Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ľudské emócie

16. 11. 2007
0
15
3320
Autor
grafo
trochu na mňa lezú tie sci-fi seriály o AI...
stroje sa snažia byť ako ľudia, človek im naprogramuje pocity ako hnev, šťastie....
a potom sa točí okolo toho, že to nie sú skutočné emócie ale len naprogramované...

a tu mi nedá...
pozriem sa na ľudské city a tieto veci... a máme tu chemické procesy...(z veľkej časti)
neviem... no mne to pripadá až moc podobné s tým naprogramovaním
emócia ako program,emócia ako chemický proces

ako to vnímate vy?

15 názorů

JiKo
20. 11. 2007
Dát tip
Každý kdo takto koumá by si měl uvědomit, že člověk (vyvíjený století) má obrovský počet faktorů, které jeho emoce ovlivňují (krom toho si každý ty své faktory během života vyvíjíme), zatímco stroj jich vždy může mít pouze definované množství (předpokládám, že řádově řádově méně). Takže srovnávat emoce vyhodnocené strojem a mozkem srovnatelné nikdy nebudou... do doby kdy dojde ke konstrukci zkopírovaného mozku


emoce,city,pocity...můžeme potlačovat....,můžeme si hrát na chladnokrevné,zcela bez emocí..:o) já nemám ráda scifi

grafo
17. 11. 2007
Dát tip
to už by asi bolo moc.... niečo čo nám namiešalo pocity asi na to malo dôvod

FLO
17. 11. 2007
Dát tip
Lidský city a emoce jsou hrozně přeceňovaná věc. Jak už bylo psáno, jde o souhru hormonů, jsme ovládáni chemií. Ať už jde o výběr partnera, povahu jedince nebo jiný věci. Ve stínu takových poznání jsou básničky o lásce fraška, ne?

grafo
17. 11. 2007
Dát tip
hmmmm...všetko raz prejde točím síce o Ai, ale vždy ide iba o ľudstvo... o hodnote ľudstva, len sa ho snažím pochopiť

grafo
16. 11. 2007
Dát tip
ani nie... len som sa nad tym zamyslel a nedá mi...

papouch
16. 11. 2007
Dát tip
moc čumíš na bednu radji běž ven život je venku

grafo
16. 11. 2007
Dát tip
ak by som to mal brať objektívne...tak by mali byť rovnocenní tu nedá idea boju za ich práva... to by som musel podporiť... ale ak zoberiem boj za práva vždy sú obete... mohol by som podporiť niečo čo zabíja ľudí? (niečo čo považujem za rovnocenné s ľuďmi) máme právo určiť ich práva len preto že sme ich stvorili?

Zvrhlík
16. 11. 2007
Dát tip
To záleží buď na tom co jim dovolíme, uznáme-li je za sobě rovné či co si sami vybojujou nebo vylobujou. Bude záležet na jejich schopnostech, "chytrosti" a síle, počtu apod.

grafo
16. 11. 2007
Dát tip
máš pravdu... mňa zaujíma to, že ako sa budeme líšiť od strojov ak ich vznik (uvažujem, že existujú stroje s pocitmi) je ekvivaletný s naším... to čo si písal že emócie vznikli evolúciou príroda(niekto alebo niečo)stvorila nás, my stroje budú rovnocenní k nám ako "živá bytosť"? alebo ako?

Zvrhlík
16. 11. 2007
Dát tip
stejně (vždyť existuje i hormon štěstí - myslím že endorfin emoce vznikly evolucí - jsou důležité v procesu rozhodování - kdy se měl člověk v každé situaci racionálně rozhodovat tak by dlouho nepřežil) člověk je k určitému chování naprogramován jak geny tak výchovou - žádné "svobodné rozhodnutí neexistuje" vše je jen součtem faktorů výchovy (indoktrinace, kultury apod.) + genů (dědičnosti) a situace (okolností)(imho) člověk je jen stroj vyrobený přírodou z organických látek na výrobní lince evoluce

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru