Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tak nevím, čím jsem si takovou důvěru zasloužila

15. 10. 2007
9
15
3191
Autor
Markel

jen si tak každej rok spolu povídáme





-  Tak co říkáš, mám tam přidat trochu tý žlutý?
-  Ne, nech to tak, jak to je, fakt to nemá chybu.
-  Víš ..., já ti nevím, loni jsem to trochu s tou zelenou přehnal a ... ptáci ne a ne odletět.
-  Tak jak myslíš, ale máš to takhle pěkný, já bych to tak nechala, ptáci nejsou blbí.
-  Tak já bych tam přidal trochu tý okrový, co říkáš, víš, tý, co se ti loni tak líbila a taky ty připozděný pampelišky mi děkovaly a říkaly, že zářily jako to slunce.
-  Tak dělej, jak myslíš, já nevím, čím jsem si ty tvoje konzultace zasloužila, vždyť přece znáš hafo malířů a jinejch lidí, co by ti poradili. A jak rádi! Cítili by se poctěný tvojí důvěrou, ale já, osoba nevzdělaná v těchhle věcech. Já jen tak chodím, kochám se a rozjímám, čuchám a hltám ty tvoje barvičky a ...  A co vím určitě, že to máš letos moc pěkný.
-  No právě, nic nedáš na to, co se nosí, jen koukáš, a já cítím, cítím, cítím..., jak se to řekne, jo, cítím to spříznění duší. Jo, tak je to správně.
-  Ale di ty brepto, to snad každej žasne a úží se mu dech, když vidí, jak se ti to povedlo.
-  Ba ne, to by ses divila, jak vidí, ale nežasnou. Třeba ten pán v manžestrových kalhotách. Kopal mi do listí. Víš, do toho, na kterým jsem si dal opravdu, ale opravdu záležet, namíchal jsem mu na ty jeho stromky ovocný ty nejfajnovější barvičky a víš ty, co von udělal? Vztekal se jako malej a prý, kdo bude ten bordel uklízet. No, věřila bys tomu?
-  No, co bych nevěřila, lidé jsou různé. Nic nedbají o krásu a furt by jen ..., ale co, komu není zhůry dáno. Nic si z toho nedělej  a věř mi, přeci mě znáš a víš, že ti nekecám. Řikám ti ještě jednou a krk na to dám, že se ti to letos moc a moc povedlo. Dej na mě, namíchals ty barvičky eňoňůňo, radost  pohledět.
-  Myslíš?
-  Nemyslím, já to vím.


15 názorů

Markel
18. 04. 2015
Dát tip

R.L. díky za návštěvu :-)) a ***


Markel
19. 10. 2007
Dát tip
Robinia:Děkuji za návštěvičku, :_))

Robinia
19. 10. 2007
Dát tip
:-)))

Markel
17. 10. 2007
Dát tip
Háber: díky za navštívení :_))

Háber
16. 10. 2007
Dát tip
:)

Markel
16. 10. 2007
Dát tip
Zuzulinka: díky, žae jsi u mne byla, moc krrásný obrázek!!! Petrusha: to jsem ráda, díííík guy: já hrabat nemusím, neb nevlastním žádnou zahrádku a ani žádný jiný pozemek, jež by potřeboval mou péči, naštěstí, díky :-)) nechápu: :-))) :_))), dík avox: tebe má podzim jistě rád, díky, páčko :-))

avox
16. 10. 2007
Dát tip
pěkně vybarvené - povídání i obrázky. Jdu hrabat zahradu, bez hubování, já podzim ráda a ctím jeho práva... :-)) */

guy
16. 10. 2007
Dát tip
tak ti taky přidám hromádku, ať máš co hrabat :-)

Petrusha
16. 10. 2007
Dát tip
potešilo :)

Zuzulinka
16. 10. 2007
Dát tip
moc milé takhle po ránu*

Markel
15. 10. 2007
Dát tip
vesuvanka: Děkuji, Janičko, za tvoji milou návštěvu, už dlouho jsem sem nic a ani jinam nedávala, jsem ráda, že ta moje odlehčená blbůstka líbila, měj se krásně :-)), tvůj obrázek je překrásný, díky

vesuvanka
15. 10. 2007
Dát tip

vesuvanka
15. 10. 2007
Dát tip
Moc hezky napsané :-)))) Každý podzim, to jsou obrazy velkého Malíře Podzimu. Někdy jsou to díla jásavá, kde svítí žluť, oranž, jasně červená, a jindy jsou to obrazy trochu melancholičtější, ale také krásné.... díky a TIP

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru