Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vesmír - informace, které vám život v něm usnadní.

24. 11. 2007
3
7
2188
Autor
Bivoy

1 Rozloha: Nekonečná

Stopařův průvodce po Galaxii definuje výraz nekonečný takto:

Nekonečný: Větší než největší věci, co kdy byly, zvlášť některé. Ve skutečnosti ale ještě mnohem větší, fakticky úžasně obrovský, naprosto šokující velikosti, dá se o něm říct jen „žjova, to je teda něco“. Nekonečno je prostě tak velké, že velikost sama ve srovnání s ním vypadá úplně nicotná. Gigantické násobeno kolosálním násobeno děsivě obrovitánským - tak by se dal stručně vystihnout pojem, který se vám snažíme přiblížit.

2 Dovoz: Žádný

Dovážet věci do nekonečně velkého prostoru je nemožné, protože neexistuje vnějšek, odkud by se daly dovážet.

3 Vývoz: Žádný

Viz Dovoz.

4 Obyvatelstvo: Žádné

Je známo, že existuje nekonečné množství světů, už proto, že prostor, v němž se mohou nacházet, je nekonečný. Zdaleka ne všechny jsou však obydlené. Musí proto existovat konečný počet obydlených světů. Jakékoliv konečné číslo děleno nekonečnem dává výsledek, jenž se natolik blíží pouhému nic, že je úplně zanedbatelný. Lze tedy říct, že populace všech planet ve vesmíru je nulová. Z toho vyplývá, že i populace celého vesmíru je nulová, a pokud se čas od času setkáte s nějakými lidmi, jsou pouhým výplodem chorobné představivosti.

5 Měnové jednotky: Žádné

V naší Galaxii existují tři volně směnitelné měny, ale žádná z nich nemá valný význam. Altairský dolar se nedávno zhroutil, flainijský prasourkový korálek je směnitelný jen za jiné flainijské prasourkové korálky a triganský pu má své vlastní specifické problémy. Jeho kurs je sice stabilní - osm ningi za jeden pu - protože však ningi je gumová mince tvaru rovnostranného trojúhelníku o straně deset tisíc kilometrů, nikomu se ještě nepodařilo nashromáždit jich tolik, aby mohl vlastnit jeden pu. Ningi není směnitelná valuta, protože Galaktibanky se odmítají zabývat počítáním drobných. Z této premisy lze snadno odvodit, že i Galaktibanky jsou výplodem chorobné obrazotvornosti.

6 Umění: Žádné

Smyslem umění je nastavovat přírodě zrcadlo. Tak velké zrcadlo ale existovat nemůže - viz 1.

7 Sex: Žádný

Vlastně je ho spousta, hlavně proto, že nejsou žádné peníze, obchod, banky, umění nebo cokoliv, čím by se mohli zabývat všichni ti neexistující obyvatelé vesmíru.

Nemá však smysl zdlouhavě zde toto téma rozebírat, protože je to skutečně strašně složité. Další informace viz Průvodce, kapitoly sedm, devět, deset, jedenáct, čtrnáct, šestnáct, sedmnáct, devatenáct, dvacet jedna až čtyřicet osm včetně, a vlastně i skoro celý zbytek Průvodce.


7 názorů

A.H.
26. 03. 2009
Dát tip
Nač vyzvídat o vesmíru, když ani to 1% lidské populace se do něj nepodívá.

Oldjerry
27. 11. 2007
Dát tip
Restaurace na konci Vesmíru znám, je dobrá science fiction, ale fakticky nesmysl, pokud připustíme, že Vesmír je nekonečný...

Bivoy
26. 11. 2007
Dát tip
SKRYTÁ REKLAMA: právě jsem založila klub "Restaurant na konci vesmíru", tak nás někdy přujďte navštívit a poznejte všechny ty úžasné bytosti, které žijí v naší galaxii. Taky si můžete dát naši specialitu, kterou jinde nedostanete - slavný "pangalaktický megacloumák".

Bivoy
26. 11. 2007
Dát tip
Dík, zapomněla jsem napsat ze které knížky to je, takže nevím, do jaké míry jste zasvěcení, o co jde. Je to z knihy Restaurant na konci vesmíru od Douglase Adamse. Doporučuju.

tdrasky
25. 11. 2007
Dát tip
Tohle se nikdy neomrzí Prostě GENIÁLNÍ

Zajímavé

Oldjerry
24. 11. 2007
Dát tip
Celkově dobré - několik výborných vtipů. T

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru