Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

o*o*o

07. 12. 2007
5
11
2102
Autor
makros

 

na zastávce

čekají

Kristus a brunetka

 

starý výtah –

pod kosočtvercem

„miluju Janu“

 


11 názorů

Narvah
08. 12. 2007
Dát tip
a nebo je "zastávka" království boží a brunetka je černej pes, kristus je pomeranč

Jezuita
08. 12. 2007
Dát tip
Co sem furt taháte druhou osobu.Brunetka má toho vousáče na tričku, oči jeho metamorfují. Nebo, zastávka je v polích, božímuka nedaleko..

Garth
08. 12. 2007
Dát tip
Opravdu zdařilé. "a co na tom, že na zastávce čeká člověk podobný kristovi a brunetka?" Makros zde přece odkrývá příběh drogového dealera, který se nakonec sám stává závislým a v drogovém opojení se stává vedoucím na dětském táboře. Poznává, jak na sebe děti dovedou být zlé a učí je správným ideálům. Brunetka je pak zobrazením záhadné ženy, můžeme se domnívat, že jde o ženu představující smrt. Kristus se tedy v makrosově díle setkává se smrtí a ukazuje, že se jí nebojí - počká v klidu na svůj autobus. Děti jásají, opona padá a drogový dealer vyhlašuje večerku. (vyčistit zuby, umýt zadky a mlčet a spát) Přijde Ti to snad málo?

oleandr
07. 12. 2007
Dát tip
jedno navazuje na druhé

Jezuita
07. 12. 2007
Dát tip
První- omalovánka, druhá- údiv pisatele..dám t

pozorovatel
07. 12. 2007
Dát tip
třeba takový silně věřící cestující po této zkušenosti začne více věřit integrované dopravě.. asi bych v tom nehledal nic hlubokýho kolikrát stojíš na zastávce a díváš se kolem na ostatní, co taky čekaj a řekneš si třeba "hele, ten vypadá jako lenin" a pak koukneš vedle a "hezkej zadek" (nevěř tomu, co píšu:))

Narvah
07. 12. 2007
Dát tip
kdyby tam stála mánička a žeryk, nebo jája a pája, to by mě bralo, ale takhle..

Narvah
07. 12. 2007
Dát tip
a co na tom, že na zastávce čeká člověk podobný kristovi a brunetka?

pozorovatel
07. 12. 2007
Dát tip
jestli jsem to správně pochopil, tak první neni nikterak křesťanská propagace, ale spíš jde jen o to, že tam stál někdo podobný kristovi - mánička:) takové pozorovatelské a .. a pak nevim, co k tomu víc napsat.. vystihující kus naší povýtahové kultury a reprezentující část uživatelů mhd?:) ale po pravdě.. mě to docela i zaujalo

Narvah
07. 12. 2007
Dát tip
to první jsem nepochopil, to druhé mi přijde poněkud tvrdé

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru