Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Had

01. 01. 2008
3
5
1271
Autor
Insomnia

Jsem jako had
který se
svíjí v bolesti
Jsem jako had
jenž uštkne
když ho pohladíš
a jako kousnutí
proradného hada
taková
je láska...


5 názorů

Řízek
04. 04. 2008
Dát tip
taková je falešná představa o lásce,...ale je hezká*

Noe1
12. 02. 2008
Dát tip
velmi ssssssssssyčivé *t + k

diketak
05. 01. 2008
Dát tip
Aha, takže "jako kousnutí proradného hada taková je láska" patří k sobě! Aháá! Tak to má jiný smysl, dokonce smyslovatější :). Tak to dávám tip, koneckonců jsem měl to štěstí a stal se spoluautorem (i když jsem to chápal jinak než ty, omylem jsem totiž napsal "svíjet se" místo "ovíjet", ve smyslu škrtit) :)

Insomnia
05. 01. 2008
Dát tip
Diketak: Dekuju za kritiku, to jenz byl preklep a s tim drzis na rukou jsi mel naprostou pravdu. Kazdopadne ten konec nema koncit,nicim na styl "jsem laska", unikla by tak jakakoli pointa..

diketak
04. 01. 2008
Dát tip
No dneska budu hodně kritický. Kdyby to bylo delší, tak nic neřeknu, ale na to, jak je to krátké, tak se mi to zdá napsané ledabyle, líbí se mi jen ta myšlenka. Už jsi někdy držela na rukou hada? Já ne, neumím si to představit. Sloveso držet je nicneříkající. Navíc k hadovi? Navíc k lásce? Tu bych spíš dal svíjet kolem mých rukou, protože nad ní nemám moc, tak ji nemohu pevně držet. Jestli se nemýlím, u mužského rodu je tvar "jenž" místo "jež". Třetí řádek odspodu se mi zdá zbytečně opakující, že se jedná o hada, možná by bylo lepší zájmeno. A "taková je láska"? Nebylo by lepší "Jsem láska", když celou dobu mluvíš v první osobě?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru