Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Netrapte křečka

14. 06. 2001
28
48
9516
Autor
Diana

Křečka?

 

Netrapte křečka, mějte cit

dávejte mu žrát

a snažte se ho pochopit:

není to maso, co má rád!

 

Netrapte křečka bez vody

nepije pivo, ani "šnaps"

co vám snad dodá pohody,

to křečkovi je na kolaps.

 

Netrapte křečka v krabici,

radši by v trávě slídil

nemějte tvrdou palici!

(Netrapte ani lidi....)

 


48 názorů

Diana
18. 07. 2012
Dát tip
:-))) Tak to ses vytáh, kočkodane! Díky :-)*

Kočkodan
18. 07. 2012
Dát tip
Netrapte ani indickou kobru, nikomu nedelejte bebé, i to vám Pánbu pricte k dobru, az prijde selekce “peklo – nebe”. U Tebe to podle Tvých sympatických názoru tipuji spís na nebe. :-)

Diana
09. 09. 2011
Dát tip
natrapte šváby, ani myši a dopřejte jim klid! Copak se tolik od vás liší? Chtějí se nažrat a zas jít... ---- Ty jsi neskutečný, Vítku :-))))

guy
09. 09. 2011
Dát tip
netrapte ani osmáky anebo pískomily drobte jim do nor loupáky co od snídaně zbyly :-)

MarK.
28. 04. 2011
Dát tip
..pri niektorych jedincoch nerozlisujem, ci ide o cloveka alebo skrecka! ..text sa mi pacil - mam rad socialne temy!:) .. *

Diana
12. 01. 2011
Dát tip
Tohle jsem po tom všem opravdu nečekala. FAE, uznale smekám.

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
(Pro všechny, co eventuálně někdy budou číst ty kritiky: Diana žádnýho křečka nemá a nikdy neměla. To je informace natolik neutrální, že jí snad říct můžu. Já jsem zase žádnýho křečka nezabil a ani nechci. Vlastně jsem nikdy nezabil ani blbýho kapra a na něm všichni masoví vrazi většinou začínaj'. Asi mám co dohánět. Diana je každopádně fajn ženská a její světonázor stojí na pevnejch morálních základech. Další koverzaci vo křečcích, jakož i jinou, momentálně vedem přes poštu...)

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
Ani jeden ten tvůj způsob, jak naložit s nechtěným křečkem, neni lepší, jak ten můj. Důvody jsem uvedl. Protože se rád peru a zvedám kdejakou rukavici, přejdu do protiútoku. Dopředu bych rád konstatoval, že tě nepovažuju za nějakýho zlikvidováníhodnýho nepřítele, ale spíš jako soupeře v šachový partii... Podle tvýho díla usuzuji, že máš doma křečka. Literární hodnotu ponechávám stranou. Poslední verš se mi moc nelíbí, ale budiž. Taktéž nehodnotím ani obsah. Křeček je pravděpodobně všežravec, jakkoliv se živí převážně zrním. Brácha chytil saranče a hodil ho křečkovi do pětilitrovky, aby mu tu stravu trošku zpestřil. Křeček ho sežral a to tak, že tomu bránícímu se sarančeti napřed ukousal všechny nohy, pak křídla a teprv nakonec hlavu. Pak sežral i zbytek a tvářil se spokojeně... Zpět ale k tomu mýmu útoku... Pravěpodobně máš doma křečka a možná i další zvířátka. Možná kočku, možná rybičky, případně něco dalšího. Jsou jen tři základní důvody, proč si člověk pořizuje zvíře. Totiž že ho chce sežrat, jako třeba to prase. Druhej důvod je potřeba dávat najevo svou moc. Když někdo nemůže prosazovat svou vůli u lidí, koupí si zvíře. Většinou je to nějakej bojovej pes. Alternativně pak třeba kůň, či jinej "mazlíček". Ten pak musí na slovo poslouchat, jinak je potrestanej. Dostane nařezáno, nebo nedostane nažrat. Třetím důvodem je nedostatek láskyplného citu vod vostatních lidí a nedostatek vhodnejch objektů k projevení vlastní lásky. Taktéž s tebou soucítím. Zase bude líp, uvidíš! (Před pravym koněm jsem vytáhnul pěšce vo jedno políčko. Jsem zvědavej na tvojí protiakci... (-: )

Diana
11. 01. 2011
Dát tip
Jsem technicko-právnický polomozek (VUT elektro + práva), ale tvůj hněv by vycítil i ten "blbej křeček", o kterého vůbec nejde, jak sám připouštíš ;-). Ostatně vím, co s ním, uvedla jsem hned čtyři pro mne únosné způsoby. A neútočím na tebe, naopak soucítím. Je mi líto, že se tě to dotklo. Nemáš žádný vliv na hladomory a terorismus, ale máš obrovský vliv na své nejbližší okolí. Víc jsem ani říct nechtěla. Tak klid. :-)

FAE BOMB
11. 01. 2011
Dát tip
Fuj! Tak tohle byla tak trošku podpásovka! Ty prostě nevíš, co s nežádoucím křečkem, takže útočíš na mojí vlastní osobu. Pokud k tomu máš nějaké psychologické či psychiatrické vzdělání, pak se styď dvojnásob!!! Jen jsem chtěl říct, že lidi by se k sobě měli chovat lepší, jak ke zvířatům. V době teroristů, válek a hladomorů je prostě ten blbej křeček na vedleší koleji...

Diana
10. 01. 2011
Dát tip
FAE Když jsem dočetla, vnucuje se mi myšlenka, že vůbec nejde o křečka. Že je to náhradní téma. Myslím si, že jsi smutný nebo zklamaný a taky trochu naštvaný a pravděpodobně všechno to dohromady. Víš, být tvrdý a důsledný, ať už na sebe nebo na ty druhé, to nikam nevede. Laskavost a štědrost je ten správný lék na bolest naší duše. Aspoň mně to pomáhá. Zase bude líp, uvidíš!

FAE BOMB
10. 01. 2011
Dát tip
1. Co když třeba dostanu prase? Místo toho, abych ho s kámošema sežral, postavim mu chlívek a budu ho do nejdelší smrti živit. Prase je inteligentnější, než křeček, takže vezmu-li toto jako kritérium pro právo na život, věc je celkem jednoduchá. 2. Křeček z umělýho chovu neni způsobilej pro přežití v přírodě. Pravděpodobně chcípne a to míň příjemnym způsobem, než jsem popsal já. Druhou možností je, že se v tý přírodě přemnoží. Většina prodávanejch křečků (všichni?) jsou druhem nepůvodním. Chceš aby ten tvůj křeček napáchal stejný škody, jako králíci v Austrálii?! 3. Ve Zverimexu ti ho pravděpodobně nevezmou a to kvůli možnosti zavlečení nákazy. Pokud ti tam toho křečka vezmou, tak jen jako žrádlo pro ňákýho hada... 4. Veterinář si za injekci naúčtuje aspoň tak kilo nebo dvě, podle toho, na kolik tě votipne. Dokonce ti i slíbí, že pak křečka důstojně pohřbí na zahradě. Když odejdeš,tak s nim švihne vo asfalt a spláchne ho do záchoda. (Ty černochy jsem dal jen jako příklad. Že za stovku se teoreticky dá zachránit lidskej život. Nic víc, nic míň. A dětský domovy produkujou akorát narkomany a kriminálníky. Dávat jim dárky je naopak špatný. Je lepší je naučit spíš odříkání, než blahobytu. Tak to ostatně funguje i v normálních rodinách.)

Diana
10. 01. 2011
Dát tip
1. Vytvořit mu podminky, jak píšeš 2. Vypustit ho na svobodu někde v polích 3. Zanést ho do Zverimexu, kde jsou na to zařízeni a prodají ho tomu, kdo ho bude mít rád. 4. Zanést ho k veterináři, který ho bezbolestně "uspí eterem nebo injekcí". Peníze posílat černochům je blbost, protože nevíš, kdo je sebere. U nás je plno potřebných lidí a těm pomáhat musíme především. Nejbližší hospic, děcák atd., kam dojdeš pěšky a peníze předáš. Aspoň tak to dělám já.

FAE BOMB
09. 01. 2011
Dát tip
To by mě zajímalo, jaký jiný řešení tě napadá? Někomu toho křečka dát, přestože ho nechce a pak ho zabije, nebo strčí do pětilitrovky a nechá ho tam chcípnout? Nebo taky tomu křečkovi můžeš koupit ňákou velkou klec, spousta hraček a nejlíp i pani křečkovou, aby si měl s kym povídat. Výsledkem bude hromada malejch křečků a vo to větší problém. Kolik tě to bude stát, to netušim. Jen bych rád konstatoval, že léky na léčbu lepry v počátečnim stádiu údajně vyjdou na zhruba sto korun. Doporučuju vzít křečka před barák, švihnout s nim vo asfalt a rozšlápnout. Prachy za klec a další blbosti pak přes nějakou charitu poslat černochům. Možná aspoň jednomu z nich zachráníš život. Myslim, že by to ten křeček pochopil...

Diana
09. 01. 2011
Dát tip
Existuje sice několik lepších řešení, ale ani to tvoje není zavrženíhodné. Nejhorší je lhostejně přihlížet, jak se zvíře trápí.

FAE BOMB
08. 01. 2011
Dát tip
Křeček nemá větší ani menší právo na život, než třeba myš. Ty většina lidí chytá do pastiček a tráví. Proč křečka trápit v pětilitrovce, než ho rychle a bez emocí zlikvidovat? Variantu někomu ho vnutit neberu. Je mi ale jasný, že se mnou souhlasit nebudeš...

Diana
08. 01. 2011
Dát tip
FAE Jací jsme lidé je dáno tím, jak se chováme k bytostem, které jsou nám vydány na milost a nemilost. To určuje naši úroveň, nikoliv majetek, vzdělání, výše IQ, ale právě toto. Aspoň podle mého názoru. Těší mne, žes mě dobře pochopil.

FAE BOMB
08. 01. 2011
Dát tip
Kdysi dávno brácha vod někoho dostal křečka. Asi vod ňáký kamarádky, která nevěděla, co s mláďatama. Měl ho v pětilitrový sklenici. Křeček tam kromě hoblin neměl nic. Bylo mi ho líto, proto jsem navrhoval ho zabít, aby se zbytečně netrápil. Po čtrnácti dnech chcípnul...

AAA1
23. 02. 2010
Dát tip
:D mravoličné :D

slzy smíchu...

Diana
24. 10. 2008
Dát tip
Co je tohle za lež? slzy v očích tvých? každý řekne: "Aleš? Ten je samý smích!"

i křeček čtenář propadá v záchvatu smíchu křečím netrápí mouchy, hovada jen já jak želva brečím...

Diana
19. 10. 2008
Dát tip
Dík, jsi milý

:) pobavilo, má to cenu, má to cenu T

JeanJoche
23. 08. 2008
Dát tip
guy:Ty básnické dodatky jsou perfektní...

pupin
16. 08. 2008
Dát tip
někdy je bohužel trápíme, aniž to víme( ty lidi)

Diana
27. 07. 2008
Dát tip
A ne, abyste hubili hmyz, když vám pustí žilou! Komáři krev vám upili? Ukažte tvář jim milou! ;-)

guy
27. 07. 2008
Dát tip
Netrapte ani činčily a ani hryzce vodní ač zahrádku vám zničili buďte i na ně hodní :-)

A.H.
10. 06. 2008
Dát tip
humorné verše, takový underground proti týrání zvířat

Marcela.K.
18. 03. 2008
Dát tip
No, možná, že i můra je maličká myška s křídlama :-)) budu to muset prozkoumat :-)

Diana
18. 03. 2008
Dát tip
Já tě jen tak škádlím. Já totiž zase NESNÁŠÍM můry. Ty tlustý, tichý, třepotavý, chlupatý brrrr. Takže já vím, jaké to je!

Marcela.K.
18. 03. 2008
Dát tip
Je to myš bez ocásku...mě neoblafneš ;-))) zrovna tak netopýr...to je myš s křídlama :-)

Diana
18. 03. 2008
Dát tip
myl - Ale jdi ty! Křeček je sladký přítulný zvířátko!

Marcela.K.
18. 03. 2008
Dát tip
Tak konečně něco o čem jsem nepsala... šíleně se štítím myší, tudíž i všeho, co je připomíná :-) ale přesto je netrápím ;-)

avox
11. 03. 2008
Dát tip
já jsem ten blázen co se divá a jsem ráda... :-)) */ jen mne zrovna nic nenapadá...

Yeziiinka
03. 08. 2007
Dát tip
Písnička! To je nádherná písnička! Sestřička hrábla do strun... A zase to bylo do mých! *****!

guy
03. 08. 2007
Dát tip
jé - kombucha je přece nejzdravější věc pod sluncem - tu užívají ti, kteří se chtějí dožít stodvaceti let - já myslel, že patříš mezi ně :-) podívej se na ni vyhledávačem - je na ni hafo odkazů :-) (stejně nevěřím, že ji neužíváš) :-)

Diana
03. 08. 2007
Dát tip
Nojo, jak chceš, ale nenajdou. Kdo by byl takový blázen (promiň!), aby koukal na mé šest let staré básničky? Hej, co je kombucha? kanál? :-))) Díky, bavím se. Pošlu avi aspoň sestřičce, neva? Yezi, teď už je to snad legrace podle tvé představy?

guy
03. 08. 2007
Dát tip
já bych to lidem neusnadňoval, ať si na to přijdou sami .. jsou už takhle dost zhýčkaný pohyblivýma schodama a podchodem pod václavským náměstím :-)

guy
03. 08. 2007
Dát tip
Netrapte žádné veverky ani ty poletuchy, netrapte se, když hašlerky vám spadnou do kombuchy :-)

Diana
02. 08. 2007
Dát tip
Jak tě inspirovat k dalším slokám? Co další hlodavci? myši, krysy, potkani? Uděláme z toho nové dílo, co ty na to? Ať se lid písmácký baví! Je škoda si to nechat pro sebe, ne?

guy
02. 08. 2007
Dát tip
Netrapte ani ondatry netrapte ani sviště, vykašlete se na Tatry jděte na jiné hřiště :-)

Diana
31. 07. 2007
Dát tip
chachá, páni! Tys tomu dal! A kam teď poslat tipy za ten kabaret? Co tě to, Vítku, napadlo, koukat tolik let nazpátek?

guy
31. 07. 2007
Dát tip
Netrapte ani hraboše netrapte ani sysly, když prokoušou vám galoše dejte jim k žrádlu müsli :-)

guy
31. 07. 2007
Dát tip
Netrapte ani křečíky džungarské ani jiné, pusťte je mezi mečíky a mezi révy vinné :-)

Diana
24. 01. 2007
Dát tip
JeanJoche: díky za milou návštěvu a laskavou kritiku - zdá se, žes pochopil, o co jde. :-)))

JeanJoche
24. 01. 2007
Dát tip
Tak tohle je naprosto úžasné;)* Snad se to naučím i nazpaměť...

Markel
01. 03. 2005
Dát tip
Milá, mám ráda zvířata, malá i veliká, pěkné - T

guy
24. 03. 2004
Dát tip
Skromná nejseš, a já ti přeju, abys měla všechno, o čem píšeš ... i když mám pocit, že i tyhle věci se pořizují za peníze ... akorát snad to sluníčko je pořád ještě zadarmo - teda, pokud nechceš mít nějaké to z jižnějších krajů ... :-))

guy
19. 03. 2004
Dát tip
Netrapte křeččí samice, netrapte křeččí samce. Vypusťte všechny z krabice! (Úsměv jim vrátí na líce tučnější konto v bance ...) :-))

Diana
19. 03. 2004
Dát tip
Ale no tak! :-)))

guy
19. 03. 2004
Dát tip
Diano, je vidět, že ty tučnější konto v bance nepotřebuješ ... ale já si myslím, že oni by z něj radost měli :-))

Diana
19. 03. 2004
Dát tip
Křečci asi ano. Já opravdu tučnější konto nepotřebuji. Tak skromná nejsem, chci to, co nekoupíš za žádné peníze! (Zdraví, přátelství, sluníčko, lásku, výstup na horu a rozhled z ní, bezpečí, procházku lesem....atd.)

guy
18. 03. 2004
Dát tip
Netrapte křečky, lidi, svět. Zahřejte je, když zebe a když se začnou zimou chvět. (Netrapte ani sebe ...) ***

Diana
18. 03. 2004
Dát tip
Výborně, guy!!!******

Ikru
19. 12. 2003
Dát tip
úsměvné...

Ač tvrdopaličák, dávám tip za křečky a ostatní havěť, včetně lidí... :-) *

Áda116
31. 10. 2003
Dát tip
Tohle je určitě hodně zajímavé a celkem povedené.

Vidím v tom moc. Hluboké nejen o křečcích...* Ráda tě čtu.

Diana - určitě to pochopili, jenom je prostě víc berou křečci... :-) *t

Yeziiinka
15. 10. 2001
Dát tip
Vyjádřila ses šikovně, je to působivé, krásně napsané a... a kvůli Tobě jsem se rozhodla, že dneškem počínaje přestávám trápit křečky!!! :)*

Pepo
24. 07. 2001
Dát tip
...a ten posledný verš to celé rozšíril na všeobjímajúcu báseň. Navyše mám doma škrečkov; a celkovo mám zvieratá strašne rád... a dobrých ľudí... a umenie... a TIP pre Teba.

Albireo
19. 07. 2001
Dát tip
Dianko, tip za pochopení zvířátek i lidí.

Diana
06. 07. 2001
Dát tip
Krel:Víš,,to celé, nejen poslední věta, je v jiném rozměru.Chce se tím řící, že druhým nemusí dělat radost to stejné, co nám a že je třeba pochopit, co si kdo přeje a nevnucovat svoje představy.Ale vyjádřila jsem se nešikovně, protože to jaksi nedošlo pochopení.

Krel
04. 07. 2001
Dát tip
:-))) ten poslední řádek tomu dává úplně jiný rozměr, za ten !*

Katerina
20. 06. 2001
Dát tip
Monthy_Python: co ve tri rano, ten nas celou noc, nastesi u nasich v obyvaku... taky mel kondici a dozil se skoro peti let!! tip

papouch
18. 06. 2001
Dát tip
já mám dva křečci, chlupatý, hodný. :-) píp

AZALIN
16. 06. 2001
Dát tip
Krásnýýýýý!!!!! A pravdivý!!!! TIPuju a.... budu se snažit nikoho netrápit a nikomu neubližovat.... křečky nevyjímaje... :-))))))))

Wiki
16. 06. 2001
Dát tip
s křečkama jsme si užili :))) o těch bysme mohli seriál .) básnička je hezká, Tobě i křečkům, zvl.džungarským TIP:))

Bhati
15. 06. 2001
Dát tip
V kolečku...hahaihaihaihahahahahahahha....ve tři ráno...?? Hhahahaha....já nevím,ale tohle je...hahahhahah...to mě teda dostává..:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ulita
14. 06. 2001
Dát tip
:))

Adriana
14. 06. 2001
Dát tip
To se ti povedlo. T

Wopi
14. 06. 2001
Dát tip

ulita
14. 06. 2001
Dát tip
Wopi: teda ty mě točíš, chlape - já mám občas problémy ten comp zapnout a udělat na něm co potřebuju, a ty si sem klidně hvízdneš obrázek jako by se nechumelilo - to se ani trochu nestydíš před námi, méně zdatnými zneuživateli písmáka ??!!!!

Pája
14. 06. 2001
Dát tip
;-))))))))!

Wopi
14. 06. 2001
Dát tip
Ulita - já mám také občas problémy ten comp zapnout. A co je horší - ještě větší problémy ho v noci vypnout :o))).

Helene1
14. 06. 2001
Dát tip
to kategotie Ti proste padne.., ze..))*

:-)))

Jolie
14. 06. 2001
Dát tip
Mamiii, ja chci kseckaaaaaaaaaaaa !!!! :-)

Jůůů... Wopi.... krásný křečci... A básnička je taky miloučká!:-) Taky jsme mívali hamstry! Netrápili jsme je (teda nijak zvlášť), ale oni tak trochu trápili nás, protože šlapali v kolečku zásadně ve tři ráno a dělalo to šílenej bugr...:))))

Kytička
13. 06. 2001
Dát tip
Juj*** Mě se to líbí Netrapme zvířata Netrapme nás lidi

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru