Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sedm...(část 1.)

06. 12. 2007
3
33
3473
Autor
jazzgirl

Vzhledem k tomu, že ji stále nemohu dokončit, budu (víceméně) každý den dávat dvojverší po dvojverší a pokud se budou líbit, budu pokračovat a nakonec je spojím. Pokud nikoli, z plánované básně o 2x sedmi verších sejde a zůstane jen pár opravdu krátkých miniatur... A možná ani ty ne...

 (hadovi-aniž bych předtím otevřela černou skříňku...)

Hadí sílo spící na kře

zahřívám Tě v sedmé čakře.


33 názorů

jazzgirl
07. 01. 2008
Dát tip
avi zajkladateli klubu Hadí plémě:-)

Anetté
07. 12. 2007
Dát tip
Teď už to vím:)) Všimla jsem si, to nevadí:))

jazzgirl
07. 12. 2007
Dát tip
Pokračování je "Sedm-tedy celé" :-).

Anetté
07. 12. 2007
Dát tip
Je toho málo, ale mohlo by to být zajímavé:)) Pokračuj, pokračuj:))

jazzgirl
07. 12. 2007
Dát tip
Stalo se, díky:-). A tuhle část tu nechávám jen kvůli diskusi, která je, myslím, celkem zajímavá. Včera jsem se pěkně zapotila:-)...

:-) jo, pokračuj ;)

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
Ano, chybí mi už jen jeden verš a bude to:-). Je to taková motivace pro mě, aybch více pohla:-)... Už jdu na to a doufám, že to bude brzy:-)... (a hlavně, že se bude líbit)...

katugiro
06. 12. 2007
Dát tip
Takhle samo-stojící to nemá význam. Když už publikovat po částech, měla jsi vložit všechny naráz.

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
Nerozuměli, tedy jsem pomohla se zorientovat... A Ti, kteří se ptát nepotřebují a rozumí, tak ohodnotí bez čtení interpretace... A děkuji za podporu citáty, ale já už jsem holt taková... bojínek...:-)

avox
06. 12. 2007
Dát tip
chceš několik lidových moudrostí a citátů pro povzbuzení? Jako "drzé čelo polovina úspěchu", nebo "kdo se bojí nesmí do lesa"? však zkus co to udělá, něco uneseš... ale nevysvětluj co a proč, věř trošku svým čtenářům, že tě pochopí :-))

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
Vio: :-D

Vio
06. 12. 2007
Dát tip
Čakry nejsou moje silná stránka. To spíš čachry ;-)

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
alfonso: děkuju moc... avox: nevěřím si.

avox
06. 12. 2007
Dát tip
ptáš se čtenářů, jestli máš pokračovat? přece pokud nemáš vlastní potřebu něco sdělit, tak si nebudeš dělat násilí? nepíšeš hlavně sama pro sebe? :-))

tak se nenech unést k odůvodńování, však my si s tím poradíme, až to bude pohromadě...a do té doby aspoň můžeme trápit fantazii...a ty můžeš pobaveně z povzdálí číst kritiky :o)

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
romi: tak to jsem ráda, díky...:-)

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
alfonso: Tak to mám obrovskou radost. Moc děkuji... Zatím tu jen obhajuji..:-)... Ale možná se prostřednictvím té mé prozrazené interpretace dostanou další čtenáři této mé miniaturce blíže... I když, je to trochu škoda, přála jsem si, aby nad těmi dvěma verši, když jsou tak krátké, lidé trochu popřemýšleli... sami... Záměrně tu nedávám celek, aby byl čas zastavit se zrovna u tohoto dvojverší...

romi
06. 12. 2007
Dát tip
Ok, asi chápu a těším se.

Velmi křehké vztahy? :o) jak se státi členem klubu, abych se dověděl další? dobrá, oblíbení... tip za nápad...

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
romi: takže dále: ano, správně, v 7. čakře se propojuje síla všech předchozích čaker, je to čakra nejhlavnější - to má v mém dvojverší svůj význam. Tím chci říct, že ten můj cit není povrchní - nezůstal např. v té nejspodnější čakře (na úrovni sexuality/sexuální přitažlivosti...), ale je v něm vše - v naprosté harmonii.

romi
06. 12. 2007
Dát tip
aha, vypadá to, že se tu naháníme :-), dávám si pauzu, vrátím se...:-)

romi
06. 12. 2007
Dát tip
No právě, rozhodně evidentně rozumíš čakrám víc než já, ale z přečteného jsem to pochopila tak, že ačkoli se nachází 7. čakra na vrcholu hlavy...jedná se o takovou anténu, co chytá příjem. Psala jsem to v předchozím, ale není lepší vnitřní duchovno k zahřívání než příjem z kosmu? :-)) Prosím tě a neber mě jako kritika, jen se ptám.

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
romi: Teprve teď se mi zobrazila Tvá další kritika. Tedy - vysvětlení důvodu mého užití sedmé čakry viz výše. Ale asi ještě nšco připojím...aby to plně odpovídalo Tvé poznámce...:-)

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
romi: Díky. Pokračování bude. Pošlu avi. Vio: Interpretace? Škoda... mohl jsi sám... Nuže dobrá: Ten člověk je "ledový", a bojím se mu proto vyjádřit své city... a proto ta síla, která v tom citu je, se nemůže projevit - spí. Ten had tam také není jen tak - hadí síla je terminus technicus a spaní hadí síly vlastně také. Dále - nemohu na něj přestat myslet, hřeju ho tedy alespoň v myšlenkách - víš, kde se nachází 7. čakra, viď? A hadí síla plus čakry, to je také propojeno... Jsou to sice jen 2 verše, ale najít se tam dá... Opravdu jsou promyšlené.

romi
06. 12. 2007
Dát tip
Navíc: co jsou čakry vím jen tak jakože obecně, ale když jsem se teď dívala...tak (kopíruju)-Funkcí sedmé čakry má být příjem energie z kosmu. Sídlo božské dokonalosti v člověku. Do harmonie se dostane, když budou harmonické všechny ostatní čakry. a když nad tím tak uvažuju, víc by se mi asi u tvého verše líbila čakra šestá, která (kop)-se spojuje s intuicí a duchovními sílami jednotlivce. Nedostatečná funkce pak vede k přízemním myšlenkám a k odmítání duchovna a esoterična. had je pro mě jakési znamení duchovna, sice v tom záporném slova smyslu (i když nevím proč, žádný had mi nikdy nic neudělal), ale asi to bude zásluha bible a pohádek...:-)

Vio
06. 12. 2007
Dát tip
Jestli chceš znát můj názor, tak rým čakře-na kře je sice fajn, ale nevidím pro něj opodstatnění. Proč spí hadí síla na kře? Jen pro to, aby se to rýmovalo? Možná to vyplyne z dalšího kontextu, ale z jakého vlastně, když pořadí není určeno?

romi
06. 12. 2007
Dát tip
ne že by se úplně nelíbila, ale taky sama o sobě nijak zvlášť nezaujala...nicméně jsem zvědavá, co přijde dalšího a říkám, je to dobrý nápad, ráda se podívám na pokračování. Pokud to půjde, nějak si mě na nový kousek zavolej :-) Ve finále by celek mohl být zajímavý už jenom způsobem vzniku...takže já říkám, ano, pokračovat...

jazzgirl
06. 12. 2007
Dát tip
To pořádí není udáno, je libovolné... ještě nevím, jak ho složím. Klidně si počkejte, kdo chcete...:-) Kdo nechcete, nevadí... romi: A že nenadchla, to mě mrzí. Senior: tantru klidně i v přízemí. Sedmé patro není o nic víc magické. všem: Najednou bude, až ji dopíšu, a pokud ji dopíšu. Teď mi opravdu nejde o tipy. Zatím mě zajímají názory na začátek tvorby, jestli mám vůbec pokračovat... Zatím mám pocity smíšené. Nelíbí, ale pokračovat? Zvláštní.

Vio
06. 12. 2007
Dát tip
Mohl by to být zajímavý koncept publikovat několik dvojverší a nechat na čtenáři, ať si je složí sám, jak chce. Takto s udáním pořadí to jen ukazuje na bezradnost autora a ta by neměla být vidět. Se SENIOREM, jak vyplývá z mého příspěvku, zcela nesouhlasím. V umění je vždy prostor pro experiment.

SENIOR
06. 12. 2007
Dát tip
Nebo taky v sedmém patře že. Básen je přece byta utvarem a né puzzlem. Příště najdenou, takto mou kvalitou nehodnoceno.

Pokračuj tohle je málo.

avox
06. 12. 2007
Dát tip
počkám si, když dovolíš, na pokračování...

romi
06. 12. 2007
Dát tip
Miniatura mě nijak zvlášť nenadchla, i když...dost nad ní přemýšlím. Nicméně spíš se mi líbí ten nápad...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru