Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hovno

12. 05. 2007
10
15
3827
Autor
nepotrebujem

Spočiatku som toto dielo nechcel uverejniť na pismaku, ale keď som vstúpil do jedného klubu, tak tam hádam aj niečím prispejem

Hovno ako ja to má v dnešnom svete ťažké.

   Väčšinu času trávim doma, aby som sa nemusel stýkať s ľuďmi, ale občas som nútený vyliezť zo svojej ulity a vyjsť na ulicu.

   Ľudia po mne neveriacky čumia, ukazujú na mňa a žasnú. Niektorí sa škodoradostne smejú, iní sa odvracajú a idú odo mňa čo najďalej. Počuť detský džavot škôlky, keď sa nevinne pýtajú otázky ako: „To je hovno?“ „Prečo je to hovno také veľké?“ „Ako to, že hovno dokáže chodiť?“ „Kam to hovno ide?“ „Prečo to hovno tak odporne smrdí?“ a iné. Tiež poznajú jedno krásne porekadlo: „Veľké H a malé O, rímska päťka, N a O.“

   Je mi vtedy vždy trápne a veľmi si želám, aby som bol opäť vo svojej kukle preč od zlých, netolerantných ľudí.


15 názorů


jasné, že môžu

vďaka za kritiku, celkom zaujímavý názor, no s tou myšlienkou - nie som si istý, či som nejakú mal, keď som písal :-)

Lakrov
25. 05. 2007
Dát tip
Motivem k tomu, aby člověk něco napsal, bývá myšlenka (někdy též účel). A k tomu , aby myšlenka byla importováne ke čtenáři (nebo účel splněn) je možné použít rů zných prostředků. Při troše šikovnosti můžeš psát o čemkoli a přesto se ti poved e probudit v (některých) čtenářích myšlenku, která byla původním motivem. Čím je to nosné téma (v tomhle případě hovno) vzdálenější od motivující myšlenky, tím víc bude čtenářů, ve kterých probudíš jinou myšlenku, než jsi zamýšlel. Možna by se hodilo víc rozmáznou konec. V tom to textu se mi zdá původní myšlenka poněkud nezřetelná, i když ne zcela zamlčená. A tohle téma, ač je to k neuvěření, není až tak zapomenuté. Kolik už toho bylo napsáno o hovně a kolik ještě bude.

Ale jo mně se to líbí* Člověku je zrazu skvěle úlévá hned příjde v mžiku sotva se na tě usměje hned putuje do septiku

Díky za tip... tak hovno mě překvapilo a juistě jsem nebyl sám, kdo naněj klikl jako první... Nevíš, jaký slavný český autor napsal báseň hovno? Nebyl to neruda?

Senyoryta
21. 05. 2007
Dát tip
T!!!!! + avi!!!!!!

Flákač
15. 05. 2007
Dát tip
přestože je to o hovně, tak to není o hovně. škoda jen, že to hovno nebylo hrdé. ale i tak t*

Ano, hovno nejhovnovatější. *

Print
14. 05. 2007
Dát tip
:-)*

salomesr
13. 05. 2007
Dát tip
tak toto hovno fakt nema chybu:)

tautologické, naozaj dobrá forma. tu som sa dočítal v Krempaskom, že pri interakciách vo fyzikálnom svete sa energia odovzdáva tak, že ju stráca častica, ktorá jej pred interakciou mala viac, no u ľudí je to _väčšinou_ naopak. Ten kto jej mal predtým menej jej má po interakcii ešte menej. tým sa trocha vytráca irónia tvojho diela.

sísni na Deník génia od Salvádora Dalího...ten choval hovna v lásce...

Winter
12. 05. 2007
Dát tip
A to jsem si říkal, že kvůli tomu provokativnímu tipuchtivému názvu na tohle nekliknu :). No nic, stalo se a já musím konstatovat, že kdybych neklikl, chybu bych udělal, i když svět by se asi nezbořil. Líbí se mi ta hravost okamžitého nápadu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru