Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hlavou ve větráku

Výběr: Honzyk
14. 04. 2007
5
8
1647
Autor
smokrew_b8ie

tak jo.

Hlavou ve větráku Večeři vyměním za zbytek něčeho červeného z umělé hmoty Pak s pověrčivostí staré cikánky, pletu pavučiny. Už snad konečně bez obav o šťastné konce, z kina se dá odejít přece i dřív…. Na kostelní věži točí se korouhvička sladkého šílenství. Točí se od desíti k pěti. Od radosti, vteřinou, k pásku od kalhot. S hlavou ve větráku. S projíždějícím rychlíkem pod za vřenýma očima. V paradoxu, jako snu, jako doma ve spíži. S dvěmi tvářemi. A jen jediným klíčem v kapse, čert ví od čeho. Absolvuji už po několikáté jazykový kurz pro mimozemšťany. Cítím jak hloupnu, ale nic se nezvedá. Ani od nikud nikam se nehýbe. Jen, jakoby tekl písek mezi prsty. Dneska přijdu přesně o půlnoci. Znova sahám na tlačítko „přečíst“, až slova opakováním ztratila smysl.

8 názorů

jo. něco mi tam sedí. něco moc, něco ne. to nehýbání a písek a poslední verš... achjo. *

tak to jsem překvapený, že to někoho vůbec nějak oslovilo. a mile.ú

tak to jsem překvapený, že to někoho vůbec nějak oslovilo. a mile.ú

Trochu to zapácha surealismem. Jestli to tak má být tak tip

Honzyk
14. 04. 2007
Dát tip
..sidka, di po nazvu...))))hehe

Honzyk
14. 04. 2007
Dát tip
..tady je treba takova malickost, a SUPER....TA CARKA PTRED PLETU PAVUCINY... a pak da textu takobvej rozbeh....no a pak se lidi cilej, ze jim nadavam do carek, ja jsem na todle az uchyl...ale carky dulezity, nekdy moc...viz tady...a pak zase carka na konci...obsah mne ptekvapil, mile teda...sidka...co mas, zase..?)))

dadíková
14. 04. 2007
Dát tip
*

sidonia
14. 04. 2007
Dát tip
neco mi tam sedi moc, neco malo, neco ne celkove myslim, ze se to da:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru