Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prší

07. 05. 2007
4
7
1621
Autor
Kili

Hatikvah mě rozechvíval, mrazil a chtělo se mi (z něj?) plakat. Mizivá vzpomínka na doutník a prázdno...

Prší a japonská turistka v tramvaji
    závěrkou krájí vzpomínky.  
       Na kila.
Prší a děti se zpod záclon dívají,
    jak chodci dusí se
       cigaretami.

Prší a bláto skvrní boží muka,
    jež byla vápnem obílena.
        Předloni.
Prší a mě hřeje Tvoje ruka
    jako by byla z plyše.  
        Trochu vypelichaná.

Prší, jsem sám a jsme spolu
    a do zad mě mrazí Hatikvah.
Prší a chilský merlot je trpce kyselý


7 názorů

Ostružina
11. 07. 2007
Dát tip
Jupíííí!! Tohle se i mile rýmuje :oD **

kdyby se nezeptal Honzyk dřív, zeptala bych se na tu hymnu já... nebýt toho Hatikvah brala bych to jako obyčejnou turistickou momentku... ale s Honzykem v tandemu ste mě dostali a zmátli

Honzyk
07. 05. 2007
Dát tip
...no, ja pisu nekdy silene zasmodrchane... moje babicka prezila Terezin, u nas doma se o Izraeli porad mluvilo,ze bychom tam mohli zit...ale nam detem vzdycky jakoby zakrejvali voci...ze uz nas se to netyka, ze my, deti, mame narok bejt vesely, a vzdycky, kdyz este babicka zila, tak jsme chodili na hrob na Volsana, a tam byla Vilmicka nejaka...holcicka, ktera umrela v Osvetimi...babicku to minulo vo fous..no a ja stejne vzdycky videl, ze place - babicka. ....No a tady se odehrava nekde....kde "prsi".., rekneme, ze kdekoliv...ja se snazim se ve vecech nehrabat nejak, ale ta minulost, jsem chtel napsat, te dostihne (prekvapi) vsude....treba prave ve chvili, kdyz cila japonska turistka "kraji" SVY vzpominky...snad jsem se do toho este víc nezamotal...ale ja to tak mam, no.. ))

Kili
07. 05. 2007
Dát tip
Honzyk: Ano, jde o Israelskou hymnu. Děkuji za tip, od Tebe si ho zvlášť vážím, ale tu kritiku mi nebylo souzeno úplně pochopit.

Honzyk
07. 05. 2007
Dát tip
...jde o izraelskou hymnu...? ..tady...?--------) ..mne prijde "to"pak, pisu jak massabob, sorry, kdyz ty "velky" civilizace" jsou, a ty je nemuzes pominout, a esi teda to ta hymna je, pak tam velka zatez z minula, silena...nekdy...)))---(mam tu zkusenost pres tri generace)....a to je konfrontovany s tim, jak je hezky mit ruku nekoho ve svy...pisu to na preskacku, ale abych nezapomnel... (treba se pletu, zejo)...ale at jsi, kde jsi, porad citis nejakou bolest....no-.__- *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru