Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zavřená v metru

09. 09. 2007
15
52
5266
Autor
Milly

8.9.2007 00:0něco Sorrow. V metru.

Sedim v metru v blbym květovanym svetru a píšu si jak magor,
protože bych se chtěla k někomu dostat
a nejde to
do hajzlu
nejde to
Proti mně pěknej kluk- dlouhý, černý,
vlnitý vlasy
v černym- kalhoty, tričko s velkym, zelenym drakem-
fakt pěknym- chrlí žlutej oheň.
Stydim se za svuj bílej svetr s bledejma kytkama.
Nemůžu se na něj dívat,
necejtim se v sobě dobře.
Šla bych s nim, šla bych skoro
s kymkoliv takovym-
chybí mi zážitky- strašně mi chybí opravdovost.
Do hajzlu!!!!!!!!
Zavřená v sobě...
Píšu si tu jak největší looser- jak by řekl Pablo...

Do hajzlu se všim!!!!

Hej!!!!!!

Kde seš- Ty?

Otevři mě, prosím Tě, otevři mě.
Zas..
Nezvládám to.

Vůbec.

Napětí ve tváři..
Nesmim se hrbit, sklánět a choulit do sebe.
On to vidí...

Ten rock / metal z jeho sluchátek slyšim až sem.

Propálila bych ho.


Poslední pokus o kontakt očima.









Nevystoupil.

52 názorů

Milly
04. 01. 2008
Dát tip
Děkuju.. * :-* Většinou jo.. :-) Tohle jsou "jen zapsaný myšlenky".

Arwennn
18. 10. 2007
Dát tip
dobrá pocitovka. líbí se mně, ať si řiká kdo chce co chce, o uměleckejch/neuměleckejch ambicích toho textu atp. /viz CrawlingChaos atd../ nejvíc se mi zamlouvá to s tim svetrem.)

Milly
10. 10. 2007
Dát tip
NePoe_ta: hele, Ty seš vážně dobrej... :-) Cos mi napsal...- vůbec mě takový výklady předtím nenapadaly... Děkuju moc * A kritika nemusí být jen veřejná zde, že ano. .-)

tanec
10. 10. 2007
Dát tip
Díky za pěkné počtění, cítím, že v tom je kus pravdy a to se cení!TIP

Milly
06. 10. 2007
Dát tip
Hmm.... :-) Děkuju, NePoe_to....... Teď jsi mě potěšil. :o)

NePoe_ta
06. 10. 2007
Dát tip
Vážně nevážná krtkoryka: "Sedím v metru, chtěla bych, chtěla, vyrvat květy ze svetru ..., zaměnit drakem z tmavého hadru - má tvář hezkého chlapce ..., ... zlaté oči ..." nepochybuji o hodnověrnosti otisků Tvých pocitů do textu. Spíš než vhodnost kritiky nabízí příležitost výkladu; katastrofálně nepatřičného pro veřejnou kritiku :))) Některé věci se prostě kritizovat nesmí, neb jsou předem odsouzené pro autokritiku do té míri, jak neoddělitelně jsou osobní, intimní. Nikdo z nás si nemůže být jist zběsilostí jízdy pocitů, která zákeřně vpadnou do týla duše, pustoší člověka třeba svou prázdnotou. Ke střetu však musí nasadit sám. Naštěstí nikdy nejsme celkem sami :))) Mé zkušenosti našeptávají, plné opovážlivosti, že jsou to květy zla, které může vytlouc drak. Krása spíš prosvítá, než by uděřila KO do očí. Dokonce až tak, že i rozměr slov je pro ně nedostatečný :)

Milly
06. 10. 2007
Dát tip
Miroslawek: dobře, dobře, ani jsi nenadával... To Tvoje bylo ještě dobrý.. :-) I když teda probudilo trochu zvědavot, co za tim bylo za myšlenky. :-))

Miroslawek
06. 10. 2007
Dát tip
Milly: nejsem si vědom, že bych se dopustil hlubší kritiky ;)

Milly
06. 10. 2007
Dát tip
Miroslawek, Norsko, humbert: "Autor nestojí o hlubší kritiku."- tudíž toto si možno také odpustit. .-) Lakrov: nevim, co "se dělá", nicméně mně se to občas přihodí.., že zkoušim, jestli se někdo "chytí na oči". :-) + Nepoe- příště můžete napsat i něco k dílu, když to teda nebude moc negativní, kde nestojim o tu hlubší.. ;-) Daryll.x: díky za vyjádření se. :-) Jo, bylo to tak. :-))

Norsko 1
05. 10. 2007
Dát tip
moc osobní

NePoe_ta
05. 10. 2007
Dát tip
"Sedím v metru v bílým květovaným svetru ... " :))) - dozajista pointa vyvolávající rozdivočelou imaginaci na vzdálenost tisíc milimetrů. V čem se usazuje do yardů? Se skotskou? Ale v Metru bývalo na rozdíl od kina Ilusión teplo. Klidně si odložte slečno. Už se nám sem vešel i King-Kong (než nám z plátna utek).

Daryll.x
04. 10. 2007
Dát tip
Líbí se mi to, asi bych trochu omezila ty vulgární výrazy (ne, nepohoršují mě, ale kazí mi trochu pocit z toho). V menší míře by to asi taky splnilo svůj účel.... Ale chápu, že to tak opravdu bylo !

Miroslawek
02. 10. 2007
Dát tip
šmankote

Lakrov
29. 09. 2007
Dát tip
Městskou dopravou už ani moc nejezdím a tam, kde se skoro všichni znají, se nic takového zkusit nedá. Mám na mysli kontakty očima (a začátek 80` let). Ještě se to dělá? TiP

Milly
26. 09. 2007
Dát tip
A, pán je můj pravidelný čtenář? :-) Děkuju. Jako tohle podobné? Anebo to, že ne vždy píšu čistě?

Milly
26. 09. 2007
Dát tip
Děkuju. :-) Ale není to happyend- já vystoupila......

Ad spracovanie toto je literarny server, preco tu davas texty bez umeleckych ambicii? aj automaticky text je umelecka metoda, vzniklo tak mnoho hodnotnych umeleckych diel, za vsetkych spomeniem pocetnu skupinu surrealistov/nadrealistov. Ad venovanie to vobec nema suvis s mojim hodnotenim motivu basne a tvojho pristupu k situacii. asi sme sa nerozumeli - pride mi zvlastne napisat, ze by si s niekym sla kamkolvek na zaklade dlhych vlasov a tricka s drakom. co sa citatel dozvedel o tom cloveku? nic, iba ako vyzera, ako bol obleceny... a cela basen je o tom, akeho si videla pekneho chlapca, to nie su city, preto vravim, ze je plytka. a ak chces pisat o "pocitoch", tak tam patri aj teplo, zima, hlad... ale ty nejak casto pises prave o peknych chlapcoch... na to vlastne narazam.

Milly
14. 09. 2007
Dát tip
Hmmm, hele, Pabla ne.... To bych hlásila leda, kdyby mi to bylo nepříjemný..... ale protože mě Pablo až doteď napadal vždycky docela příjemne.... .-)

Milly
14. 09. 2007
Dát tip
Fuuf, Jakube.... :-) Kdo tvrdí, že je to umělecký zpracování?? .-) Vždyť píšu, že jsem si jen tak zapisovala, co mě napadlo... A dala to sem pro sorrow, protože vím, že ona ráda "automatický psaní".... :-) A tohle necítím ani jednou za den... Byla to taková trochu zvláštní nálada.. Nešlo zdaleka jen o hormony. Spíš takovej pocit zavření v sobě.. a různý věci spojený.... Bossman: děkuju. :-) Jo, máš pravdu...- :-)) My zas s jedním vstoupili společně- a pak si na eskalátoru popovídali o jeho plyšovým krokodýlovi na batohu.. No, jel za svojí holkou právě.. :-) brek.: Pablo mě napad, tak jsem ho tam napsala..- co naděláš..... :-)), ale děkuju...

Bossman
12. 09. 2007
Dát tip
heh hehe... jo opravdovost.. pekne.. ja uz jednou z metra vystoupil, ale nic z toho nebylo.. zmizela mi v davu:-D ..zit se musi*

Hanka, ja nenarazam na metodu spracovania tvojich pocitov, ani jeho kvalitu (o tom by bola dalsia kritika) ale na ich tzv. hlbku, resp. ako pises, "opravdovost". Naozaj si myslis, ze chvilkovy naval hormonov pri pohlade na pekneho chlapca je pocitom hodnym umeleckeho spracovania? Kolko krat za den to citis?

Milly
11. 09. 2007
Dát tip
Jakube, povím Ti, jak to vzniklo- jedu takhle metrem a najednou mě přepadnou hodně silný pocity... Co s nima?? Ventilovatje nikde moc nemůžu (koukaj na mě lidi), tak jsem vytáhla sešit a začla do něj rýt propiskou, co mě právě napadalo...- to byl účel, za kterým jsem tohle psala.. Uvolnit se..... Sem jsem to dala proto, abych potěšila Sorrow, protože mě napadlo, že by se jít to mohlo líbit. Pokud Ti to přijde povrchní, já to beru...- je to zkrátka takový, jaký to je......- tzn. pár myšlenek a pocitů. Díky za názor. :-)

Milly pri vsetkej ucte, nie je to trochu povrchne?

MilanH
11. 09. 2007
Dát tip
hodně dobré

darksky
11. 09. 2007
Dát tip
me se to libi :D je to opravdovy...

Milly
11. 09. 2007
Dát tip
Je, zapomněla jsem pochválit Tvůj dnešní výběr písmáckých kapacit! :-)

Milly
11. 09. 2007
Dát tip
Já to věděla! .-) Jo, ty jsem taky dnes četla... :-) My- písmácké postavy...... :-)) Mně zase bere to předivo vztahů, které se mezi těmi postavami vine, obtáčí je a vede od jedné ke druhé.., zahušťuje se, proplétá...... (takhle jedu metrem a vzpomenu si na Pabla... :-)), ale to bude možná taky tím, že jsem jela z Písm. srazu..)- někdy je to docela síla nápor pocitů... :-)) Děkuji. :-)

Pablo_honey
11. 09. 2007
Dát tip
lůzre:))) dneska jsem si přečetl báseň od ewonneho a od džejtýho a pak od tebe - no písmák je úžasný místo plný nejrůznějších postav, je dobře, že něco takovýho je a basta. chytá mě sentimentální nostalgická melounkolí:) c'est la vie.

Milly
11. 09. 2007
Dát tip
.-)

Milly
10. 09. 2007
Dát tip
Děkuju.... :-) Upřímnost mám ale všude skoro... .-)

Milly
10. 09. 2007
Dát tip
Hele, takovejch mam fakt plný sešity.... :-)) ale všechny nejsou tak pěkný, pravda.... :-) Když se Ti to tak líbí, tak Tě pak ještě někam odkážu.. .-) Děkuju za kladný vyjádření se..., potěší to moc.. každý slovo.... :-)

Milly
10. 09. 2007
Dát tip
Líbí se! :-) Pročpak? .-)

Milly
10. 09. 2007
Dát tip
Sorrow sem ještě netrefila, tak já dáme avi.. pro jistotu.... :-)

Milly
09. 09. 2007
Dát tip
:-) Já sem tam píšu.... do sešitu... jen sem na Písmák přijde z toho jen kousek- asi ani tohle bych sem nedala, kdyby mě nenapadlo, že by se to mohlo líbit Sorrow...

Milly
09. 09. 2007
Dát tip
:-) Já sem tam píšu.... do sešitu... jen sem na Písmák přijde z toho jen kousek- asi ani tohle bych sem nedala, kdyby mě nenapadlo, že by se to mohlo líbit Sorrow...

Není zač..jinak piš podobná dílka,jestli Tě mohu nějak nasměrovat,mě by se to dosti líbilo,když by si takhle psala

Milly
09. 09. 2007
Dát tip
Jsem ráda, že nejsem sama, kdo to zná. Přepsat? Já si pamatuju, žes mi to říkal..... :-) Děkuju..

Jo,s tou energií to je fakt přesný,uplně vim,jak to myslíš. I s těma tipama je to furt stejný..nebo si to snad mám kvůli pár lidem tady přepsat? ;-)

Milly
09. 09. 2007
Dát tip
Ty jo.... to zírám......- jestli furt dáváš tipy jen zřídka......... :-)) Jestli tohle patří do toho mála věcí, co se Ti líbí- psala jsem to teď v metru cestou domů- abych se uvolnila od pocitů, když stejně nešlo nic jinýho dělat- aspoň jsem ryla propiskou do sešitu..... :-) To je otázka, jestli smutný....- představ si zavřenou energii.

Moc silné kafe.. * Trochu smutné,ne? DOst mě to připadá jako nějaká dost dobrá povídka ve volnym verši

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru