Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nábor čtenářů

08. 11. 2007
5
47
2449
Autor
Lakrov

 


Inzerát:

Vyměníme pisatele za čtenáře. Zn.: kus za kus


 


 

Taky máte pocit, že soudruzi ve zbrani (pero, tužka, klávesnice) za posledních několik týdnů víc napsali, než přečetli? Čemu je možné tento (subjektivně cítěný?) fakt přičítat?

  

- blížícím se Vánocům

- blížícímu se konci světa

- blížícím se volbám (do čehokoli)

- setrvávajícímu dešti

- vzdalujícímu se mládí


47 názorů

baronka
03. 11. 2008
Dát tip
Lakrov nemyslím že bys je psala ty ale viděla jsem jich pár i hádky o ničem Nemyslím že je to potřebné

Lakrov
03. 11. 2008
Dát tip
Pro baronka: > nepíši kritiky jako > nudil jsem se > nedočetl > sračky Já takové taky nepíšu, ale najdou se tu ostřelovači, kteří ráno (řekl bych že v práci, z nudy) sednou k počítači, a ke každému dílu bez ohledu na kategorii přidají svůj hnědý odsudek. Schválně si zkus někdy všimnout, kteří to jsou :-)

baronka
03. 11. 2008
Dát tip
Lakrov hodně čtu ale jen kniha kterou vložím do knihovny k té se budu vracet a ráda A tady nepíši kritiky jako nudil jsem se nedočetl sračky To ještě nikomu nepomohlo

kapitan
08. 12. 2007
Dát tip
Já tedy více čtu..a po zavedení pánů kritiků již asi u čtení zůstanu...

sašen

saša_gr
13. 11. 2007
Dát tip
mno ono je taky čtení a čtení. myslim že v nakladatelství se čte trochu jinak. a řekl to urban nebo kdo. byl to tušim rozhovor co bejvá v Tvaru na 1. straně a říkal prostě že nemá čas číst, páč furt píše. mě to celkem přijde logický. taky se setkávám v práci s textem, ale to neleze považovat za čtení v prvým slova smyslu, alespoň ne vždy. No a pak po práci,a po všech dalších věcech, pokud mám vůbec něco napsat, tak můžu číst leda v dp nebo na čtecí dovolené a tu nevim kdy si udělám. a neřikej mi sašeno!! css

Neříkám, že to Urban neřekl. Ale jestil to řekl, tak kecal, to jsou takový bonmoty... Za neavi sorry, bych dala něco do ohně, že tam bylo. Ale chybka se může vloudit, sašeno.

saša_gr
12. 11. 2007
Dát tip
jsem si naprosto jist že to byl že Urban nebo kdo a příště pošli avi když na mě reaguješ.

Bylo by divné, kdyby právě Miloš Urban nečetl. Nebo to byl divný bonmot... ten člověk pracuje jako nakladatelský redaktor, myslím, že mu rukama, očima a hlavou projde tolik textu, že jiní nedají za život, co on za rok...

saša_gr
12. 11. 2007
Dát tip
Myslim že Urban nebo kdo jednou řikal ve Tvaru, že nemá čas na čtení, jelikož píše. To se ale asi týká lidí, kteří píšou opravdu hodně. Obecně je spíš problém v tom, že sme lemry, že lézt do cizího světa psaní je těžší než si užívat vlastní imaginaci. Nebo co já vim, to dou votázky po ránu..

Saniel
11. 11. 2007
Dát tip
Smutná pravda.

Saniel
11. 11. 2007
Dát tip
Smutná pravda.

Lakrov
11. 11. 2007
Dát tip
Pro Milly: > Chybějícímu sexu... Vidíš, to mě nenapadlo. Ale teď to zní jako dost pravděpodobné vysvětlení. Psaní z... přetlaku a nevšímavost k okolí z... jak u koho. Za avíza Ti děkuji. Čas od času přečtu vše avizované a cítím-li důvod, kamentuji. Někdy hloupě...

Milly
11. 11. 2007
Dát tip
Chybějícímu sexu.......!? :o) Já píšu tak moc a tak dlouhý věci, jak cítím potřebu..- tzn. pokaždý různě. :-)

Milly
11. 11. 2007
Dát tip
Lakrov: já ne...... Jestli máš málo avíz ode mě, stačí říct..... :-)))))

Lakrov
11. 11. 2007
Dát tip
Tipy zde, mě překvapují :-) Víc než nepochopení, víc než nadávky. Díky. Za solidaritu.

MeTB
10. 11. 2007
Dát tip
Jak já to vidím, poezie je tu tolik především proto, že psát prózu dá prostě víc práce. Je to delší, chce to vymyslet příběh, taky aby to pak nějak rozumně končilo, že ano, atd. atd. Tudíž pro grafomany je jednodušší a příjemnější psát básně.Když má chuť se vyplakat na papír, nebudu se namáhat psaním povídky. Proto je tu ostatně tolik špatných básní. :-)

Maasek
09. 11. 2007
Dát tip
alfonso: přesně tak, všechno co napíšeš, zahraješ, namaluješ, už tu někdy nějak bylo, jen kopírujem život...ovšem když to podáš tak jak ti ZOBÁK NAROST, tak se to ocení...tvou muziku bych si někdy v hospodě rád poslech :-)

Maasku, s tou hospodou je to tak...díky písmáku mě našlo pár lidí, co hrajou moje fláky s kytarou po hospodách...sice jen pár (vím tak o deseti asi...) ale je to dobrá motivace :o) správnej písmák nemůže moc číst, protože pak "opisuje", i když ani nechce...si myslím.

blbjenka
09. 11. 2007
Dát tip
je toho ke čtení mnoho, ale máloco z toho za čtení stojí. anébrž souhlas s Maaskem anébrž ne každého baví hledat jehlu v kupce hnoje :) kdyby lidi psali jen to, co stojí za čtení, víc lidí by četlo. možná. možná ne.

* Líbí, tip.

Lakrov
09. 11. 2007
Dát tip
Děkuji za další vlnu reakcí. Pro Winter: Povídky by potřebovaly čtenáře :-) , ale když už se čtenářů nedostává ani 400 bajtovým čtyřverším, tak těžko čekat zlepšení. Pro papouch a Norsko_1: Tipy a výběry jsou jen podivným prostředkem, jak vyčíslit něco, co není. Pro Big_George: ... a psalo ve 'vi' (právě teď používám :-) ) Pro Ay'Le: Už vím. Až napíšeš a obdržíš komentář, povznese Tě to (bude-li pochvalný) nebo donutí zamyslet se (bude-li kritický nebo hloupý). Nepřijde-li žádný komentář, bude Tě to štvát a odrazovat od dalšího psaní. Zabýváš :-) Pro Maasek: Ano. Ta všudypřítomná 'nástěnka' nám bere chuť skládat své vlastní obrazy. Všem: Těšim se na dalši podobná setkání :-))

Maasek
08. 11. 2007
Dát tip
Průšvih literatury je už v tom, že se dostala na net, obzvláště básně...to sem potom píše každej, kdo dokáže poskládat větu, číst už snahu jinch neumí...ale stoupnout si v cizí hospodě na stůl a recitovat to co život napsal, to je poezie, někdy odměněna panákem, někdy letícím popelníkem :-D

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
aneb ... Všechno už tu bylo. :-)))

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
B_G ...a tak vzniklo dada. Zauzlované provázky bylo nutno rozstříhat, naházet do klobouku, zamíchat a pak je tahat ven a nauzlovávat znovu! Kam se hrabou Tzarové a podobní, žejo! .-))

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
.. a dát tip, pane, to znamenalo vzít dláto a sekeromlat a vytesat ho - a to si každej setsakra rozmyslel!! A co teprve výběr!!! :-))

Norsko 1
08. 11. 2007
Dát tip
paměť ti ještě slouží, koukám :-) upřímnou závist

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
...pche...! já čítával Písmáka už v dobách, kdy ho starej Marconi vysílával morseovkou!! To byl pane pokrok! A to nemluvím o tom, jak jsme dřív "Písmáka domů" rozesílali kouřovými signály a rozbubnovávali po pralese!! Ono - svět jde holt kupředu... Nakonec, je to dobře. Tahat se s těma těžkejma kamenejma deskama s Písmákem vytesaným klínovým písmem od jeskyně k jeskyni mi nedělalo dobře na záda...

Ay´Le
08. 11. 2007
Dát tip
a vazne te to jako zaujima?:) tak abys vedel ja nepisu a ctu a timhle se nezabyvam jelikoz a protoze mi kritiky neschazej:)

Norsko 1
08. 11. 2007
Dát tip
takže, čím míň výběrů, tím lépe ? ... :-)

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
no právě že ne dřív měl TIP svou váhu a VÝBĚR dostal jen skvost dnes je tip zdevalvován na hodnotu zlámeného šestáku.. a výběr..? darmo mluvit ( (když se podívám na seznam těch, kdo na něj mají právo..) Jóó, za mejch mladejch let ... to bývával písmák ještě elektronkovej ... .-))) ... atd ..

Norsko 1
08. 11. 2007
Dát tip
p: to bylo výběrů

papouch
08. 11. 2007
Dát tip
jojo, pryč jsou doby, kdy jsem měl čtenost a návštěvnost přes 1000 .. .-))

Winter
08. 11. 2007
Dát tip
Jsem na tom podobně jak a2a2a: i když povětšinou komentuji téměř vše, co přečtu, jen u vysloveně slabých textů si dám oraz. Jinak by to fakt v těch povídkách chtělo větší základnu. Sám mívám problém s dlouhým texty.

Norsko 1
08. 11. 2007
Dát tip
taky by ses mohl snažit víc ..., porozumět třeba se pak rozečteš :-)

Lakrov
08. 11. 2007
Dát tip
Děkuji za reakce. Mám dojem, že nízká čtenost/navštěvovanost se v poslední době netýká jen dlouhé prózy, ale už i ostatních kategorií. Nejčtenější jsou 'Diskuse'; přemýšlím, jak do nich propašovat povídku :-) Pro NJN: Asi taky 5, ale ne každý den. Pro avox: Zveřejním v průměru 1 dílo měsíčně; okomentuji asi 20. Pro martinez: Píšu víc, ale zveřejňuji míň. Pro a2a2a: Taky (krom avíz) komentuji jen to, co se mi líbí. (Když se mi něco nelíbí, třeba tomu jen nerozumím.) Pro pozorovatel: Write-only device :-)

Pupitel: Tak už chápu, jaktože tolik autorů má ve svých textech nasekáno chyb jak máku a přitom jim to přijde v pořádku - oni si to po sobě neumí přečíst!!!

pozorovatel
08. 11. 2007
Dát tip
to potvrzuje mou teorii, že člověk může psát, aniž by uměl číst

a2a2a
08. 11. 2007
Dát tip
Ten inzerát je docela příznačný, já rovněž čtu mnohem méně než dříve, je to zákonitá únava, ale vždy se snažím oplatit návštěvu, byť občas nereaguji, poněvadž nechci zbytečně zraňovat, mám-li pocit, že dílko je hodně slabé. Také se snažím vyhovět žádostem o názor, ale vyhýbám se dlouhým prozaickým textům, špatně se mi čtou z monitoru, ale i tady občas učiním výjimku. Próza to zde má obecně složitější, čtenářská obec preferující prózu je relativně málo početná a ostatní přece jen podlehnou pestřejší nabídce poezie. Také, co si budeme nalhávat, připravenost snášet nepříznivou kritiku, je zde obecně nízká, fundované kritiky je zde ještě méně, zato se mi zdá, že davová psychóza, pokud někdo pod dílko napíše tvrdou, odmítavou kritiku, je plně funkční v tom, že se mnozí obávají pochválit, aby nevypadali jako blbci či nemuseli odolávat někdy až agresívní argumentaci.

martinez
08. 11. 2007
Dát tip
snažím se číst ale moc nestíhám - je to životem :o) a píšu taky míň, tak mám čistý svědomí :o)

avox
08. 11. 2007
Dát tip
Již nějakou dobu jsem jen čtenář, přečtu tak asi 20-25 dílek téměř denně, vychutnám si tak 5-6, názor přidám jen když chválím, autoři neradi kritiku... někdy si myslím, že nepíši právě proto, že čtu. Že co bych chtěla napsat, napsal už někdo jiný a možná lépe než já... tak nač... je to složitější

Narvah
08. 11. 2007
Dát tip
nechápu

Norsko 1
08. 11. 2007
Dát tip
je to složitější

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru