Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Armagedon je blond

23. 05. 2007
7
31
4366
Autor
FunThomas

Nebylo by to až tak zajímavé – kdyby nešlo o skutečnou událost.

 

Ještě nedávno jsem dělal manažera u jedné nejmenované pojišťovny. Pod nejmenovaným šéfem se mnou dělaly ještě dvě nejmenované pracovnice. Já a šéf jsme byli dobří kamarádi, společně s ostatními vynikající tým. Často trávil náš „tým“ společně obědy a jiné příležitosti. Dalo by se mluvit o dokonalé spolupráci. Vše klapalo několik let až jednou….

 

Naše dokonalé vedení (rozumějte, šéfy mého šéfa), nejvyšší bossy, osvítil Duch Svatý a usoudili, že náš šéf potřebuje sekretářku (navzdory tomu, že se bez ní již dobrých pět let obešel). Podrobnosti konkurzu mi nejsou známy, jisté je však to, že „sítem“ prošla „pravá“ sekretářka. Kdo si představil vysokou blondýnu s růžovým kompletkem, dokonalou postavou a hlavou která si nezadá s dutostí Afrických tam-tamů, uhodil hřebík na hlavičku! Ba, bylo to ještě horší než jsme čekali! Nová slečna snad spadla z jiné planety. Obyčejnou tužku si prohlížela jakoby to měla být snad pakobylka o tvrdosti HB. Naštěstí náš šéf je vzácný člověk a mnohem víc než o sex-appeal jeho podřízených mu jde o jejich kreativitu, inteligenci a jiné vlastnosti, které slečna sekretářka evidentně nedostala, protože při rozdělování stála frontu na poprsí. I vznesl tedy náš small-boss požadavek k big-bossům o přeřazení této slečny do statutu „nezaměstnaná“.

Jak jsem zjistil, náš nový přírůstek měl nejen střední, ale i dokonce vysokou školu! Moje naděje pohasly při zjištění že jde o soukromou. Zde si dovolím malé podivení nad těmito školami, kde se evidentně již nevyučují ani základy Wordu a Excelu, protože „blonďatý zázrak“ hleděl na výše zmíněné programy jako Rákosníček na měsíc a nevykazoval žádný stupeň jejich znalosti. Též s ostatním ženským osazenstvem nebyly její vztahy harmonické. Denní drobné hádky byly stále častější – ať už to bylo díky naprosté neschopnosti mladé sekretářky vyplnit jakýkoliv dokument, či díky jejímu úžasnému nadání prosurfovat celý den na internetu.

Konečně! Konečně přišla odpověď na žádost našeho small-bosse. Bohužel jak je vidno, big-bossové si víc cení nadprůměrného poprsí než nadprůměrného IQ. A tak se náš „tatíček“ ocitl „na dlažbě“. Zanedlouho jej vystřídal jeho nástupce, který představoval vrchol spokojenosti pohlavárů. Byl stejně neschopný jako blonďatá slečna. Jistě chápete že v takovémto kolektivu odchází všechna tvůrčí práce do věčných lovišť.

A závěr? Nový šéf může začít s čistým štítem – zůstal na novém místě pouze s novou sekretářkou. Plyne z toho nějaké ponaučení? Ale kdeže! Vše je jak má být. Blbci přicházejí (a neodcházejí) a svým příchodem pohřbívají ostatní, nadané lidi.


31 názorů

domin.go
23. 06. 2008
Dát tip
No jo, kdo by si nechtěl v práci zašukat. Napsaný je to nic moc, ale je to pravda.

neviem...takže opravuj :P

FunThomas
24. 02. 2008
Dát tip
....co na to říct? :)

a potom by sme bol v keli...

FunThomas
24. 02. 2008
Dát tip
jj... čárky bych zakázal...

to som si všimla...preto mávaš také plné súkromné správy :D

FunThomas
24. 02. 2008
Dát tip
nesnáším čárky :D opravdu hodně :D

nie je to zlé...ale ani také smiešne ako keď píše Vaud... ale je to fajn;)* (pls, oprav si tie črky, asi sa s nimi nemáš rád, že?;) )

Ferrda
19. 06. 2007
Dát tip
komplementární uznání, ale navrch s nesouhlasem zažil jsem podobný situace, ale vystřídalo se 5 panáčků, co mi silně zavazeli, ačkoliv nebyli ani ženské, ani blond ovšem přísežně prohlašuji že součet blbosti se nerovná jen blond něčemu, je to o vlezprdelizmu a ten je nakažlivý jako malárie pointa je jen v tom, že jsem sice taky odešel já, ale až následkem zhroucení poučení ? Bijme blbce společně viz D_Fens

FunThomas
09. 06. 2007
Dát tip
Lol - hej tak to bych fakt neřekl.. já neumím psát fejetony, povídky ani nic takového.... ze slohovky sem měl většinou dvojky... :( Myslím že zůstanu u básní...

těša
09. 06. 2007
Dát tip
Celkově geniálně napsaný. Nezačneš učit psaní fejetonů? na druhou stranu sekretářky se dělí na mladý a starý a ty mladý holt nejsou od toho aby pracovaly... smutný to je,no.

FunThomas
29. 05. 2007
Dát tip
dík. No, on je takový trochu moralistický.. - mě taky moc nesedí, ale říkal jsem si že by tam něco takového být mělo..

Jsem rád, že fejetonisté (a kvalitní fejetonisté především) ještě nevymřeli. Mně se to líbí a na jednu stranu je škoda, že se to tak stalo, protože ten nápad samotný by si zasloužil úklonu, takhle tedy jenom smekám nad drobnůstkami, kterými si dílo vyzdobil. Možná mi trochu nesedl ten konec - přišel mi takový cizí. Prostě mi to tak nějak nezaklaplo.

FunThomas
27. 05. 2007
Dát tip
dík :D napsal jsem to tak, jak mi bylo vyprávěno :D kruté je, že je to fakt realita - přesně takhle to bylo...

Vaud
27. 05. 2007
Dát tip
Good, very good! Blíží se to fejetonu ;-)a je to čtivé * mě se jednou ptala personalistka, co bych dělal v podobné situaci, kdybych se dostal do kolektivu, který by mi neseděl - jak bych se pokoušel je změnit. Samozřejmě nijak a odešel bych ;-). Kdyby to měl být plnotučný fejeton, tak bych se pokusil vysledovat některé tendence a s nadhledem (někdy to nejde) je okomentovat. Ještě by z toho šel vytáhnout suprovej fejeton do novin! ;-)

FunThomas
25. 05. 2007
Dát tip
jj, dík... - No, ten konec jsem tak dal schválně - přece jenom je to fejeton (nebo se jím snaží být) a tak by tam mohl být i subjektivní pocit autora (vyjádřený třeba takhle :-) ) thx.

niektoré formulácie mierne prehnané a moralizátorský tón na konci.

FunThomas
25. 05. 2007
Dát tip
to: nepotrebujem - tak pověz - výhrady... rád se dozvím co zlepšit... ;) thx všem...

mám isté menšie výhrady, ale ako celok môže byť *

Fairiella
23. 05. 2007
Dát tip
Mno tohle se mi líbí, je to pěkné, i když je potřeba to ještě dost vybrousit (ten styl všeobecně, nejen konkrétně tohle dílo); ale jsou tam pěkné obraty atd. *

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
mám teď jednu povídku rozepsanou... ale nechce se mi to dopisovat... s mými 160 úhozy to mám tak na hoďku.. :-(

inu, určitě pokračuj i v psaní prózy :-)

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
jn.. jsem spíš na poezii - někde začít musím... - nešlo to moc dobře napsat - je to skoro tak jak jsem to slyšel...

Teda to je hodně hnusné(teda jako to co se tam stalo, ne ta povídka :-D)ale bohužel pravdivé. Rozhodně dobrá a důležitá myšlenka. Napsané to je průměrně, co se mi líbí jsou některá přirovnání a vtípky, ale jinak je ten styl celkem na slabé úrovni, ale mám dojem, že se orientuješ spíš na poezii tak to asi pramení z toho. Chce to dopilovat formu. Tip si to určitě zaslouží

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
jn.. je to podle skutečné události - tak to moc vylepšit nešlo...

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
aha :D tak to jo.. musím toho napsat víc o blondýnách - ať mám čtenost.. :-)

assez
23. 05. 2007
Dát tip
oh ano,jsem blondyna :-p sok? ;) ano,precetla jsem to cele,jak se nekde objevi takova tematika,tak to ciste z "rasove" zvedavosti ctu :-D

FunThomas
23. 05. 2007
Dát tip
oh... ty si blondýna...? Oceňuji žes to přečetla celé (teda doufám) ;)

assez
23. 05. 2007
Dát tip
:-D to tak potesi,ze jsou na svete aj hloupejsi blondyny nez jsem ja...:-p tip

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru