zbyl písek, to se stává A prsten táhne k zemi blíž Jen nebýt příliš na obtíž Kdo poznal slunce, nechce níž, letící Ikarus dál si láme záda Jen ozvěna šeptá: ráda, ráda... utíkej, marně najdeš skrýš Před hlasem v hlavě se nesklidíš .. a prsten táhne k hrobu blíž
jorel
06. 08. 2001
Dát tip
qalitní dílko, o tipu se snad ani nemusím zmiňovat. nenacházím nic, co by rušilo příjemný pocit při čtení z Tvé básně. ps: původně jsem chtěl napsat fantastické a pak siřekl, že by to bylo příliš. jenže, podle mě si to todle dílko zaslouží tak tedy mé hodnocení: fantastické ,o))

Rising_Star
26. 05. 2001
Dát tip
"rozhozené rýmování" je schválně, aby umocnilo celou atmosféru a dodalo výpovědi na důrazu

jinak je to třeba brát tak, jako všechna básnická díla - s nadhledem.

Mám tendenci psát o extrému... aniž by třeba nastal, jde o alarm, o snahu uvědomění si, kam věci směřují, dokud se dají změnit. Přičemž v básních se pak vyskytují právě ony apokalyptické vize...


Rybář
25. 05. 2001
Dát tip
Nestejné rýmování a tudíž rozhozené délky obou slok mi kupodivu nevadí. Síla Tvého poznání je tak impozantní, že Ti dávám TIP!

Wicana
04. 05. 2001
Dát tip
co čeká, kdo se žení v zimě ..

brooklyn
04. 05. 2001
Dát tip
Smutné, smutné... Ale já si budu brát příklad z těch, kterým to vydrželo až do smrti v krásné zamilovanosti. Nejsem (?) fantasta, znám takové případy. :o)))

Albireo
04. 05. 2001
Dát tip
Už po třech měsících? Pěkně pesimistické.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru