Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Takový normalní život

12. 06. 2001
0
0
1392
Autor
Peer

Toto dílo vzniklo při jedné nekonečné(nekončíc´í) brigádě v Makru...

 

„Důležité upozornění, při vracení zeleninových přepravek je nutno od 1.4.2000 předložit originál prodejní faktury. Proto ji pečlivě uschovejte.“

Při rovnání krabic do regálu si představuje rodinný domek a mercedes v garáži. Ví, že ne něj nikdy mít nebude, ale sen je to krásný. Je teprve osm, od šesti je na nohou a ty už zase vypovídají službu. Nemá strach, ví, že to v deset přejde. Nemůže se soustředit, pořád myslí na toho brečícího cyklistu ve škarpě….. „Jedenáctka na příjem zboží“……“Proč brečel? Třeba se mu stalo něco s kolem, ale proč jenom brečel, chlap jako hora a po tvářích se mu kutálí slzy velikosti hrachu.Celý týden mam ranní, předevčírem nám umřel pes a řvu snad? Neřvu,…tak kdo je víc…Třeba mu umřel někdo blízký, třeba ztratil něco, co měl hodně rád, třeba nemůže najít cestu domů. …Stejně chlap jako hora a…brečí

 

„V konferenční místnosti, prosíme nekuřte“

„Při zakládání dalšího fasciklu, máte pocit, že se Vám upsala další duše. Přímo ďábelský pocit, který se nedá s ničím srovnat. Další otrok svého času a peněz.. Má malér, ale ať to pro něj dopadne jakkoliv, já o své prachy nepřijdu.“ Sedí ve své kanceláři a přemýšlí nad tím, že by se chtěl přestěhovat na venkov. Je tam klid, čistý vzduch. Peněz má dost, škoda však věšet řemeslo zaběhnuté , prosperující na hřebík. „Maruško, už mi sem nikoho neposílejte, dáme si polední pauzu.“ Snaží se utřídit si myšlenky kvůli následujícímu přelíčení, ale nemůže se soustředit, musí myslet na nějakého cyklistu. Seděl ve škarpě a brečel. „Proč může takový člověk brečet. Třeba nemá dost peněz na nájem, nebo přišel o práci, možná ho vykradli, nebo ztratil něco hodně cenného, u těchto lidí člověk nikdy neví. Ale proč brečel. To se prostě stává, věci se někdy ztrácejí a peníze se snad dají vydělat. Vykradený byt není konec světa….ale proč sakra uvšechvšudy plakal.

 

   ….„A luna svítí na cestu, porostlou mechem“…..Rým na slovo cestu?…Městu, těstu, vestu…Hernajs, jindy to jde tak proč dneska ne?! Zatracenej cyklista, hoří mi termíny z nakladatelství a on musí zrovna dnes sedět ve škarpě a brečet…. Kdyby se to dalo alespoň zveršovat, ale vymyslete rým na slovo cyklista, nebo škarpa…Cyklista – autista, to není zrovna moc duchaplný.- Nebo snad škarpa z Karpat, to už radši ten autista.….Anebo protista, …to ani nevím co je, že by rasista…Cyklista – rasista seděl dne 24.4.2000 ve škarpě a ….brečel. No fuj…Třeba je smrtelně nemocný,… dnes v noci umře a tohle byly jeho poslední červánky…nebo že by zhrzená láska…nepovedený obraz, ale ten spíš vypadal na malíře pokojů než na umělce. Ale proč by malíř pokojů seděl ve škarpě a ….Cyklisto, autisto netvař se nejisto. Ty tvoje neřesti,…dentista Václav Malý zbaví tě bolesti…Proč brečel, proč….

 

   Jel jsem na kole, najednou natažený drát přes cestu, kterej blbec…ááá. Volové, víte jak bolí rozbité koleno.


Katerina
13. 06. 2001
Dát tip
A nikdo nezastavil a nezeptal se ho, jak typicke :-))

Deltex
13. 06. 2001
Dát tip
Celé je to hezké, zajímavé... pořádně napnutej sem se dostal ke konci a ...no fuj. Moc laciné... taková pointa, která to moc kazí! Měj se krásně!

Popelucha
12. 06. 2001
Dát tip
Jé, ten konec to zkazil... Celou dobu přemýšlím, proč a ono koleno? To je blbé... Ale líbí se mi, jak nad tím pěkně přemýšlí všichni, i když všichni přemýšlí tak trochu stejným směrem.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru