Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Paní učitelce

05. 12. 2007
4
5
3061

Věře Bezděkové

Začátek je vždycky těžký – jít do školní třídy pěšky nerada a jindy ráda s taškou plnou učení (pro mě líp je mučení) těšit se na kamaráda... – snad se touhy nezmění! Někdy stačí jedna věta... Vzpomínám na školní léta, jak sedává u stolu, opravuje a známkuje spoustu školních úkolů. V uších slyším tóny hlasu, obdivuji její krásu, vždycky pilnou jako včelku vidím p a n í učitelku. Někdy zvedne obočí, to až v krku zaskočí, vrací se mi vzpomínky, v očích má dva plamínky. Pomůže vždycky, když může, nesklízí za to jen růže, má i svoje trápení, někdy snad až k zbláznění. Stejně krásná jako kdysi, milá, plna úsměvů, její obraz v rámu visí vprostřed školních příběhů. Nelze na ni zapomenout, je snad ze všech jediná! Myšlenek pár svážu do pout, život je jak vteřina. Pochopí mě? Možná. Nevím. Snad se na mě nenazlobí za mou velkou troufalost; jednou jí to všechno povím, ale dneska dost... už dost!

5 názorů

Jani, ona to ví, dostala ode mne celou sbírku... Zveme ji na srazy, je jediná, asi i jedinečná.

Janina6
06. 12. 2007
Dát tip
Přímo ze srdíčka... A řekni jí to co nejdřív, já to té mojí už říct nestihla... :-)*

Háber
06. 12. 2007
Dát tip
ďakujem ďakujem ďakujem aj za moju mamičku (20 rokov bolo, čo zomrela) bola celý život pani učiteľkou, aj za moju babičku (je to desať rokov, čo zomrela) bola celý život pani učiteľkou (a dedo bol riaditeľom školy, ale to sa tak neráta:)

nenazlobí, coby!!! :)))*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru