Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Podzemní

25. 06. 2007
5
7
4181
Autor
Kandelabr

Mezi kolejemi běhají dvě myši, z kliček a skoků kreslí do vzduchu složité obrazce. Nahoře nad hlavou se svíjí a plazí těla potrubí, rozbíhají se  a naráží do zdí, které jim ochotně ustupují do výklenků, snad se jich bojí dotknout. Skvrna rozlité kávy se zdá jako kus noci, který se nikým nepozorován rozpíná, rozhodnut napadnout špinavá světla zářivek, která se zrcadlí na jeho povrchu. Vzduch se líně převaluje, zdá se znavený, má suchý a horký dech, jako nemocný čekající na ledový obklad. U vypouklé zdi se drží stín, zářivky ho mají v šachu a tak se bolestivě stahuje mezi spáry kachliček. Sbírá síly.

 

Kdosi přichází.

 

Přímo naproti se tiše od stěny odloupl roh velikého plakátu.

7 názorů

alina
09. 08. 2007
Dát tip
Ta poslední věta mě hodila o kousek jinam - a líbí se mi to! :o)

Kandelabr
25. 06. 2007
Dát tip
Dekuji za precteni a kritiky vsem. Mel jsem chut napsat momentku a tak jsem tak ucinil :) Ten dej/nedej, ktery tam je mi pripada akorat. Neni to zadna hostina epiky, proste okamzik, veci se deji i kdyz se nic nedeje. Na akci a reakci snad dojde priste :) diky.

Kytiii
25. 06. 2007
Dát tip
úplně to vidím jako úvod do epizody nějakého tajemného seriálu - klidně i Akt X :o) Ale samo o sobě? Trochu slov o ničem... Souhlasím s názory o rozvinutí...

Makrelka
25. 06. 2007
Dát tip
Krásný věty. Ale tady je jich moc pohromady. Chtělo by to zředit nějakou akcí a reakcí. Ale za ty trubky, co se rozbíhají a narážejí do zdi musím dát tipa.

Pirka
25. 06. 2007
Dát tip
Ach ta atmosféra :)) .. tohleto psal mimochodem myslím třeba Bunin - tyhlety krátké věci o ničem ***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru