Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jizva

15. 05. 2007
2
7
1710

Ulož se v smrt

stará jizvo na duši.

Slož ruce na hrudi,

Byla jsi zazděna zaživa.

 

Sevři pevně oči,

Když nevidíš mě,

Nevidím tě.

 

Sfoukni plamen v prsou,

Odpoj se ode mne,

Neboť již k tobě nepatřím.

 

Vstávám na okraji propasti,

Padám k špičatým útesům

Do vřících vln,

Jako do mlýna jisker mořské pěny.

 

Pokoj obestřel tebe i mne,

Jako dva vory

Nás moře unáší.

I když oči nám vyhasly,

plaveme opět k sobě.


7 názorů

Fíha, to jsem rád, že u mého skromného příspěvku se rozhořela ostrá debata. Abych tedy taky nějak přispěl. Na miniatury opravdu moc nejsem, vždycky se to prostě rozjede v něco většího, potřebuju toho najednou říct víc a víc a miniatura je tatam. Také děkuji za zmínění konkrétních věcí, které se líbili. Děkuji :-)

Fairiella
15. 05. 2007
Dát tip
Romane, ale já uznávám i dlouhé básně, pokud je autor dokáže vypointovat, nebo dovést k vrcholu, závěru. Autor má veliký potenciál v tom, že nápady má, ale potřebuje podle mého ještě začít trochu zapracovat na bás. formě jako celku, ty strofy, až jsou vlastně (např. druhá a třetí) svými paralelami, mi od sebe připadají tak nějak odtržené. :) A za to, jak tady vedeme diskusi pod dílem, jsem se ze slušnosti rozhodla dát tip, ať se trochu vyrovná poměr tipů a kritik a neodradí to čtenáře ;) *

Fairiella
15. 05. 2007
Dát tip
ano, míst je tam hezkých mnohem víc, to je pravda.. ale nějak mi jako celek připadá moc rozvleklá, jak jsem řekla.. ty obraty se daly využít výrazněji tím, že by byly třeba v různých básních... kratších.. vynikly by v miniaturách krásně... když se to poskládá, je to tak trochu jako stavebnice s dílkama, co jsou až moc různě barevný a zářivý (můj názor)

Fairiella
15. 05. 2007
Dát tip
na jizvu moc rozvleklé... ale jsou tam pěkná místa ("Pokoj obestřel tebe i mne")

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru