Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Meandry

Výběr: egil, Markéta
11. 12. 2007
28
46
6320
Autor
Miroslawek

21.3.2007

 

 

          proudění
ve chvílích    kdy jednotkou chuti je Ampér
                         pozdní sběr
          jen se neposer
                   můj milý André
    rudá melanž
ve světle     lámané
    francouzštiny    koření
 a kypí stíny      proměnou er
vskřípěných do ohryzku
 protisměr     v hrdle    vzkříšení
         stisků              atmosfér

 z nichž barrique   prchá
              přes dvorky
     vyštěkat tíseň    přání
 a malá rýha mezi pahorky
  v dlani          zraje k odevzdání

 

 

 


46 názorů

no, ta je

až sníh taje


careful
18. 11. 2015
Dát tip

no, taky názor...napsala jsem ti zkušební PM...tak nevím, jestli ti došla...ony některý tyhle funkce jsou tu jaksi nevychytané...


Miroslawek
18. 11. 2015
Dát tip

Jo a ještě upřesním - u tvorby neuvažuji o tom, jestli někomu něco přinese. To není její účel.


careful
18. 11. 2015
Dát tip

já zas nemám chuť, čas a sílu číst nějaké unavné diskuze...to už radši i wtf básničky:D...však tě nikdo nic vysvětlovat nenutí... a myslím, že ani má povinnost to není...


Miroslawek
18. 11. 2015
Dát tip

Ano, uvažuji... na bezmyšlenkovité komenty nemám čas, chuť ani sílu (vysvětlení v diskuzi zde.

Dobře - tak se zeptám jinak - jaký měl ten (původní) koment smysl? Měl/má nějaký?

Jiné komentující neřeš - to jestli Američani bijou černochy, situaci v SSSR taky nevyřešilo.

Naznačuju někde něco ohledně zákazu komentářů, uživatelů? Co je na otázkách špatného?

 


careful
18. 11. 2015
Dát tip

co já vím...to mám u každého komentu koumat, jestli někomu něco přinese...nechceš po mně trochu moc? Ty nad tím pokaždé uvažuješ??...

Uvažuješ nad tím aspoň u tvorby...tam je to myslím na místě...

..co ti přinesly jiné komentáře...jakou ti dala vazbu většina z nich, třeba tenhle: "Pěkně, mám z toho v oku vinnej kámen (a to je dobře)."

Neměly by se ty komentáře zakázat...nebo rovnou lidi... samé otázky...


Miroslawek
18. 11. 2015
Dát tip

Pak mi ještě vysvětli, proč by pro mne taková zpětná vazba měla být nějakým způsobem zajímavá nebo přínosná, resp. co mi dá, jakou věcnou informaci mi přinese?


careful
18. 11. 2015
Dát tip

...však ji neodvozuju...jen ti říkám, že pro mě to není víc než wtf...když si to přečtu... a může to být třeba umělecký klenot nedozírné hodnoty...oceň si to sám:)


Miroslawek
18. 11. 2015
Dát tip

careful: abychom si rozuměli, mně vůbec nevadí, že to nechápeš, že tam vidíš jen slova. To je přece v prvé řadě tvůj problém - na který máš na druhou stranu plné právo. Lze však potom od toho jakkoli odvozovat kvalitu díla? Řekl bych, že ne.


careful
18. 11. 2015
Dát tip

No, pro mě jo.. pro tebe třeba ne...někomu zas nevadí hrubky, někdo je ani nevidí.

Ale fakt netvrdím, že v tom třeba pro někoho obsah není... možná to jen nechápu, ale já vidím jen slova s franc. motivy...


Miroslawek
18. 11. 2015
Dát tip

careful: no a je to vada textu? To mě zajímá. Co myslíš?


careful
18. 11. 2015
Dát tip

pro mě je obsahem buď nějaký pocit..atmosféra, kterou to má předat...nebo myšlenka..nebo příběh... nebo kombinace... to je u mě obsah...neříkám, že tady není, jen ho v tom nevidím, necítím 


Miroslawek
18. 11. 2015
Dát tip

careful: no a... co je to vlastně ten obsah?


careful
18. 11. 2015
Dát tip

Tohle je bohužel pro mě opět wtf.. pohledně rozhozený wtf :D...vypadá jak tlustý chlápek s velkou kšiltovkou..jinak v tom obsah prostě nevidím...


Silje
04. 02. 2011
Dát tip
Pěkně, mám z toho v oku vinnej kámen (a to je dobře).

Jako voda-její hladina hladí,vábí i nějak provokuje Líbí dávám tip

Marcela.K.
29. 07. 2008
Dát tip
hele, psala jsem Ti, že píšeš dobře, myslím si, že jsi i hodně chytrej...proto mi vadí ta tvoje neschopnost nepsat vulgarismy...Jsem zdravotní sestra, vím jak vypadá, když se člověk pos..., dokonce to umím i říct, přesto napsané mi to vadí...a to tak, že dost. Srážíš tím svoji schopnost psát chytře...je to jako kdybys hezký dárek zabalil do toaletního papíru...

Miroslawek
14. 05. 2008
Dát tip
REDH0T: když už si po nějaké době pročítám, povšimnul sem si - to je dobrý příměr, ovšem v onu si křížovku hraju sám se sebou, ostatní jsou jen diváci... a podotýkám, že neplatící ;o) A jinak, osobní konfrontace jsem se nikdy nebál - tedy pokud dotyčný příliš nezapáchá (avi))))))

líbí* to víno muselo bejt fakt odporný:o)

vlastovka.
13. 12. 2007
Dát tip
Četla jsem ji třikrát po sobě... a dospěla k tipu :) *

Jezuita
13. 12. 2007
Dát tip
Především by se měli kritici lišit svým vyjadřováním od prostých návštěvníků.Také někdy z bujnosti napíšu píčoviny, moje slovo však nemá tak vážnou váhu.


daddy
13. 12. 2007
Dát tip
no to já se nad těma řečma jen bavím a říkám si - je toto možné? .)) to přejde, potíže růstu jen

berg
13. 12. 2007
Dát tip
Já také netvrdím, že nynější Miroslawkova metoda mne přivádí k poetickému orgasmu, dokážu ovšem ocenit autorovy nepochybné kvality a ve svých laických komentářích se snažím jakékoli náznaky virtuálních sympatií či antipatií nebrat na zřetel. Nechápu proto zpruzené výkřiky některých hodnotitelů, kteří zde dávají volný průchod svým emocím, ostatně nechápu ani pitvaly, kteří dokážou sepsat k jedné básni deset svazků "dojmologie" a "chytristiky", (to se týká hlavně předešlé M. básně. Možná by to chtělo trochu koncentrovat myšlení a ponechat prostor i pro jiné věci, nejen zášť, ublíženost nebo přebujelý intelekt. P.S. Těm, co o avi nestojí, se tímto omlouvám předem.

REDH0T
13. 12. 2007
Dát tip
souvisí to i s tou předcházející věcí

Jezuita
13. 12. 2007
Dát tip
Jo,jo.Předešlá jeho básnička to slíznula se vším všudy.Také je moc nebaštím, ale čtu jeho věci i jinde a kritiky k nim si dobře pamatuji, takže nejsem padlej na hlavu, když zdejším odborníkům bourám vážnou hajzlík.

Janina6
13. 12. 2007
Dát tip
Venango se nudil a Romanovi se "nelíbí nikdy nic", to jsou jediné negativní komenty, které jsem tu našla. Na co, REDHOTe, narážíš? (Jinak, s tím, co píšeš o Miroslawkovi, můžu souhlasit.)

REDHOT:proč avi..já jsem dala hvězdičku a hotovo

daddy
13. 12. 2007
Dát tip
co? co já s tém?

REDH0T
13. 12. 2007
Dát tip
Tak pozor, štěkající čubičky... Vůbec se mi nelíbí způsob hodnocení některých mých předjezdců. Zlomené ego není dobrým rádcem při psaní kritik. Miroslawek je sice jizlivý provokatér, který by v osobním kontaktu, neskrývajíc se za sklo monitoru dostal do huby, ale jeho kritiky nepostrádají vtip a snahu napovědět. Na rozdíl od těch výše uvedených. Jeho psaní patří k tomu lepšímu zde. Nikdy jsem ho sice neprožíval, ale uznávám, že píše chytře. Svoje věci skládá jako křížovku, čtenáři zanechává stopy a nápovědu a hraje s ním hru o přivedení na cestu vlastního myšlení. Možná víc píše pro druhé, než pro radost sebe sama, ale platí, co jsem řekl. Je to to lepší zde a navíc v dobrém bych jeho psaní označil za duševní onanii. Nebyl bych rád, kdyby odsud odešel na popud mně podobných škrabalů. Respektoval jsem jeho tvorbu i v dobách, kdy byl nohsledem Lyrykovým, respektuji ho i nyní. Oddělujme v kritikách rovinu osobní od té autorské. Anebo alespoň buďme sebekritičtí ve chvíli, kdy je naše potřeba kritiky vedena pouze negativní emocí. Změnilo se toho tady hodně. V dílech, v lidech, co už nechodí i ve vztazích. Nerad bych tuto stránku vymazal ze svého života docela.

hermit
12. 12. 2007
Dát tip
super. líbí se mi, jak se mi tvé věci čím dál víc líbí, čím jsou novější.:-)

daddy
12. 12. 2007
Dát tip
**

kremilek
11. 12. 2007
Dát tip
Líbí se mi to, jazyk je tady zajímavý a přitom přirozený. A navíc to má náboj :) S tvým posledním hodnocením jsem byl asi příliš ukvapený...

Jezuita
11. 12. 2007
Dát tip
Nesnažím se básni rozumět, natož ji pitvat.Nechávám vát dojmy a pocity, plachtu je možno natočit různě.Škoda, že zde nepočala debata odborníků, vždy se na ni těším.

Vio
11. 12. 2007
Dát tip
a malá rýha mezi pahorky v dlani zraje k odevzdání #!

berg
11. 12. 2007
Dát tip
Chválil jsem (vcelku) už dřív aneb Miroslawek, v rámci možností, rozpustilý. ÷)) *

Scorpion
08. 12. 2007
Dát tip
tady tedy *

Janina6
07. 12. 2007
Dát tip
S ochutnávkou téhle básně jsem spokojená :-) za zajímavé barvy, vůně i chutě a zejména za šafrán humoru (štěkající barrique) - vpřed! (co to plácám... tip!)


guy
06. 12. 2007
Dát tip
z téhle si pamatuju dost nejspíš je to tím, že mi evokuje vazby s osobami, které se pojímaly na vyšlechtění předmětné odrůdy i tím, že mi chutná :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru