Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Géniové a blázni

Výběr: Print
05. 10. 2007
10
10
1527
Autor
JirkaS

M. Kurowski

Možná mi to nebudete věřit ale znal jsem chlápka co vypadal tak trochu jako Bukowski A taky se tak choval Byl věčně pod parou kolem sebe měl pokaždý neskutečně krásný mladý masíčko /dvě tři i víc/ a to mu v tý době bylo dobrých 70 Bydlel na Novým světě kousek pod Hradem V bytě měl plno koček /4/ nějakou starou bábu (manželku?) co vařila návštěvám kafe /dost možná i těm holkám/ a jinak všude samé obrazy Smrděl zatuchlinou vínem / acetonem a v těch jeho hadrech vypadal jako B.Marley po exhumaci Dole v přízemí stál jediný kus nábytku: obrovské piáno - tedy spíš křídlo jinak holé bílé stěny To křídlo bylo nasvícené přímo z ulice - prostě famózně kýčovitá scéna Pokud vím v Americe mu nabízeli dost velký prachy za ty jeho obrazy ale moc je neprodával Skoro vůbec A jak on sám říkal: "prodávám, jen když mám žížeň" tak to i bylo Ani vlastně nevím proč vám to povídám Snad proto že mi ho včera připomněla jedna naprosto šílená stará stopařka která mi na jediným semaforu cestou do práce vlezla do auta ženská co smrděla jako bolavá noha! Protože jsem neměl to srdce jí vyhodit /i když popravdě řečeno jsem si představoval jak vypadává v zatáčce v šedesátce z auta & roluje asfalt/ jeli jsme spolu asi dvacet hodně dlouhých minut Když jsem jí někde v Sýtové pomáhal z auta vzal jsem její igelitku a opatrně nahlédl dovnitř Byla plná malovaných obrazů Neskutečně krásných obrazů... Myslím že blázni a géniové jsou dětmi samotných bohů kteří je díky jejich dokonalosti odložili na zem aby je ostatní mohli zesměšňovat Máte snad jiný názor?

10 názorů

Print
09. 10. 2007
Dát tip
Přesné...

toho chlapíka taky pamatuju, dával Novému světu tu správnou starodávnou atmosféru...obrazy měl i v okně, někdy...Dík za tu vzpomínku... a ta stopařka? asi měla žízeň?

daddy
05. 10. 2007
Dát tip
jsou jsou...:)*

kunka
05. 10. 2007
Dát tip
zaujímavé /T

martinez
05. 10. 2007
Dát tip
možná bych nepotřebovala tu otázku na konci...

Natasha_
05. 10. 2007
Dát tip
Jirko: Díky za upřesnění, ruličky už si představit umím :-)

Norsko 1
05. 10. 2007
Dát tip
ne ***

JirkaS
05. 10. 2007
Dát tip
jen technická: Byla to nějaká igelitka po botaskách, taková ta XXL a ty obrazy byly stočený do ruliček /postavený na výšku/, a než se ta ženská vydrápala z auta, tak jsem si dva tři opravdu prohlédl. Byly fakt dokonalý, takový divný, spíš šílený..to jen tak na okraj. Jinak, možná je to moc popisný, ale Kurajda mi za to stál

ne - je to překrásný příběh ***

Natasha_
05. 10. 2007
Dát tip
Uznávám, že ta poznámka je spíš praktická, ale nějak mě to při četní napadlo: solidní obraz se přece nemůže vejít do igelitky, natož aby jich byla plná :) Jinak je to jako vyprávění fajn, ale jako báseň to nepůsobí dost soudržně nebo sevřeně, řekla bych. Asi bych z toho něco vyřezala (zejm. v části, kde popisuješ toho chlápka)...zdá se mi to ukecané. MMCH buď jsi velmi plodný autor, nebo máš hodně velký archiv :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru