Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Markovi.

12. 10. 1999
1
0
1466
Autor
slavek

příliš silné emoce vtěstnány do velmi nekvalitní básně, která nemůže ani trochu nastínit moje nálady a navíc se mi ani nepovedla..
Vznikla na základě sledování jednoho nejmenovaného filmu. Zasvěcení vědí, nezasvěcení se dozvědí od zasvěcených.

part 1. utíká život, po vlnitém plechu. naděje pohřbena, v hlubokém mechu s nadějí lapáme po ztraceném dechu, život již utekl, v nezkrotném spěchu. na nohy kamení, do studny skáčem. nad krví prolitou, moc pozdě pláčem. bez úsměvu, bez naděje, bez síly, mizí naděje, které jsme věřili. Kde končí zoufalství? co přináší bohatství? stále jen hloupě se ptáme, odpovědi nedostáváme. V beznaději chci chytit ruku tvou. a dát Ti přátelství na druhou. říct, že jsem tady pro Tebe, i blázni smějí do nebe. Nejvíce ze všech, jsi ublížil sobě. naděje s bolestí? Vyhrály obě. Jen pár litrů krve, a mrtvá duše. Dav tělo překročí, a dál kráčí hluše.... part 2 co bude dál? co dál? nic. prázdnota zbyla. lístek utopený ve vodě. umírající labuť, ve žhnoucím ledu. kočičí věrnost, s psí mazaností. Slzy tečou vzhůru. každodenní noční můru prožít, zítřek úlevu nepřinese. možná změnu - ne úlevu. .......... kapky krve nemilosrdně odměřují zbývající čas. srdce marný svádí boj. za chvíli pumpa nasaje vzduch a vše skončí. poslední soud - ten krutý obraz vlastních činů. jediné odpuštění, které jsi v životě dostal. Jediná láska - opravdová, bez kompromisů - Kristova láska. první klid. .....................
Gity
18. 10. 1999
Dát tip
Snad to tak je...

kačka
17. 10. 1999
Dát tip
Naopak, povedla se ti, myslím, že v nebi budou samí blázni, ale krásní, ideály není třeba zahazovat, ale občas pořádně oprášit. Na ten film si zajdu, nalákal jsi mne - a ten závěr je super, pravda pravdoucí, přitakávám.((((:- Úlevo!!! Hup na Slávka a nesesedat, ty se jen za jízdy drž, třeba Krista - dobrý směr !!! a neodbočuj...

slavek
16. 10. 1999
Dát tip
Mandragora

BlackG
15. 10. 1999
Dát tip
jo nejni to spatny. a coze je to za film?

Špuntík
12. 10. 1999
Dát tip
Teda, něco, abych řekl slávečku, něco mi tam chybí, možná to, že sem to čekal drsnější, ale radši si to vytisknu a více prostuduju, třeba na to přijdu, třeba je chyba ve mně.

Print
12. 10. 1999
Dát tip
I blázni smějí do nebe... (i blázni se smějí do nebe...) První a poslední klid.
*

slavek
12. 10. 1999
Dát tip
Špuntíčku:
nechybí... Drsnost už je vyčerpána. Zbyla jen beznaděj. A navíc opravdu vím, že se mi tahle "básnička" moc nepovedla. Až budu mít sílu, napíšu jinou.

Bibša
12. 10. 1999
Dát tip
Slávo, já jsem ti říkala, že už na ten film nemáš myslet nebo se utrápíš ... ale jinak by nevznikla tahle básnička, hodně mi to vysvětluje, musím ho taky zkouknout!
Hele, ale to je skoro reklama !!!

slavek
12. 10. 1999
Dát tip
já vím... vím....

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru