Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plastický cestování

02. 05. 2007
1
5
1448
Autor
Megie

Tak jsem 28.dubna 07 navštívila koncert The Plastik People of the Universe, bylo to v Oboře u Tachova, prdel na kraji světa.. Dlouho jsem si koncert takhle neužila, přestala jsem vnímat okolí a tančila psychadelický tanec duše při hudbě, která zní, jak když se hroutí vesmír (to o jejich jedný písni řekl Bondy).. Tyhle starý undergroundový vykopávky to uměj rozbalit:-) No a cestou z5 jsem si básnila a snila, až jsem v autě usnula..


Nekonečnost obrysů nočního obzoru
ujíždíme neznámo v dál
...

Nehoda!
Auta jsou jen vraky
rakve lidskejch duší!

Vše plyne
nic netrvá
věčnost není laskavá
tma hovoří lidskými ústy
Měsíc je světlem pustý.

Oči se potápí
všíchni jsou pomátlí
oči se topí
všichni jsou slepí
(nebo sjetý?)


5 názorů

Megie
03. 05. 2007
Dát tip
No, myslim, že talent mě trochu minul, ale pro radost psát není na škodu.. Jo, měli bychom zase zapařit, uvědomila jsem si, že to byl koncert po dlouhý době a fakt mě to bavilo, se všim všudy... Jo a zpívat taky neumim, ale co bych pro Bondyho neudělala :)

Jerry_Shit
03. 05. 2007
Dát tip
Ale jo, velká básnířka z Tebe možná jednou i bude... Příště zapaříme spolu...a pak pojedem zazpívat tomu Bondymu na hrobeček. ;) P.S.: Panx nou det a ándroš jagbysmet!

Megie
03. 05. 2007
Dát tip
Díky za laskavost, žádnej velkej básník asi nebudu, ale tohle šlo samo ze mě.. To k nevim, jak se mi tam dostalo..no to jsou asi ty chyby, který pak přinesou někomu radost, že je odhalil, přece vim, že jsou Plastic, plastický radovánky :-) Každopádně Tě přístě berem s sebou :-)

Jerry_Shit
02. 05. 2007
Dát tip
Jakobych cejtil tu atmosféru. Líbí se mi hlavně poslední dvě sloky - ty jsou výborný (hlavně "tma hovoří lidskými ústy / Měsíc je světlem pustý." - to je takový Plasticovský). Akorát dvě námitky: 1. v prologu má být správně "The PlastiC People of the Universe" a 2. ten poslední řádek (v závorce) bych vyhodil. Ale moc se mně líbí ta barva podkladu. :) *** P.S.: Příště jedu s Tebou. :)

jt
02. 05. 2007
Dát tip
vše plyne, nic netrvá - ok ale - myslím, žes mohla jít spát dřív - tohle je nic moc ..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru