Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

XIII Počítače na půdě

18. 05. 2007
0
10
923
Autor
houda

(z malé knihy o zvířátkách sepsané na pražských jatkách)

Počítače na půdě
 
A hodiny na věži
Rozhodně nenajdete
Ale zato ve sklepě
Je uhlí a brambory
 
Prohrabují okapy
Sloni svými choboty
Želvy svoje krunýře
Létající objekty
 
Snášejí se na půdu
Jako vejce slepice
Jako naši sousedé
Tam se všichni vejdete
 
Pošťák ba i listonoš
Popeláři uhlíři
Aj ta chasa veselá
Počítače na půdě
 
Prokopané matrace
Poledne jak v lednici
Brouci myši mravenci
Naježené nábřeží
 
(Počítače na půdě

A hodiny na věži...)


10 názorů

houda
25. 05. 2007
Dát tip
Vzkaz ze záhrobí: Neboj Tangens, vůbec jsi mi nenapsal nic zlýho, jen prostě nadešel čas mého odchodu z tohoto písmáckého světa. Mám ale nástupce, kteří ponesou můj "odkaz". Dál. Já už se budu jen postupně rozplývat a lovit ve věčných lovištích, dokud mě síly definitivně neopustí. Jsem totiž nebožtík, víš? Sbohem a díky, příteli. Za službu, kterous mi prokázal. (Tak či tak, někdo to být musí, tak velí pravdila kola Osudu.) P.S. Budeš-li se se mnou chtít někdy spojit, zaklepej třikrát na desku dubového stolu. Takhle: ťuk. ťuk. ťuk. A já se Ti ozvu, budu-li právě nablízku. enbo taky ne. My duchové jsme neviditelní a nevyzpytatelní.

houda
20. 05. 2007
Dát tip
Sorry a neber si to, prosím, osobně, ale touhle otázkou jsi mne definitivně dorazil. Někdy i nevinný žert dokáže ublížit. Ale ono už se k tomu dlouho dlouho schylovalo. Houda to definitivně balí, loučí se a ochází do věčných lovišť. A skřivánek nad jeho utrápenou a zmučenou hlavu může radostně zamávat křidélky. Sbohem Houdo, byl jsi dobrým a poctivým písmákem. O případném smutečním obřadu ani muk. Poděkování všem. Kdo chce a může, ať roní slzy.

houda
20. 05. 2007
Dát tip
Máš pravdu, trošku experimentální je od jisté doby všechno, co dělám. Není cesty zpátky. (teda, polívku jsem snad ještě neskladoval, akorát nechal chvíli stát na plotně:-)

houda
19. 05. 2007
Dát tip
vlastně spíš vyprávěnka, ale taková kategorie tu není. a určitě ne experiment, tohle je starý fousatý volný řazení asociací (nic nového).. je to myšleno do dětského leporela - v tomto smyslu by asi o experiment šlo, kdyby se třeba našel nějaký vydavatel... ale zatím toho víc nemám. dík za reakce

poviedka? ale má to celkom príjemnú hravú náladu.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru