Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

S pozdravem

16. 07. 2007
7
12
3140
Autor
oleandr

Čerň se táhne
přelévá po kraji
stoupá do výšin
kapkami splavuje zemi
do tišin.

Na okrajích
slunce proniká
mezi mraky
stojícího v poli
tančící obdařuje
stíny prolínajících
se hvězd.

Paprsky v kuželu
dopadají
do příbytků
otevřených světlu
rozevřených náručí

s pozdravem.

12 názorů

oleandr
14. 10. 2007
Dát tip
Miroslawku, děkuji za komentáře, určitě si z nich něco vezmu a za čas, který si nad nimi strávil leč kriticky, ale nějaký důvod si asi měl, že si po první nedočetl! hezký den přeji

Miroslawek
12. 10. 2007
Dát tip
v dobré básni vyvěrají významy zevnitř, tady mi přijde, že opět z vnějšku... takové kroužení moudré můry kolem světla...

stíny prolínajících se hvězd. :-) tút*

etna
28. 07. 2007
Dát tip
krásná *

oleandr
17. 07. 2007
Dát tip
tak vám všem děkuji za kritické komentáře, snad pro příště se polepším...přeji hezký den

leenai
17. 07. 2007
Dát tip
dočetla jsem to.. a řekla si.. "no a?" .. nějak jsem nedovedla zkousnout rozčlenění do veršů.. minimálně bych ty přechody viděla jinde.. první strofa se mi zdá povedená, ale popis světelných her, který následuje, mě nějak nedokázal přesvědčit musím se podívat ještě na něco.. mám tě zařazeného pod úplně jiným dojmem..

vesuvanka
16. 07. 2007
Dát tip
krásně napsané, obrazné.... díky, TIP

Dero
16. 07. 2007
Dát tip
Nedokážu si dost dobře představit, co tu maluješ. Možná je to jen nedostatkem fantazie či roztržitostí. Tak či tak vím, že výšin/tišin (ať už chtěně či náhodně) textu dobře nedělá. Popravdě - na tomto místě jsem atmosféru textu ztratil a v trochu překombinované druhé strofě už nenalezl. Lepší výrazové prostředky a plynulejší přechody, případně ostřejší grafická úprava na významových zlomech, by pomohly k lepší orientaci čtenáře. Bez toho například verš "stojícího v poli" vyznívá jako kůl v plotě.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru