Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Někdy byly rána

17. 11. 2007
9
9
1544
Autor
Kaos

 

Někdy byly rána

 

 

Někdy byly rána plný mlhy, smutku a nejistoty. Někdy v nich zas bylo tolik něhy, že nás ani slunce, co bilo do oken, nedonutilo opustit jeden druhýho. Bylo to zvláštní, všechno se dalo vyjádřit jediným pohledem, jediným dotykem, jediným nevysloveným slovem. Na snídani stačil zbytek lacinýho vína z noci a to pak bylo těžký na sebe až do večera čekat. Vzpomínáš? Vstávat brzo před úsvitem a nechávat tě napospas studenýmu ránu v ulicích, toho jsem se bál. Bál jsem se, že kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy, ale oba jsme věděli, že s unaveným dnem si zase budeme slibovat jeden druhýho a malovat si po zádech tak hrozně moc hořkosladkou čokoládou. A pak jsme pili ze svých duší a vraždili se konečky prstů a já se učil rozumět tvým tajemstvím. A když přišla první letní bouřka, tak jsme se zpíjeli deštěm a pak zapalovali ohně v nás a bylo to zvláštní, když na podzim kvetly jabloně. Často teď bývají po ránu mlhy a já tě nechávám napospas studeným ránům v ulicích. I po tý době je pořád těžký na tebe celej den čekat, čekat na všechny tvý skrytý uličky a nevyslovený slova, co křičíš, když se utápíme v agonii. Někdy je fakt hrozně těžký modlit se za to, abych ti před svítáním mohl pošeptat…

 

kdo vám tak zcuchal tmavé vlasy…

 

 

 

 

 

na světě je hrozně moc krásy

 

 

 

 


9 názorů

reinka
30. 11. 2007
Dát tip
hezký

Janina6
27. 11. 2007
Dát tip
:-)*

Katariina
23. 11. 2007
Dát tip
Prima. *

Anetté
18. 11. 2007
Dát tip
až po okraj*


pssst
17. 11. 2007
Dát tip
tak tohle je hodně moc fajn a líbí se mi, že to nejni kýčovitý...

wazzup
17. 11. 2007
Dát tip
mě ten verš na konci nevadí, líbí se mi to tak jak to je:)

Ta_Audrey
17. 11. 2007
Dát tip
Je to zvláštní...takový jako pocuchaný a zamotaný trochu, ale vnímám to jako takovej ten horkej, naléhavej šepot, ke kterýmu trocha chaosu patří. Možná ten konec s tou krásou, i když obsahově koresponduje, už je tam jakoby navíc, jako takovej vynucenej rým. Ale jako líbí se mi to, je to poetický a dotýká se.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru