Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Oči

18. 09. 2007
1
6
1285
Autor
Rico Sanchez

 

    Oči jako dva plamínky uprostřed ledových plání, které se ztratily a nemají zdáni kde jsou.

Hledají cestu k místu, kde by nebyly samy. Bloudi už hodně dlouho. I čas se zastavil když  se do nich podíval. Polární záře zbledla závisti nad tou krásou a zefír nemá vedle nich takovou mrazivou silu jako dřív. Jestlipak ty plamínky najdou to co hledají ? Oheň si vždycky cestu najde. A když nenajde místo kde by mu bylo nejlíp, schová se. Vpluje do podzemí a tam doutná. Doutná tak dlouho dokud ho někdo nenajde nenakrmí. Nenech ty plamínky schovat se. Ukaž jim cestu k tomu místu kde je ti nejlépe, kde se cítiš v bezpečí před orkánem závisti a bouřemi pomluv. Nech ty plamínky rozhořet do plné sily, ať je svět vidi jak záři. Ať vidi, že oheň nedokáže jen spálit, ale že dokáže i příjemně hřát.


6 názorů

Zefir je arktický vítr

martinez
12. 12. 2007
Dát tip
může to být i vánek /zefýr/ nebo nějaká vlěná textílie - tu bych se klonila k větru nebo vichru ale to už by zas nebyl vánek... počkáme na autora radši :o) a pak sou eště safíry a serafíni / nebo serafové/ :o)

a čo to teda je?

martinez
12. 12. 2007
Dát tip
jeden "zefír" sem rychle šupnu a du dělat večeřu :o) vrátím se...

palino8
12. 12. 2007
Dát tip
chýba mi tam nejaká silnejšia pointa...a chýba Ti tam veľa čiarok, aj nejaký ten dĺžeň absentuje... Mňa to až tak neoslovilo

Polární záře zbledla závisti nad tou krásou a zefír nemá vedle nich takovou mrazivou silu jako dřív. tak za toto* (nie náhodou safír?, alebo zefír ako látka? aká je to látka? len som našla, že je to látka...) a avi a klub

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru