Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Proč se ptáš?

26. 08. 2007
8
16
3325
Autor
Fairiella

Věnováno lidem, co se moc ptají holých zdí, vzduchu a slunečního svitu.


Proč se dokolečka ptáš?
není odpovědi.
Hodiny a týdny stejně
otazníky snědí.

Nechceš slyšet tepat chlad
na konci svých stesků?
Ticho ale chladné bývá -
ticho
bez potlesků.

Ve tvých očích hádci tvaru
smutných otazníků
nenatropí také, věř mi,
příliš mnoho křiku.

Proč se tedy pořád ptáš -
tiše, bez účinku?
Porci chladu spolkni radši:
první
za maminku...



16 názorů

Houp?
26. 11. 2007
Dát tip
pěkné a smutné zároveň(to je čistě osobní momentální pocit)

veverucha
17. 09. 2007
Dát tip
hmmmm....super atmosféra, přesně jsi řekla ten pocit...jojojo*

Fairiella
04. 09. 2007
Dát tip
Dave: tak Žáček je pro mě, bratří, kompliment :D A jinak... nu tahle je taková spíš jednohubka, potřebovala jsem něco říct a taky jsem si řekla, že už dloho nic nebylo v rýmovaných a ve mně se tohle nějak utvořilo :) Jako někoho napadne, že má chuť na čokoládu, tak ve mně se zhmotnila chuť napsat tuhletu ptací básničku..

Dave_Zw
04. 09. 2007
Dát tip
Proč mi to něčím připomíná básně Jiřího Žáčka? Asi mi hrabe. Popravdě, asi bys to dokázala napsat líp, ale pořád je to dost dobrý.

Mi tam vadí "stejně" na konci řádku a i na jiných místech se mi to blbě četlo, ale zase spousta pěkných míst. Obzvlášť konec líbí, t.

Fairiella
27. 08. 2007
Dát tip
Ultra: zádumčivé to je, tedy má být, tedy, mělo by bývalo bylo být :D ...no... děkuju :D

Fairiella
27. 08. 2007
Dát tip
Čertínek: tak to jsi šťastný :)

Fairiella
27. 08. 2007
Dát tip
Děkuji všem, kteří se v tom našli, očividně se ptá hodně lidí - a dnes (i včera) mě nějak napadla ta beznadějná chladnost nebo co z toho ticha na druhé straně čiší... člověk by stokrát raději otázku adresoval něčemu, co odpoví, ale ZNÁ to odpověď líp než zapadající slunce nebo měsíc? A bude to chtít odpovědět? Smíšku, to je moc pěkné :) Ty se raději ptej, pěkné texty z toho vznikají ;)

Dáša
27. 08. 2007
Dát tip
týjo, díky za věnování ;o) těma hádkama ve tvaru smutných otazníků já každého tak rozčílím a odradím, že se mnou nikdo nevydrží :o( ... ale to jen tak mimochodem ... a Smíšku, to je super! ;o)

spolknout porci chladu... zajímavé... *

Smíšek:-)
26. 08. 2007
Dát tip
..velmi zajímavé ..krásně napsané (díky za věnování:) ptal jsem se před chvílí... proč nepromluví? ten, který za oknem nás denně pozoruje skoro každý večer vždyť on díval se na Platóna na Aristotela na Caesara na Krista na Alexandra Makedonského na stavbu pyramid na lidské pokolení od počátku na tragédie a omyly všech věků přesto i dnes je to on ten samý co se díval na ukřižování téměř před 2 tisíci lety teď na mě svítí za oknem zařívý a mlčenlivý (Měsíc) díky za báseň, zdraví smíšek:)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru