Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na zbytečnou

31. 05. 2007
5
14
2626
Autor
pivnik

Hrajeme si Na zbytečnou. Denodenně zápasíme se souteživostí tak neskutečnou!! Sami sebe předháníme.

Koho víc bolí jizva v srdci,
kterou vichřice tu nechala.
Čí oči jsou slepější
  a pálí
od bílého svitu hvězd.

Kdo méně lidem je tu ku pomoci,
komu se Láska vysmála.
Kdo kráčí městem
  a u domů všech přátel stojí:
"NEPARKOVAT, VJEZD!!"


14 názorů

pivnik
28. 12. 2007
Dát tip
mno, nevim.. mozna jsme to kazdy pochopili torsku jinak.. :o)

Horavin
28. 12. 2007
Dát tip
Ale vždyť já taky nejezdím kažej den všude jenom na kole. Chtěl jsem Tě jenom uklidnit, že starat se o barák a auto nemusí být až zas tak velkej rajc a myslím, že o to v té básničce mezi jiným nejspíš asi také běží. Ale to by mohlo vést k úlevné oproštěnosti, svobodněšího pohledu na životní hodnoty, umožňující ukazovat lidem prostor k vytváření lásky a radosti. Proto ten dobrý nápad "Vejdi do těch domů," bez parkování (to znamená bez skrupulí).

pivnik
28. 12. 2007
Dát tip
tojo, pro pohodovou cestu v klidku (s prehledem) ale ne rano se hnat v zime do skoly a tam se jeste prevlikat a pak zaptky... to uz nekdy moc chut neni.. zvlast ne u nas v horach:)

Horavin
28. 12. 2007
Dát tip
Dvanáct km je na kolo akorát, tak hodinka pro pohodovou jízdu a na své stesky využívám cyklistické stezky .)

pivnik
28. 12. 2007
Dát tip
nojo, ja kolo moc nepouzivam, jen na projizdy okolo, pac tahat kolo 12km do mesta a pak zas zpatky - autobusem zakazano, a rano na jizdu nemam zas tak moc silu, jen obcas :) takze peskobus ole!! :)

Horavin
28. 12. 2007
Dát tip
Když kráčíš městem, nemusíš nikde parkovat ani vjíždětet. To je přeci velká výhoda. Můžeš přece všude rovnou vstoupit - jsou to přece všichni přátelé, a neno ne? A nezdržovat se s tunovým krámem ani starostmi, kam ho odložit, kde zaparkovat a nikoho přitom nepřizabít! Se skládacím kolem se dostanu ve městě všude a rychleji, mohu ho vzít i do tramvaje, když se mi nechce šlapat dlouho. A stejně je fajn chodit pěšky. Úplně nejraděj kráčím městem .)

Sasinka
18. 06. 2007
Dát tip
zvláštní ... asi na ni teď nemám tu správnou náladu .. nechám na jindy ju? :)

dobré*

pivnik
02. 06. 2007
Dát tip
Morricone - nojo, s brylemi to je pesek... ale je pravda, ze mnoha lidem slusi - a hlavne, zdravi nadevse :P Dekuju Jakubisko - ono je zamceno, smula. Barbar - jde o to, co si kdo pod pojmem MIMO predstavi...? Thalina - dekuju, myslenka co vymyslel zivot.. heh.

teda, já bych řekl mimo...

Jakubisko
31. 05. 2007
Dát tip
Pěkné...:) Tak nestůj před těmi domy a vstup! :o)))

teda mě pálí oči prakticky neustále už pět roků, mám totiž nosit už od třinácti brýle na dálku. ale už jsem si zvykl že vidím jenom metr před sebe(to sem nepatřilo ale musel jsem využít příležitost a postěžovat si). Ta báseň je hezká, hlavně první sloka :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru