Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Kdo hledá, najde...

11. 04. 2007
8
29
3948
Autor
Robinia

... třeba i jehlu v kupce sena, včerejší den nebo zrnko zlata v říčním písku. Kéž by to byla pravda. Hledám často, klíče, peněženku, stvrzenku. Taky řešení zapeklité situace, cestu z lesa (když zabloudím při hledání hub) nebo recept na koláč, co všem tak chutnal. Hledám knížku, co jsem určitě při stěhování dávala do té velké modré krabice a hledám další knížku, co stále inzerují, ale v žádném knihkupectví není. Hledám psa, když se skrývá mezi keři na zahradě a on hledá kočku, co tam před chvílí proběhla. Hledám otisky věčnosti v opuce, olivíny v břidlici a drúzu ametystu v šedivé hrudce . Hledám stejnou řeč s dětmi, s kolegy, s přáteli, s rodiči. Někdy mě hledání baví a beru ho jako hru a někdy mě zdržuje a komplikuje mi život. Některé věci hledám ráda a něco snad ani najít nechci... a některé věci ani nehledám a přesto o ně zakopávám na každém kroku. Hledání je zábava i povinnost, někdy sport, jindy otrava. Hledáme pochopení, lásku, útočiště. Hledáme se navzájem... a když se najdeme, zjišťujeme, že jsme hledali někoho úplně jiného. Nebo je to jinak?


29 názorů

A.H.
21. 08. 2009
Dát tip
každý svým způsobem něco hledáme, takový ten svůj osobní grál, krerý pro každého je něco jiného.

Marcela.K.
09. 01. 2008
Dát tip
Sedávej panenko v koutě... :-) Důležité je hledat v sobě... protože nevědět, co hledáme, se vymstí...

mi se líbí*TIP* něco snad ani najít nechceme....ano,je to všechno tak,jak píšeš.milá Jaruško:o)

Robinia
15. 05. 2007
Dát tip
Palino8, ani som nechcela, aby to bolo vážne, skor úsmevné... :-) Vďaka za návštevu

palino8
15. 05. 2007
Dát tip
pôsobí to na mňa skôr ako nejaká literárna etuda, než niečo vážne... ale fajn :)

Robinia
24. 04. 2007
Dát tip
Díky, darksky :-)

darksky
24. 04. 2007
Dát tip
tak to ti v kazdem smeru preji :) btw: ja jsem to nemyslel zase tak jednoznacne jak jsi si to vylozila...

Robinia
24. 04. 2007
Dát tip
darksky musím říct, že jsem ve svém partnerovi našla to nejcennější, co jsem vždycky hledala... moc si ho vážím a věřím, že už se nikdy neztratíme, takže z Tvého úhlu pohledu nehledám :-)))

darksky
23. 04. 2007
Dát tip
bud rada ze jeste hledas me uz hledani unavilo zvlaste kdyz vim ze to co sem ztratil mam pramalou sanci znova najit.

Milly
23. 04. 2007
Dát tip
Teď už je to lepší, ale děkuju... :-) Jen jsem ještě nezažila neztratit něco vzácnýho... s někym.........

Robinia
23. 04. 2007
Dát tip
Asi teď Milly prožíváš nějaký smutný ztráty, tak se díváš i na svět kolem sebe smutně a pesimisticky... držím Ti palce (abys našla a minulé ztráty přestaly bolet...)

Milly
23. 04. 2007
Dát tip
supizmus: to jsi napsal hezky.......

Milly
23. 04. 2007
Dát tip
Jo, jenže pak zůstávaj "jen" vzpomínky.....a jestli to vůbec jde na delší dobu- jak se lidi poznávaj víc, víc jim tam lezou bolesti z jejich lásek... a pak se to vždycky rozpadá..... nebo si zevšední a zmizí to............

Robinia
23. 04. 2007
Dát tip
Petrusha Tak jsme na tom stejně :-))))))) Bezinka děkuji :-) supizmus Tak by to mělo být... a proto hledáme, protože věříme, že najdeme, abychom mohli dál hledat spolu... Milly, jednou to musí dopadnout a už se neztratíme... vždycky jsem tomu věřila a věřím. Našla jsem v životě spoustu velmi krásných a obdivuhodných lidí a i když se naše cesty rozešly, tak vzpomínka zůstává. guy děkuji.

guy
23. 04. 2007
Dát tip
je to přesně tak .. bohužel *

Milly
17. 04. 2007
Dát tip
Ne, když se najdeme, tak jsme malou chviličku celý šťastní spolu, pak se ztratíme, jen obraz nám zůstane v mysli, vzpomínka, za kterou pak marně klopýtáme ve snaze znovu ji dohnat a čím víc za ní utíkáme, tím více se nám vzdaluje, až nakonec skončíme v pláči a křečích na zemi a vzpomínka uprchlá za horama.....

supizmus
16. 04. 2007
Dát tip
když najdu co hledám, jsem šťastný, když najdu koho hledám, začínáme hledat spolu. celý život hledáme a jsme hledáni. *

Bezinka
12. 04. 2007
Dát tip
není to hlubokomyslná úvaha, ale je to napsáno svižně a s příjemnou lehkostí... takže i ta správná rubrika.....T*

Petrusha
11. 04. 2007
Dát tip
mňa dosť často hľadanie nebaví ale nezbavím sa ho ako mnohých iných nevyhnutností života a teda tiež hľadám a hľadám ale hlavne z hľadania kľúčov, čo mám v ruke a okuliarov, čo mám na očiach ma dokáže totálne vyvrtieť

Honzyk
11. 04. 2007
Dát tip
(((())))))aradis..

Honzyk
11. 04. 2007
Dát tip
...ja ji neztracim, naiopak, zastancem, ze nadeje dycky musi byt, i v tecxh nejvetsich srackach....ale jak napsal aradis...pro mne moc vyjemnely, moc mekky nejak...nevim presne ted, hledam ))) slova....

Robinia
11. 04. 2007
Dát tip
aradis: Ale protiklady se přitahují :-) Honzyk: Neztracej naději...

Honzyk
11. 04. 2007
Dát tip
...mne nejak to povidani nesedlo, ale to nic neznamena...ale hledat by se melo...to zas souhlas...)))...Kdo hlOda, najde ale neplati, myslim ja--))

Robinia
11. 04. 2007
Dát tip
Mně se, synáčku, podařilo najít člověka, kterého jsem celý život hledala... a čím víc ho znám, tím víc vím, že je mou druhou polovinou... v lidech hledáme sebe...

synáček
10. 04. 2007
Dát tip
Není to jinak… ale jinak to být může... Někdy se totiž stává, že se dva lidé najdou a zjistí, že našli konečně toho, koho po celý život (marně) hledali… v úplně jiných lidech… T :o)

Robinia
10. 04. 2007
Dát tip
Milá Jano vesuvanko, moc děkuji za pozdrav a tip a přeji Ti úspěšné nalézání - takové, jaké jen Ty umíš - nevšedních krás ve všedních okamžicích.

vesuvanka
10. 04. 2007
Dát tip
Hledání je zábava i povinnost, někdy sport, jindy otrava. Hledáme pochopení, lásku, útočiště. Hledáme se navzájem... a když se najdeme, zjišťujeme si, že jsme hledali někoho úplně jiného. Nebo je to jinak? Krásně a výstižně napsané... díky, posílám TIP a zdravím :-)))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru