Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dovolená

28. 11. 2007
2
8
2060
Autor
ThatGuy

Dovolená

 

Ne že by byla ošklivá. To rozhodně ne. Asi Švýcarka. A s poslintanou mikinou bych se taky ještě dokázal vyrovnat. Dokonce i ohlušující chrápání není nic, co by mě vyvedlo z míry. Naproti tomu rameno měnící se pomalu ale jistě v anorganickou hmotu a hlasitě se o pozornost hlásící močový měchýř už byly moc. Darem z nebes byl klidný hlas kapitána, oznamující ve všech možných jazycích to, že je možné že v brzké době zažijeme lehké turbulence. Ještě než stačil hlášení doříkat v posledním jazyce (pravděpodobně jakési směsce mandarínštiny a vlámštiny), začaly obaly od nepoživatelných potravin spolu s kelímky tancovat svůj pekelný čardáš. Normálně na tom nebývá nic veselého, ale tentokrát mě to potěšilo. Zátěž byla totiž vzhůru a rameno na svobodě. Okamžitě se mi začala francouzsky omlouvat a já česky mlčel a připitoměle se usmíval na důkaz toho, že nerozumím ani slovo. Pak zkusila italštinu. Nic. Němčinu. Tady už sem ze sebe dokázal vymámit: „Ich verstehe nicht.“ Konečně dostala moudrý nápad začít se domlouvat jazykem kterému dnes už rozumí snad každý a já to nadšeně přijal. Ona ale mezi každé nepatřila a tak poté co se mě anglicky zeptala, jestli mluvím anglicky, mezinárodní znakovou řečí mi naznačila, že ona ne. Tak jsem stejnou řečí dal najevo že jdu na záchod. Když jsem se po půl hodině ve frontě konečně vyprázdnil, vrátil jsem se s dobrým úmyslem že se prospím. Tentokrát jsem slintal já na ni. Na letišti jsme se dozvěděli o impulzivním výletu našich zavazadel, která si cestou odskočila do Tokia a k nám se hodlala připojit možná pozítří. Dovolená započala fantasticky.


8 názorů

ThatGuy
18. 11. 2008
Dát tip
kromě těch kufrů se to fakt takhle stalo, ty sem tam dal jenom kvůli tomu, že bez nich by mě s tím pí uč. Kortusová poslala ke všem čertům... furt nám cpala že tam musí bejt nějakej jasnej zvrat a něco překvapivýho.. mě ten konec přijde jako hrozně stupidní a ohranej, ale ona byla nadšená ;) A ta holka BYLA Švýcarka a v NY jsme ji postupem času potkali 3krát nezávisle po sobě.. zvláštní na to, kolik je tam lidí..

Ginna Avro
16. 11. 2008
Dát tip
:D dobré, chudák rameno.. *t

ThatGuy
18. 12. 2007
Dát tip
avi (sproste a sebestredne...)

RealPedro
29. 11. 2007
Dát tip
Jak myslíš... :)

ThatGuy
29. 11. 2007
Dát tip
ne :) druhý díly sou pro břídily a pár světlejch vyjímek ;)je to fejeton...tam nemůžeš vymejšlet všelijaký prasárny...

RealPedro
28. 11. 2007
Dát tip
Jo. Jazyky good. Pasáž s angličtinou fakt dobrá...=D Jenom mi chybí konec. Možná. Co zkusit třeba druhej díl? Nefejetonovej? Jenom jako povídku? HM?

ThatGuy
28. 11. 2007
Dát tip
dobry, smazu ;) dik.

Vaud
28. 11. 2007
Dát tip
Dobry to je, jen text v prologu to srazi - pripravny fejeton na pololetni praci... To nezni moc sexy! *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru