Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dopis pro potkana do potkaního nebíčka

10. 06. 2001
7
0
3292
Autor
Semipalakva

 Milý Kermu můj pane potkane.
Rozhodl jsem se ti napsat tendo dopis do tvého potkaního nebe až tam jednou pujdeš. Píši ho již předem, protože již teď mohu s jistotou přiznat, že jsem byl ten nejhorší páníček, kterýho ty sis rozhodně nezasloužil.
  Je tomu přesně rok a půl, kdy jsem si tě přinesl domů v kartonové krabici. Tenhle tvuj domeček si stále schovávám. Už tenkrát jsem zapříčinil to, že jsi nastydl, když jsem tě v minus 5 stupních nesl až domu pouze v krabici. Taková blbost, jako bych se tě štítil nebo co? Nastydl jsi a dlouho si kýchal a nenáviděl mně. Jak šel čas dál, tak sme si na sebe zvykli. Já si zvykl nato že seš lenoch a ty na tu samou vlastnost u mně. V malém akváriu bez poklopu, odkud si mohl kdykoliv utéct, ale neudělal si to, tak v tom akváriu jsem tě měl u své hlavy noc, co noc.
  Pak si začal stárnout a smrdět. Tak sem tě přemístil mimo pokoj. Na sloupek u schodů. Z nenávisti k mojí osobě jsi ve zlosti vyhrabal kytky až ke kořínkům a jejich stonky zbavil listů, začož mne babička chtěla zabít a tebe si chtěla dát k obědu jako předkrm.
  Tvoje další místo, kde jsi byl až dosud, je mrazák. Teda samozřejmě deska mrazáku, kde stojí tvá klec. Každou chvíli kdy mrazí, tě týrá svým bubláním a nenechá tě spát. Bydlíš tam už skoro půl roku a až teď mi došlo jak tě týrám. Proto sem si tě začal brát k sobě do postýlky. Sice mně většinou velice hnusně pomočíš a občas i pokadíš, ale hlavně když seš semnou. Víš?
  A teď??? Teď mi tady sedíš na klíně. Krásně voníš pilinama, ale kňučíš. Kňučíš protože jsem tě utýral k smrti. Máš nádory na krku, který ti desinfikuju bolestivou desinfekcí. Dýcháš šílenou rychlostí, to proto že jsem tě vzal s sebou ven v noci a tys mi opět nachladl. Na nohách se sotva udržíš, protože v tvojí malé klícce se ti zkrátili žíly a šlachy. .....

A i přesto přilezeš z posledních sil. Zcela vyčerpán a k smrti zadýchán přilezeš. A položíš svojí hlavu do mojí dlaně a spokojeně usneš. Když tě hladím tak mi láskyplně oblizuješ prsty. Ale proč? Vždyť si to nezasloužím? A ty tak ztrácíš svou poslední životní energii.


Semipalakva
10. 08. 2001
Dát tip
všem vám moc děkuju moje srdíčko je už zase šťastný. Vyléčila ho láska a vy. posílám vám moc pusinek

Petula
17. 07. 2001
Dát tip
Jojo, viz Alina... Ale k tomu hrobečku - tak si to alespoň někdy člověk více uvědomí a má nějaké to místo... Je mi Vás líto obou. Smiř se s tím... Pláču s Tebou... Smutno ale přebolí a život jde dál. :-)

░▒▓-_-▓▒░


alina
16. 07. 2001
Dát tip
Semíčku, neplakej *...*....*.....*....*.....*.....*.....*.....* Teď se Ti zas k něčemu přiznám já! Jsi mnohem statečnější....já nikdy nebyla schopná vykopat hrobeček.....všechny umřelé "myšky" jsem bídně zanechala k likvidaci na veterině... Je mi z toho trochu smutno, když si Tě teď čtu. Ale jen trochu, protože já, tak nějak k funerální kultuře a tradici nemám ten správný vztah. Babičce sice jednou za čas na hrob zajdu, ale co se mě týče, dělám to spíše kvůli ostatním. Já sama babičku, tátu,...i své myšky nosím ve svém srdíčku a dušičce.Tam jsou, tam žijou..... Je dobře, žes mu hrobeček udělal. Ale mnohem důležitější je, že si ho dál, s láskou neseš v sobě!!! To je to, co Tě naučil, co Ti dal /jak už jsem psala minule/. Už nesmutni. Kernu na Tebe určitě taky vzpomíná....a nechce Tě vidět smutnýho!!!!!! *o*

alina
15. 07. 2001
Dát tip
Semíí, to je moc smutný. Ale věř,že na Tebe do podslední chvíle vzpomínal s láskou. Až zas jednou budeš nějakýho tvorečka mít, budeš moudřejší o to, co Tě tenhle potkánek naučil! Zvířátka jsou tu hodně často proto, aby nás něčemu učily /nejen ty v bajkách a pohádkách/. Když Ti bude smutno, vzpomínej na něj jako na radostné a šťastné zvířátko, a už se netrap tím co bylo. On Ti to určitě odpustil. *o*

Semipalakva
15. 07. 2001
Dát tip
alino děkuju ti moc:-( slzej mi z toho očička. On chudáček leží v krabici s pilinama a se svým posledním žrádlem zakopanej venku pod mladou třešní... s křížkem nad sebou. Víš jaká mu tam musí bejt zima?... Pujdu a přikryju jeho hrobeček dekou:-( já chci aby se mi vrátil!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KERMU muj pane potkane:-(

Semipalakva
14. 07. 2001
Dát tip
Potkan umřel... Byl jsem na přijímačkách v Brně... Když sem se vrátil tak ležel tuhej ve svý kleci:-( Jeho smutný oči na mně zírají ze sna:-( PProsím vás lidi... starejte se o svá zvířátka:-( ať nevidíte jejich smutný očička:-(

Dave_Zw
13. 06. 2001
Dát tip
Semi, to bylo krásný..... TIP TIP TIP TIIIIIIIIIIIIIPPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dave_Zw
13. 06. 2001
Dát tip
...mimochodem - Fredíku a Pikínku, sorry...

ady
12. 06. 2001
Dát tip
Zas bude fajněř :)

ady
12. 06. 2001
Dát tip
nebo fajně :)

Angeta
12. 06. 2001
Dát tip
Hm

Petula
11. 06. 2001
Dát tip
Lidi, je mi smutno...

░▒▓-_-▓▒░

«*»


alina
10. 06. 2001
Dát tip
tak nevím co mám napsat.....nechce se mi mlčet, a není mi do řeči :o).....Mám doma morče. Je to Honzlulka IV. Jsem asi opak tady toho páníčka, ale čert ví, co je lepší. Mám sklony k rozmazlování. Čehokoliv! Kamarádi říkají, že půjčit mi na týden nohu od kuchyňské židle, rozmazlím jí taky :o))) Honzulka I. sešla stářím. Když dodýchávala, přišla se taky rozloučit. Honzulku II. jsem si přinesla ze zverimexu. Měla jedno ucho natržené, druhé prokousnuté, na pacičkách, bříšku a hřbetě měla plíseň :(( Chuděra si užila, když jsem jí kromě láskyplnného ochočování, 3x denně mazala ošklivou pálící vodičkou. Ale asi brzy pochopila, že jí nechci ublížit a chovala se moc statečně.Po dvou letech jsem jí musela nechat utratit, měla nádor na ledvině. Honzulku III. jsem musela rovněž nechat utratit. Po prvním roce svého života dostal mozkovou mrtvici !!! Chuděra, takovej drobeček malej. Týden jsem se ho snažila krmit injekční stříkačkou, ale nebyl už schopen ani polykat vodu. Ohluchl, možna i oslepl. Pamatuju si, jak však přesto, řízen jjakýmsi vnitřním barometrem, vrávoravě popolezl těch pár krůčků ke mně, nechal se hladit, cítil teplo, bezpečí,... Honzulka IV, jeví se zatím nejodolnější "myškou" :o)) Má už za sebou 3 zápaly plic, 4x dostávala antibiotika, a zatím vesele vzkvétá :o)) Jednou jsme se s naším farářem v kostele jen tak, v podstatě žertem, bavili o tom, jestli zvířata taky půjdou do nebe :o)). No, tvářil se trochu vyjeveně, co za blbiny si to tam na něj vymýšlíme..... Ale spíš tvrdil, že zvířat se nějaké "zmrtvýchvstání" ani moc netýká. No, a já mu, částečně z hecu, řekla, že já si tam svoje morče hodlám v kapse propašovat s sebou!!! Někdy mě ale tak napadá, že to možná bude naopak. Chytím se nějakého myšího kožíšku a.........no, nechci být příliš pyšná, ale řekla bych, že do morčecího nebíčka bych tu čestnou vstupenku možná dostala. :o))) JÉ, SORRY, ANI NEVÍM, PROČ JSEM SE TU TAKHLE ZAKECALA ...no holt to ze mě muselo ven :)) ......je to takový památníček všem mým myškám!

alina
10. 06. 2001
Dát tip

Cavalera
10. 06. 2001
Dát tip
Tak nevím, komu všemu dát teď tip, asi všem:-) ... No já měl křečka asi jenom jednou, byl to pěknej hajzl a kdokoli mu dal ruku do akvárka, toho pokousal. Brzy mě tedy přešla touha na jakýkoli druh přátelství s tímto malým hryzalem a z rodiného mazlíčka se stala rodinná oběť. Myslím, že se mi ten křeček vůbec nemoh divit, že po té co mě pokousal, když jsem ho chtěl podrbat za ouškama, jsem mu ťukal tužkou do hlavičky, či do zadku a tímto i lecjakými jinými způsoby ho přiváděl k šílenství a zápalům zuřivosti. Nakonec jsem ho stejně vobrečel, když chcíp, ale dalšího křečka už jsem radši nechtěl. ...... ...... tip!

alina
10. 06. 2001
Dát tip
Cava..........aúúú...ale myslím, že spolu jsme o tom už hovořili :o(). Začíná mě jímat myšlenka, že si pořídím veeeliké terárko, tam si Tě zavřu, a pak Tě budu učit, jak se chová ke zviřátkům :))) ...Ťuk Ťuk.....

Funda
10. 06. 2001
Dát tip
Je mi líto Tvého potkánka. A navíc, když za to chudák nemůže. No ale snad Tě tahle bolest alespoň poučí a příště se vydáš jinou cestou. PS: náhodou mám taky potkánka, kterého ovšem nikdo zbaštit nehodlá a tváří se vcelku spokojeně PPS: doufám, že se Tvůj Kernu uzdraví - zkus mu dát mrkev nebo sušený banán, aby měl dost vitamínů

Semipalakva
10. 06. 2001
Dát tip
díky Fundo:-) díky:-) zkusim, posílám ti od něj PUSINKU


Tadeáška
10. 06. 2001
Dát tip
Tak jen doufám že Kryštofa neutrápim, ale asi ne. Tebe snad taky nikdo neutrápí Semitáčku. Máš srdíčko máme tě rádi!!!

ady
10. 06. 2001
Dát tip
Cavalera TIP! Semipalakva :)*

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru