Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Píseň

04. 12. 2007
2
7
1985
Autor
Floridor

Píseň

 

Z hlavy jí tryskají

přes kůži pasírované

marně zapírané

noci

ondulované gravitací

do šipek:

nouzový východ

sklepy...

                           (2007)

 

 

 

 

 

 


7 názorů

ruprecht
08. 12. 2007
Dát tip
Nejsem příliš vybaven teoretickými znalostmi o psaní poezie, takže mohu vyjádřit pouze subjektivní pocit. Pro vyvolání nějaké atmosféry mi to připadá zbytečně komplikované. Ale to může být samozřejmě způsobeno mým aktuálním duševním stavem.

hej, moze

Floridor
05. 12. 2007
Dát tip
Genitivní metafora(v tomto případě "cáry noci") se může snad občas použít, stejně jako "jak" - i u mnohých "zavedených básníků" se to jimi jen hemží. Ale zde se i při zachování obrazu a smyslu básně-ičky může klidně nahradit. Hned provedu...

modra:-)

hm, ked si to skombinujem z takym fosforeskujucim logom nudzoveho vychodu ake sa davaju na schodistia v ramci poziarnej ochrany, odpustim tu genitivnu metaforu, ktora na mna posobi rozpacito, ale je nutna na vytvorenie celkoveho obrazu, tak ma napadaju celkom zaujimave asociacie. ta predstava sa mi paci, plus posledny vers tomu dava dost presah - ci uz sa unika do pivnice, alebo z nej, dielko stoji za to.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru