Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

dnes má svátek Vladimír

23. 05. 2007
6
8
1863
Autor
aleš-novák

Vladimir: okresní město 200km na východ od Moskvy, 316 tisíc obyvatel, dvě katedrály památkově chráněné UNESCO a dnes trochu rébusů pro labužníky:

I.

Jako by spal

však v myšlenkách

žije dál

 

II.

tak děti,

kdopak z vás ho znal,

i první český Jurij

se tak jmenoval...

 

III.

žádný rozVĚTŠÍK

nerozesmál tolik lidí

jako on...

 

IV.

dovede si dnes

někdo představit

že by nemohl zpívat

kvůli červeným trenýrkám?  *

 

 

* Vladimír Mišík měl v osmdesátých letech zakázáno zpívat, protože při jednom z koncertů promítal na velké červené trenýrky diapozitivy...pamětníci dodnes vzpomínají na památný koncert v Lucerně, kde předával svou kapelu na čas Michalu Prokopovi...

 


8 názorů

Alojs
18. 09. 2009
Dát tip
povedené. a přitom - zase jiné. ono je docela fajn - chuťově (byť se to povrchně nemusí zdát) je každý příspěvek odlišný.

díky, i za Mariana :o)

priznávam že z hadaniek som neuhadol správnu odpoveď čo už asi som mlady... týmto sa ospravedlňujem p. Vladimírovi Mišíkovi asi v tejto chvíli in memori - pre autora tohto rebusu, za to že dokázal, že človek je tvor nedokonalý, a že nevieme všetko - teda aj ja... dávam tip za poodhalenie mne samemu poznania o mojej sfere nedokonalosti-..

guy
23. 05. 2007
Dát tip
doufám, že už nikdy nebude zakázáno promítat na jakékoliv trenky, jak na červené, tak na ty s pruhama a hvězdama :-)

díky :o) hodně zpráv mi neva...:o)

malykuba01
21. 05. 2007
Dát tip
*:))

avox
21. 05. 2007
Dát tip
Jo, jo, odpovědi všechny vím, ale stejně nepovím, nechám pro čtenáře tvého kalendáře ať nejsem za lháře... pošlu autorovi ovšem bez avíz odpověď na tenhle krásný kvíz ! :-)) */

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru