Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Víte, kde vznikla Apokalypsa?

01. 12. 2007
1
4
1826
Autor
tdrasky

...

V Patmosu

Bylo tam krásně. Já myslím, že Patmos je nejkrásnější místo na celém světě. Až na to, že trajekt nikdy nepřijel, kdy měl. Ani jednou.

 

            Musíme pochopit, že Řekům nestačilo, že ovládli kulturu antického světa, Řekové jsou také zodpovědní za největší, někdo by možná řekl jediné dílo tvůrčího ducha, vytvořené v tomto století. Mluvím samozřejmě o jízdních řádech řeckých lodí. Dílo pozoruhodné fantazie. Potvrdí každý, kdo se pohyboval v Egejském moři. Hmm. No jo. Je to tak

 

***

Věděli jste, že v Patmosu byla sepsána Apokalypsa? Opravdu. Svatý Jan Evangelista ji napsal, jak víme. Podle mě nese nepochybně známky toho, že ji napsal, když čekal na trajekt. Ano, myslím, že je to tak. Na začátku je přece taková ta zasněnost, do které upadáte, když nevíte, jak si ukrátit čas, a začínáte se nudit, prostě si něco vymyslíte, a tak to narůstá a vrcholí to jakýmsi halucinogenním zoufalstvím. Podle mě je velmi sugestivní.

 

Holistická detektivní kancelář Dirka Getnlyho (Douglas Adams)


4 názory

A.H.
26. 03. 2009
Dát tip
tak to nevim...

j_i_r_i_k
27. 04. 2008
Dát tip
"Holistická detektivní kancelář Dirka Getnlyho" Tento Adamsův nápad mě nikdy příliš nenadchnul a nic se nezměnilo, ale třeba k tomu jednou dospěju.

Bivoy
03. 12. 2007
Dát tip
Já nevím, možná, že je to vytržené z kontextu, takže se mi to nezdá zas tak vtipné, ale dám do do klubu

Bivoy
03. 12. 2007
Dát tip
Já nevím, možná, že je to vytržené z kontextu, takže se mi to nezdá zas tak vtipné, ale dám do do klubu

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru