Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na konci války

02. 09. 2007
5
10
1677

Vracejí se k nám vojáci z války

i ti dezertéři, co cenili si života

i ti mrtvý, zabití, které probodali

které postříleli, kteří leží na polích.

 

Vracejí se k nám, políbit své drahé

a zběhové v křovích ukrytí touží

dotknout se jen letmo minulosti

jenom pozůstalí nad hroby bědují.

 

Jejich zástupy zašlapaly suché listí

roznesly bláto listopadu po cestách

a ty statisíce padlých manželů a otců

už jen opláčou jejich děti na márách.

 


10 názorů


Ale no tak... ještě jednou si přečti, co jsem psal výše... a zběhové v křovích ukrytí touží dotknout se jen letmo minulosti Tedy ni moc obrat. Být zbehěm, raději se k minulosti nevracím...

3xkritika! - ti zběhové se ukrývají ve křoví, aby je nenašli a nezavřeli... (ale to jen tak na okraj) :-D Díky za věcnou kritiku :-) thalina: asi použiju ten verš , co se líbí a zbytek básně zruším :-D díky za kritiku

I ti mrtví!!! Jinak zběh a dezertér je jedno a to samé. Je pak divné psát, že jedni se vracejí domů a jedni jsou ukryti ve křoví. Prostě z textu vyznívá, že dezertér a zběh jsou dvě roličné role. Což je špatně. Tohle téma bylo taktéž nesčetně krát omíláno. Tvá báseň však není nijak převratná. Chce ještě hodně a hodně dobrousit... Jejich zástupy zašlapaly suché listí roznesly bláto listopadu po cestách - Snad jen toto stojí za povšimnutí, přičemž bych ještě lehce pozměnil první řádek. Třeba: Zastupy pozustalých zašlapaly suché listí.

Střeva: Díky :-) IVO: máš pravdu, už je to tady :-D Lyrák: Ach, jak si krutě upřímný :-) děkuju za rozsálejší kritiku, to se zas tak často nevidí Kaos: Díky :-)

Kaos
02. 09. 2007
Dát tip
... zašlapaly suché listí roznesly bláto listopadu po cestách.. za to *t*

IVO
02. 09. 2007
Dát tip
Budou ti vyčítat bůhví co, ale mne oslovilo.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru